Dodaj do ulubionych

Dzien Matki

13.05.06, 12:08
Jutro Dzien Matki !
Proponuje watek i napiszcie jakie ciekawostki wymyslily Wasze pociechy z tej
okacji :D
Ja sobie zazyczylam kartke z zyczeniami i odbiciem dloni i stopy mojej
poltorarocznej corci i tak chce co roku, w ubieglym roku tradycja rozpoczeta.
Obserwuj wątek
    • saviera Re: Dzien Matki 13.05.06, 12:42
      Ja jeszcze nie wiem , co dostane ;)))....dzieciaki cos w szkole
      robily , "co?" , powiedziec nie chca ;)))....poprzynosily cos pieknie
      pozawijane w kolorowy papier , pochowaly w sobie tylko znanym miejscu.....a
      jutro jak tradycja nakazuje prezentow sama szukac bede musiala , oczywiscie w
      asyscie dzieciakow ;)))....zapowiada sie przednia zabawa :)))
      • saraanna Re: Dzien Matki 13.05.06, 14:39
        Sara tez cos zrobila w szkole i schowala,takze jutro sie dowiem no i
        zapowiedziala,ze jutro za mnie bedzie gotowac ,sprzatac itd.haha zobaczymy co
        z tego wyjdzie.
        • go.ga Re: Dzien Matki 13.05.06, 15:02
          > zapowiedziala,ze jutro za mnie bedzie gotowac ,sprzatac itd.haha zobaczymy co
          > z tego wyjdzie

To fantastyczny prezent :-)
    • diuna22 Re: Dzien Matki 13.05.06, 16:05
      Moje chlopaki tez cos przygotowali - starszy w szkole, mlodszy w Peuter...- ale
      co? Mam nie szukac, nie zagladac:))))). Dowiemy sie jutro :)))).
    • tijgertje Re: Dzien Matki 13.05.06, 16:39
      A moj maz wczoraj stwierdzil, ze dzisiaj na zakupy mu syn kazal sie zawiezc:-)))
      Dzisiaj nic z tego nie wyszlo, bo im sie rano harcow na placu zabaw zachcialo, ale maz jednak okazal sie na tyle kumaty, zeby sie zapytac, co chce, po tym, jak zobaczyl, ze 2 pachnidla dzisiaj oddalam, bo mi niepotrzebne:-))) No i zaraz mam sprawdzic, gdzie jutro sklepy otwarte, bo jedziemy wybrac krzeselko na rower! Hurraaa!!! Mamy takie na kierownice, ale ja mam rower za wysoki troche i szeroka jestem i z dzieckiem jezdzic nie mam odwagi i tak mi szkoda straszliwie. Teraz na pewno nie odpuszcze i z domu bede wybywac przy kazdym promyku slonca:-)))
      • saviera Re: Dzien Matki 13.05.06, 17:36
        To ja sie pochwale.... bo wlasnie pierwszy prezent na Dzien Matki dostalam z
        sasiedzkiego klubu :)))....ozdobna butelke mydla z kwiatkiem w srodku i kwiatka
        w doniczce :)))
        Moj malzonek strasznie zbulwersowany....dlaczego zawsze mamy cos dostaja , a
        ojcach nigdy nie pamietaja ?! ;)))
        • tijgertje Re: Dzien Matki 13.05.06, 18:37
          saviera napisała:
          > Moj malzonek strasznie zbulwersowany....dlaczego zawsze mamy cos dostaja , a
          > ojcach nigdy nie pamietaja ?! ;)))

No jak to??? Przeciez w czerwcu Dzien Ojca jest. Jeszcze po Matki wystaw nie posprzataja, a zaraz cos na Dzien Ojca bedzie:-)))
          • saviera Re: Dzien Matki 13.05.06, 18:59
            tijgertje napisała:

> saviera napisała:
            > > Moj malzonek strasznie zbulwersowany....dlaczego zawsze mamy cos dostaja
            > , a
            > > ojcach nigdy nie pamietaja ?! ;)))
            >
            > No jak to??? Przeciez w czerwcu Dzien Ojca jest. Jeszcze po Matki wystaw nie
            po
            > sprzataja, a zaraz cos na Dzien Ojca bedzie:-)))

Chodzi o to ze Papa od dzieci cado's i owszem dostanie , ale sasiedzki klub
            nigdy dla ojcow prezentow nie rozdaje ;)))....tym jest zbulwersowany ;)))
            • beba3 Re: Dzien Matki 14.05.06, 09:52
              Dzien mamy jest faktycznie bardziej rozdmuchany ale przeciez to jednak my
              powinnismy bec bardziej uhonorowane i docenione. ;-D
              Ja prezenty dostalam juz we wtorek i sie odrobineczke zdziwialm. Dzieci nie
              chcialy czekac i tak: od Jagody dostalam wyciety z papieru i pokolorowany
              imbryczek do herbaty z doczepiona torebka ekspresowa a od Patrycji deseczke na
              zapiski w ksztalcie liska wlasnorecznie pokolorowana. :-) Piekne prace!
              Od jagi jeszcze tydzien temu dostalam kartke - laurke z wierszykiem po polsku i
              z moim portretem. Bardzo ladna wyszlam. :-)
              Mial byc wypad do delfinkow ale pogoda nie dopisala... Moze za tydzien?
    • monivk Re: Dzien Matki 14.05.06, 11:21
      szczegolnie lubie wasze swieto ,bo nie jest wymyslone na potrzeby
      komercyjne.zostalo ustanowione przez krola henryka III,chodzilo mu przede
      wszystkim o matki kosciola,a znacznie pozniej w 1907 roku pewna amerykanka
      uwziela sie ,zeby to swieto ustanowic dniem szczegolnym:)
      wszystkiego najlepszego z okazji waszego dnia.caluski i usciski dla wszystkich
      mam!

szczegolnie lubie wasze swieto ,bo nie jest wymyslone na potrzeby komercyjne.
      • beba3 _POLSKI_ Dzien Matki 26.05.06, 14:14
        To dzisiaj? 26 maj! Czy juz chwycilyscie za sluchawki i 'drydnelyscie' do
        swoich mam? ;-)
        A Wsze dzieciaczki cos dla Was przyszykowaly?
        Skladam Wam (Nam) najserdeczniejsze zyczenia! oby nam sie szczescilo a
        dzieciaczki rosly w zdrowiu na pocieche! :-D
        • zuzka71 geneza dnia matki 26.05.06, 14:28
          hhmm u mnie w domu jakos cicho...powiedzmy ze jakims tam dla mnie prezentem jest
          to ze obaj panowie wlasnie sobie smacznie razem spia i mam czas dla siebie;P
          jupi! to sie tez liczy;P a dla mamy zakupilam prezent nierspodzianke porpzez
          sklep internetowy maja dzis dostarczyc, tyrkne wieczorkiem. strasznie tesknie...
          a monivk ja czytalam jakis czas temu, ale nie pamietam szczegolow, ze ta
          amerykanka to byla corka i jakis specjalny prezent dla swojej mamy za cos tam
          zrobila a ze pracowla w jakiejs organizacji harytatywnej to sie 'roznioslo' po
          stanach i poszlo w swiat...
          moze ktos cos wiecej wie?
          najlepsze zyczenia dla wszystkich mamus! serdecznosci.zuzka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka