Dodaj do ulubionych

ubrania na zime

12.11.06, 16:33
Zastanawiam sie jakie ubrania kupic corce na zime. Wybieramy sie na Swieta do
Polski, wiec pewnie przydalby sie kombinezon. Czy kupie tu 2-czesciowy z
ortalionu, najlepiej ze spodniami na szelkach?
A co z butami? Prawie nie widze tu ocieplanych kozakow. Czy takie z kozuchem
nie beda za cieple na holenderska zime?
Obserwuj wątek
    • kruszynka28 Re: ubrania na zime 12.11.06, 20:27
      Ja kupilam kombinezon na marktplaats za 8 euro, jedziemy na swieta do Norwegii
      wiec tez potrzebny cieply ubior. Buty kupilam wysokie polbuty ale na wyjazd
      kupie sniegowce, widzialam juz nawet ok za 10 euro.
    • tijgertje Re: ubrania na zime 12.11.06, 20:32
      Kombinezonu 2-czesciowe w ubieglych latach widzialam w H&M, watowane wysokie
      spodnie na szelkach i kurtka z kapturem. Butow takich zimowych na snieg w
      wydaniu polskim nie widzialam, moze w sklepach sportowych dla tych, co jezdza
      na narty. Takie buty z korzuchem beda na tutejsza zime za cieple. Moj nosi
      tutejsze skorzane troche grubsze buty do kostki, a i tak mi sie w nich nogi
      poca jak nie jest bardzo zimno.
    • anja0123 Re: ubrania na zime 13.11.06, 16:38
      Hmm, no wlasnie, z ubraniami na zime (dla siebie) ja wlasciwie co roku mam
      problem. Powinno sie chyba miec dwa zestawy - na temperatury polskie i
      holenderskie ;) Na zimowe wizyty w Polsce zabieram ze soba buty typu outdoor -
      bo w kupionych w Holandii i noszonych tu na co dzien kozakach jest mi po prostu
      za zimno...
      • tijgertje Re: ubrania na zime 13.11.06, 18:43
        Do zimowych tutejszych butow zawsze kupije wkladki izolujace, takie z guma i
        filcem chyba. Wlkadam i wyjmuje z butow w zaleznosci od pogody, w Polsce, jak
        nie musze siedziec na zewnatrz w -20 stopniowym mrozie godzinami, to tez sie
        sprawdzaja. Mi w zupelnosci wystarcza. Buty na grubszej podeszwie, nawert nie
        ocieplane zawsze sa trche cieplejsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka