16.05.11, 08:07
Czy ktoś się orientuje czy w końcu wybudują te bloki??? tzn. 6 i 7. Niby odbiór miał być na wrzesień 2012r. ale coś się chyba na to nie zanosi.Wiem że promesy nie mogą uzyskać i zastanawiam się czy w ogóle ją dostaną.
Proszę o odp. zainteresowanych...
Obserwuj wątek
    • rostalski.l Re: TBS 6 i 7 18.05.11, 10:02
      pawlaczka14 napisała:

> Czy ktoś się orientuje czy w końcu wybudują te bloki??? tzn. 6 i 7. Niby odbiór
      > miał być na wrzesień 2012r. ale coś się chyba na to nie zanosi.Wiem że promesy
      > nie mogą uzyskać i zastanawiam się czy w ogóle ją dostaną.
      > Proszę o odp. zainteresowanych...

Witam, jako nowo wybrany Przewodniczący Zarządu Osiedla Komunalnego czuję się w pewnym stopniu wywołany do "tablicy" smile, jako że TBS-y należą do Osiedla Komunalnego. Z tego co udało mi się ustalić po rozmowie z Prezesem ZGM - TBS Sp. z o.o. Panem J. Wesołowskim; z rozmowy wynika, że wszystko jest przygotowane do rozpoczęcia budowy. Jest plac przy Al. Wolności po wyburzonych dwóch barakach, doprowadzono energię elektryczną, wyłoniony został już nawet w trybie przetargowym wykonawca budynku. Spółka czeka tylko na promesę udzielenia kredytu z Banku Gospodarstwa Krajowego (wcześniej przeszła tzw. kwalifikację). Jeżeli chodzi o bardziej szczegółowe informacje to najlepiej skontaktować się bezpośrednio z ZGM - TBS np. z Prezesem pod nr telefonu 71 318 81 47.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka