Dodaj do ulubionych

Żebranie o referendum

21.06.11, 19:45
Jutro przed Urzędem zbiorą się pieniacze żebrzący o referendum. Proszę przynieść dla nich jakieś drobne pieniądze. Będą mogli za nie wyremontować szkołę, zbudować wały, dofinansować prywatną firmę medyczną, albo przeznaczyć na bełkotliwą kampanię polityczną pt. "jak to by dobrze było jak byśmy rządzili".
Pozdrawiam wszystkich przegranych w wyborach samorządowych w 2010 roku.
Czuwaj.
Obserwuj wątek
    • mieszkajacywpl hmm.. 21.06.11, 20:39
      Hmm..właśnie obraziłeś jakieś 8-10 tysiecy ludzi w Jelczu-Laskowicach. Zadowolony..??
    • hersst Re: Żebranie o referendum 21.06.11, 21:03
      Niczego mądrego po takim nicku nie można się spodziewać.
    • ww88ww Re: Żebranie o referendum 21.06.11, 22:53
      Zamontować na Putyrobus armatkę wodną, albo oburzyć demonstrantów jabłkami, ewentualnie jabłecznikiem.
      Kazimierz Putyra nie jest moim burmistrzem, ja na niego nie głosowałam. Został ponownie wybrany jedynie dlatego, że nie miał godnego kontrkandydata i przeprowadził profesjonalną kampanię. Osobiście nie zauważam zbyt wielu zasług jak na piąty rok rządów.
      Głosowało na niego niespełna 3,5 tyś wyborców w każdej z tur, szału więc nie było. Nie widzę więc powodu żebyś kolego platfusie obrażał większość. Jeśli ta większość chce demonstrować to ma takie demokratyczne prawo, a jeśli dotrze do mnie lista z wnioskiem o referendum za odwołaniem burmistrza to z chęcią ją poprę.
      Sięgnijcie do historii forum i zobaczcie czyim milusińskim był Kazimierz. Niech teraz staną przed urzędem i bronią swojego wybrańca.
    • kat_jakub Re: Żebranie o referendum 21.06.11, 23:38
      platfus101 napisał:

> Jutro przed Urzędem zbiorą się pieniacze żebrzący o referendum. Proszę przynieś
      > ć dla nich jakieś drobne pieniądze. Będą mogli za nie wyremontować szkołę, zbud
      > ować wały, dofinansować prywatną firmę medyczną, albo przeznaczyć na bełkotliwą
      > kampanię polityczną pt. "jak to by dobrze było jak byśmy rządzili".
      > Pozdrawiam wszystkich przegranych w wyborach samorządowych w 2010 roku.
      > Czuwaj

Oto głos władzy i wyrażony w nim stosunek do swoich mieszkańców.

• mieszkajacywpl Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 07:26
        smile 10/10!
    • stereo160 Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 08:55
      platfus101 napisał:

> Jutro przed Urzędem zbiorą się pieniacze żebrzący o referendum. Proszę przynieś
      > ć dla nich jakieś drobne pieniądze. Będą mogli za nie wyremontować szkołę, zbud
      > ować wały, dofinansować prywatną firmę medyczną, albo przeznaczyć na bełkotliwą
      > kampanię polityczną pt. "jak to by dobrze było jak byśmy rządzili".

Jaki nick ... taka treść. W obliczu braku argumentów pojawia się chamstwo, ignorancja i agresja.
      Kazimierz Odnowiciel traci grunt pod nogami (lada moment zabraknie mu protektora w sutannie ), ci którzy "zaufali" mu w jesieni ub. roku za chwilę odwrócą się od niego i okaże się, że król jest nagi. Tylko kto nam zwróci te stracone ostatnie 5 lat pod jego panowaniem?
      • sorella17 Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 11:02
        Ciekawe kto byłby lepszy. Może 5 lat temu trzeba było wybrać na Burmistrza obecnego prezesa SM, to dopiero mielibyśmy powody płaczu i zgrzytania zębami (wszyscy członkowie SM dobrze wiedzą o czym piszę). Zalecałabym trochę zdrowego rozsądku zamiast ciągłego krytykowania i biadolenia. Mnie też nie wszystko się podoba, ale zdaję sobie sprawę, że z kimkolwiek innym "na czele" byłoby tak samo jak nie gorzej.
        • mieszkajacywpl Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 11:15
          smile Skoro z kim innym byłoby tak samo, to może niech ten pan rządzi w J-L jeszcze 50 lat smile
          • sorella17 Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 11:29
            To może w następnych wyborach wystartuje ktoś z potencjałem i pomysłem tak żebyśmy mogli w końcu głosować "za" a nie "przeciw". Tu na Forum jest sporo "exspertów od wszystkiego" to może warto spróbować swoich sił w realusmile
            • przebudzonyx Re: Żebranie o referendum 23.06.11, 15:23
              W ostatnich wyborach byli tacy kandydaci - niestety zrobili błąd nie rozdając "paciorków" i nie obiecując "gruszek na wierzbie" - mam nadzieję, że się już nauczyli jak trzeba prowadzić kampanię w "bantustanie", żeby większość ich poparła.

Zauważcie, że obaj kandydaci z pomysłowymi giftami dla wyborców [ten od ciastek i ten od gumek] dostali się tam gdzie startowali.
        • stereo160 Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 11:35
          sorella17 napisała:

"Może 5 lat temu trzeba było wybrać na Burmistrza obecnego prezesa SM"

Tego nie wiem, ale wiem, że kadencja Kazimierza Odnowiciela jest bez wizji. Jego "wszechwiedza" i "nieomylność" w jakiejkolwiek sprawie jest porażajaca. Na dobrą sprawę nie potrzebni są mu żadni doradcy, radni, a najwiekszą przeszkodą jest kadencyjność bo trzeba wydawać wielkie pieniądze na kampanie wyborcze (tysiące plakatów, tony jabłeczników, miliony gadżetów itd.itp.). Jest jednak okoliczność, za którą należy mu się "uznanie" - jest mistrzem OBIETNIC oraz niekończącego się i nic niewnoszącego "SŁOWOTOKU"

" ... to dopiero mielibyśmy powody płaczu i zgrzytania zębami (wszyscy członkowie SM dobrze wiedzą o czym piszę)"

Nie jestem członkiem SM i nie wiem co masz na mysli.

"Zalecałabym trochę zdrowego rozsądku zamiast ciągłego krytykowania i biadolenia."

Aha rozumiem, "zdrowy rozsądek" - to kolejne kadencje Kazimierza Odnowiciela, i dla tego- przepraszam za to skojarzenie - morda w kubeł i cicho być.
          Film "RANCZO" przy jelczańsko - laskowickiej rzeczywistosci, to mały PIKUŚ (właściwie to pan Pikuś)
          • sorella17 Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 12:29
            Zdrowy rozsądek to spojrzenie na sprawę realnie. Kampania wyborcza niestety polega na "obiecywaniu" a w życiu tak juz jest, że "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia".Dajemy się niestety nabrać na te obiecanki wierząc, że a nuż będzie lepiej. Ja po prostu nie mam złudzeń, że ktokolwiek przyjdzie "na urząd" radykalnie zmieni coś na lepsze co nie znaczy, że urząd ma być dożywotni bez względu na osiąnięcia. Urzędników należy rozliczać bo pracują za nasze pieniądze, ale trzeba mieć swiadomość, że wszystkim się nie dogodzi. Co do dzisiejszego protestu uważam, że akurat oprotestowywane decyzje były ze wszech miar słuszne.
            • mieszkajacywpl Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 12:39
              W jednym się z tobą trzeba zgodzić. Dopóki ludzie będą stadnie wierzyć w nieodpowiedzialne, populistyczne obiecanki wyborcze nic się nie może zmienić. Póki co, wszelkiej maści populiści, obiecujący gruszki na wierzbie mogą spać spokojnie..
              • kizuk Re: Żebranie o referendum 22.06.11, 20:48
                No właśnie,żeby nasi wybrańcy nie mogli spać spokojnie,instytucja referendum daje prawo wyborcom do zmiany wyników wyboru.Dobrze by było,żeby burmistrz nie czuł się bezpiecznie na swoim stołku.W wywiadzie dla GP mówił o tym,że został wybrany znaczącą większością głosów,jakby zapomniał o niskiej frekwencji w drugiej turze.
                W tym wywiadzie nie przekonał mnie,że jest dobrym gospodarzem miasta.
                • stereo160 Sesja RM 28.06.11, 12:57
                  Dzisiaj o g. 14:00 rozpoczyna się kolejna sesja RM, tzw. absolutoryjna, na której bedą również podnoszone kwestie dot. referendum.
                  • kat_jakub Re: Sesja RM 28.06.11, 16:46
                    To dzisiaj powinien się odbyć ten protest. Po co dyskutować z Putyrą jak można przedstawić pretensje swoim radnym. W ich rękach głowa burmistrza. Nie ma absolutorium, są wybory. Nie potrzeba referendum.
                    Ciekawe jaki byłby wynik w sytuacji kiedy główny sprzymierzeniec naszego Kazimierza ks. Jacek odchodzi z parafii.

Gdzież jesteście forumowi antyklerykałowie? milusińscy burmistrza i proboszcza z Laskowic. Czy przy okazji następnych wyborów też będziecie piać z zachwytu Kazik, Kazik.
                    ...i nie pytajcie durnowato na forum dlaczego lampy na Tańskiego nie świecą. Tak jak wybraliście, tak świecą. Droga gminna, a gminą rządzi wasz człowiek. Wszystko w temacie
                    • kat_jakub Re: Sesja RM 29.06.11, 15:59
                      Tak jak się można było spodziewać.
                      13:8

Może ktoś wie i napisze kto był za, a kto przeciw? Jak tam głosował mikoj? Dlaczego nic nie pisze na forum? Dostał zakaz?
                      W JL demokracja i wolność słowa jak na Białorusi.
                      Kochani radni, przypomnijcie sobie jak skończyli wielcy niezatapialni. Na was też przyjdzie pora za trzy lata, dlatego kredyty bierzcie góra do 2014 -tego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka