kaszka-manna 26.01.11, 17:34 Witam, Pilnie poszukuje jakiejkolwiek pracy- mogę zaopiekować się czyimś dzieckiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justyna_olawa Re: Szukam pracy 26.01.11, 18:06 Tutaj szukasz pracy? Chyba jakaś pomyłka? Wystarczy, że ktokolwiek siegnie do Twoich postów i w promieniu 100 km żadnej pracy nie znajdziesz. Mimo to,żeczę powodzenia. Odpowiedz Link
anci-trus Re: Szukam pracy 27.01.11, 04:59 Pani stewardesa jest teraz specjalistką od HR ? Pozazdrościć szerokiej gamy kompetencji. Przecież Ty się marnujesz w internecie. Nie myślałaś o starcie w wyborach, albo o pracy w jakiejś firmie konsultingowej ? Odpowiedz Link
justyna_olawa Re: Szukam pracy 27.01.11, 09:22 Jakis mały człowiek, po moim tekście o pobycie na Węgrzech objawił forumowym wieszczom, że jestem i ekonomiską. Nie zdawał sobie chyba sprawy,że to co pisałam, tam nad Dunajem wie kazdy a tutaj nad Wisłą prawie nikt. Skad ma wiedziec skoro media milczą a jedyna rzeczą ktorą sie tutaj widzi to toczenie piany z pyska przez wiadomych ludzi na temat złego PiS-u czy "sukienkowych". Ale już dzisiaj cześc prasy coś pisze. Piszą o likwidacji OFE i podatkach. Piszą o stanowczym NIE dla MFW czy UNII. I nie piszą tego ekonomiści, bo nie trzeba byc ekonomistą, aby widziec ustawy serwowane przez rząd węgierski, natomiast musi sie byc idiotą, aby osobe piszącą o "delegalizacji" OFE nazywac ekonomistką ! Zapewniam, że wystarczy tylko czytac. Prasa węgierska dostepna jest także w internecie w języku angielskim i może przede wszystkim niemieckim. Problemem dla was jest wyłącznie brak znajomości jezyków oraz zwykłe ludzkie lenistwo. Wracając do kaszki_mannej. To już polska prasa i polski rząd oraz polskie ustawy. Aktualnie procedowana jest w Sejmie i Senacie RP ustawa o żłobkach i przedszkolach. Sejm ustawę przyjąl a Senat zgłosił kilka uwag. Wejście w życie ustawy to kwestia 2-3 tygodni. Zabrania ona sprawowania opieki nad dziecmi w wieku do lat 6 wszystkim, którzy nie mają do tego uprawnień. Uprawnienionymi osobami sa te, które ukończyły Studia Wyższe w zakresie pedagogiki lub maja stosowne kursy ukończenia tej dziedziny nauki. Ponadto , osoby takie MUSZĄ miec zarejestrowaną działalnośc gospodarczą. Jaka musi byc desperacja kogoś kto pisze ,że podejmie sie każdej pracy? Jestem przekonany,że po takim ogłoszeniu, jednoznacznie mówiącym, że jest mu wszystko jedno co bedzie robic nikt przy zdrowych zmysłach swojego dziecka nie powierzy komus takiemu. I pamietac należy, że tak jak zniknął Mikoj (i już nigdy sie nie pojawi) tak każdy człowiek bluzgający tutaj na Kościół czy wypisujacy hymny pochwalne na temat byłych SB-ków jest i bedzie traktowany jako oszołom. Takie towarzystwo nie jest mile widziane przez normalnych ludzi, ktorych w Jelczu-Laskowicach nie brakuje. całkiem niedawno był wolny etat w jednej ze szkół. Jednym z pierwszych pytań dyrekcji było : Czy nie udziela sie Pani na forum naszego miasta? I to pytanie wystarczy za wszystkie komentarze. Odpowiedz Link
magdalennaa Re: Szukam pracy 27.01.11, 10:40 Wiedza i styl wypowiedzi jak u MOO. Nawet jeśli to nie MOO, to jest to po prostu osoba jego pokroju. Światowa, najmądrzejsza i na wyższym szczeblu ewolucji niż my - więc będzie NAS teraz uświadamiała i poniżała. Odpowiedz Link
brrr78 Re: Szukam pracy 27.01.11, 14:21 Piszesz od rzecz. W trakcie pisania postu, zmieniasz płeć: ("to co pisałam", "Jestem przekonany"). Masz niby wyższe wykształcenie, znasz języki obce, a nie szanujesz języka ojszczystego: piszesz bez polskich znaków. Co to znaczy "Uprawnienionymi", bo nie ma takiego słowa w naszym języku. Jednym słowem wracaj do Oławy! Odpowiedz Link
katjamd Re: Szukam pracy 27.01.11, 10:19 justyno-oławo! Dlaczego szydzisz ze studentki pedagogiki, która podejmie jakakolwiek pracę. Przecież nie skończyła jeszcze studiów, więc nie może podjąć pracy zgodnie ze swoim wykształceniem. Podobno żadna praca nie hańbi. Ty też byłaś stewardessą i podobno pracujesz w szpitalu. Harrison Ford był stolarzem, Brad Pitt dziennikarzem, Gerard Butler pracował kelnerem, James Stewart był emerytowanym generałem lotnictwa, Jan Himilsbach kamieniarzem, a Elvis Presley kierowcą ciężarówki... Więc daj spokój dziewczynie. Odpowiedz Link
travoltono Re: Szukam pracy 27.01.11, 18:51 Oby za kilka lat sytuacja na rynku pracy była lepsza. Na razie jestem studentką, więc stałej pracy nie szukam, ale za kilka lat nie chciałabym być bezrobotną... Odpowiedz Link
justyna_olawa Re: Szukam pracy 01.02.11, 00:44 Ja sie nie nabijam z dziewczyny! napisalaś rzeczowy post, więc postaram Ci się wyjaśnic sytuację w jakiej znalazła sie owa studentka. Zajrzyj do internetu i zobacz oferty pracy. Doszło do tego,że w biurach pośrednictwa czy też same firmy poszukują "stażystów z biegłą znajomością zawodu i kilkuletnim doświadczeniem". Są setki i tysiące takich ogłoszeń! To już zakrawa na horror! Czy wiesz ile kierunków studiów jest np. we Francjii? Powiem ich dokładną liczbe, jest ich 26 ! Ile w Polsce, nie liczyłam. ale sądze, że około 100 sie nazbiera. Za chwil pare i hydraulik będzie musiał miec studia. A dobrych hydraulików jak na lekarstwo. To samo dotyczy innych rzemieślników. Ja współczuje dziewczynie, że musi podjąc jakakolwiek prace. Praca i studia nie idą w parze, bo nauka schodzi na dalszy plan kosztem pracy. Jeszcze raz powtarzam, że nigdy moim zamiarem nie było wykpiwanie ludzi starających się w uczciwy sposób zarobic pieniądze. Kryzys dopiero puka do naszych drzwi o czym donosi codziennie prasa. I ten kryzys dotknie i Ciebie i mnie i wszystkich tutaj obecnych. Z tego musimy sobie zdawac sprawę, wszyscy, no może poza djmixerem i poodzianem i jeszcze coś by się znalazło. Wiesz ile mają kasjerki np. w Realu? Pełen etat to 670 zł. Żal mi tych ludzi. Częśc matołów na tym forum powinna zrozumiec, że jeżeli społeczeństwo bedzie zamożne to i Ty i ja i inni także będziemy bogatsi. Jak na razie zapowiedziano zniesienie ulg akcyzowych z dniem 1 maja na paliwa. Prezes Orlenu mówił, że pociagnie to za sobą podwyżke około 12% na litrze. Ta pociągnie za sobą inne podwyżki cen. Nie zarabiam dużo i nie wiem jak to jest,że wyjazd na wakacje z meżem i dziecmi na 3 tygodnie stanowi duży uszczerbek w budzecie domowym. Gdzie jest koniec tego żałosnego filmu? A dziewczynie, życze znalezienia pracy, ale jestem realistka i wiem jak to wygląda. Powodzenia. Odpowiedz Link
akzceluk Re: Szukam pracy 01.02.11, 09:28 Coś mi się tu nie zgadza,no bo skąd ta kwota 670zł za pełny etat w Realu,skoro w Polsce najniższe wynagrodzenie to około 1370zł,brutto.Coś mi to wygląda na to,że nie zawsze podajesz prawdziwe dane. Odpowiedz Link
akzceluk Re: Szukam pracy 01.02.11, 09:35 Przepraszam pomyliłam się, powinno być najniższe wynagrodzenie wynosi obecnie 1317 zł brutto. Odpowiedz Link
arnika222 Re: Szukam pracy 02.02.11, 05:51 Może spróbuj napisać na forum gazety "szukam pracy". Powodzenia!! Odpowiedz Link