Dodaj do ulubionych

Nowa inwestycja obok Brico ?

15.11.11, 13:49
Dzisiaj firma ogrodziła plac - ciekawe co tam będzie budowane?
Obserwuj wątek
    • joby Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 15.11.11, 22:11
      Więc koło Brico dla ciekawskich powstaje blok z 60 mieszkań plus podziemne garaże plus jakaś mała galeria handlowa.wszystko w jednym.
      • jemioltrab Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 15.11.11, 22:38
        jelczański skaj tałer?
        • subik Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 16.11.11, 12:03
          no to super ;/ juz jest za ciasno , bedzie koszmar, waskie uliczki, za duzy ruch i za glosno...
          a Ci co beda mieszkac tam to współczuje....
          • bezlik3 Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 16.11.11, 19:22
            w gazecie czytałem ze to nowy CPN powstaje
            • paskudii Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 17.11.11, 09:57
              W jakiej gazecie ? w naszej powiatowej ? coś mi to na cpn nie wygląda ......
              • mapig Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 17.11.11, 10:33
                Nie ma sie co podniecać. Co będzie to powstanie, bo napewno odpowiednie zgody stawiający już ma. A poza tym na tablicy inf.przy budowie( bo obowiązek wywieszenia takowej istnieje) będzie napisane.smile
      • bidford Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 17.11.11, 14:16
        joby napisał:

> Więc koło Brico dla ciekawskich powstaje blok z 60 mieszkań plus podziemne gar
        > aże plus jakaś mała galeria handlowa.wszystko w jednym.

Też tak słyszałem, ma tam być jakiś market (podobno Tesco), mieszkania i podziemne garaże.
      • pisk_isi Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 20.11.11, 12:29
        A jak myślicie? kto i co możne budować - Sabik buduje budynek mieszkalny z podziemnymi garażami i kompleksem sklepów
    • karsaorlong Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 11:29
      A ja słyszałem że będzie tam basem z prawdziwego zdarzenia , podobno zjeżdżalnie mają być i wysoka fala morska .
      • subik Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 12:25
        buahahaa to za moim blokiem niech zrobia basen na placu zabaw hahaha
        a ja slyszalem ze lotnisko ma byc, haha sory nie moge;pp
        • bezsprzeczny Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 12:40
          Skąd Wy bierzecie takie informacje?

Wiem, z pewnego źródła, że tam ma być tor saneczkowy!

smile
          • nocai Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 16:12
            terefere tor saneczkowy to we Wrocku maja budować na Bardzkiej, a u nas podobno ma być coś w stylu wakeparku wakeparkwroclaw.pl/index.php/galeria/wroclovewater2011/ . Dlatego tak głęboko kopią, podobno tam jest zakopany przez Niemców staw. Czy może to ktoś potwierdzić ?
            • mszczyglod_1 Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 16:27
              Proszę tutaj nie żartować ani nie ironizować. Podobno ma być tam delfinarium, z pokazami delfinów na żywo dla publiczności. Mieszkańcy 4 piętra okolicznych bloków, w ramach rekompensaty za wodę na balkonach, mają mieć dożywotnio wstęp gratis. Tak słyszałem.
            • a_lidka Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 18.11.11, 16:41
              Hotelsmile
    • 2uboot2 Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 19.11.11, 10:39
      Trochę na pompy będą musieli wydać, bo dość pokaźną objętością wystrzeliła im gruntówka. Ciekawym stanu przylegającej do budowy i nie dawno remontowanej Piastowskiej, jak ją ciężki sprzęt przez parę miesięcy będzie testował i eksploatował.
      • rostalski.l Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 20.11.11, 00:12
        2uboot2 napisał:

> Trochę na pompy będą musieli wydać, bo dość pokaźną objętością wystrzeliła im g
        > runtówka. Ciekawym stanu przylegającej do budowy i nie dawno remontowanej Piast
        > owskiej, jak ją ciężki sprzęt przez parę miesięcy będzie testował i eksploatowa
        > ł.

al. Wolności była remontowana od d ronda ko krzyżówki. Piastowska jest w innym miejscu.
        • 3bercia Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 22.11.11, 12:12
          rostalski.l napisał:

> 2uboot2 napisał:
          >
          > > Trochę na pompy będą musieli wydać, bo dość pokaźną objętością wystrzelił
          > a im g
          > > runtówka. Ciekawym stanu przylegającej do budowy i nie dawno remontowanej
          > Piast
          > > owskiej, jak ją ciężki sprzęt przez parę miesięcy będzie testował i ekspl
          > oatowa
          > > ł.
          >
          > al. Wolności była remontowana od d ronda ko krzyżówki. Piastowska jest w innym
          > miejscu.
          >
          Nie ma obaw Putyra za nasze podatki ją wyremontuje.
    • tiges_wiz a ja wiem 20.11.11, 13:00
      pewnie metro i lotnisko międzynarodowe tongue_out
      • przebudzonyx Re: a ja wiem 20.11.11, 19:45
        A może to amerykanie w ramach offsetu przenoszą tu bazę nasa wraz z wyrzutnią wahadłowców bo u nich było za drogo ?
        • brrr78 Re: a ja wiem 28.11.11, 07:31
          Skąd wy macie takie niusy, tak duża ilość wody potrzebna będzie do chłodzenia reaktorów w elektrowni jądrowej, która tam właśnie powstaje.
          • wygadana Re: a ja wiem 28.11.11, 07:51
            Na razie tam jest wielka dziura.
            • fotopasjajelcz Re: a ja wiem 29.11.11, 08:32
              Przenoszą zakład karny z Wołowa ,taK mi powiedziała pani na targowisku smilesmilesmilehehehe , nie będzie można z niego uciec jak w Alcatraz , dlatego taka dziura pod spodem będą sale wykładowe FBI.hehe
              www.fotopasja.klm.net.pl
              Inna wizja Fotografii Fotopasja Jelcz Laskowice
    • karsaorlong Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 01.12.11, 10:30
      Ciekawe kto posprząta i kiedy to błoto które jest wywożone przez ciężarówki na jezdnię !
      Z kolei wczoraj słyszałem że SAREL sobie tam wybuduje stawy hodowlane wink
      • jemioltrab Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 01.12.11, 13:01
        Się głupio pytasz. Dopiero deszcz posprząta ten syf.
        • karsaorlong Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 01.12.11, 14:03
          Deszcz zrobi błotko, więc może tam będzie przy okazji jakiś tor wyścigowy ?
          • przebudzonyx Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 03.12.11, 23:25
            To chyba faktycznie o to chodzi - wyganiają ekstremalnych znad stawu to znaleźli nowe miejsce "mniej uciążliwe" wink
    • laskowiczanin Zdjęcia do tematu 04.12.11, 15:37
      https://jelcz-laskowice.grzanka.pl/wp-content/themes/jlc/lib/phpthumb/phpThumb.php?src=http://jelcz-laskowice.grzanka.pl/wp-content/gallery/cache/379__900xfloat=_tajemnicza_budowa.jpg&h=300&w=610&zc=1

https://jelcz-laskowice.grzanka.pl/wp-content/themes/jlc/lib/phpthumb/phpThumb.php?src=http://jelcz-laskowice.grzanka.pl/wp-content/gallery/cache/378__900xfloat=_tajemnicza_budowla_2.jpg&h=300&w=610&zc=1
      • j.laskowice Re: Zdjęcia do tematu 04.12.11, 15:41
        Dziura wygląda imponująco. Dalej jednak nie wiem co tam będzie i kto jest inwestorem.
        • lidka2603 Re: Zdjęcia do tematu 04.12.11, 17:45
          czy przypadkiem obowiązkowe nie jest zamieszczenie tablicy informacyjne przy budowie?
      • 2uboot2 Re: Zdjęcia do tematu 04.12.11, 19:53
        Tak z czystej ciekawości kolego laskowiczanin, dzwonisz domofonem po mieszkańcach bramy gdzie cykasz fotke, bo pierwsze zdjęcie to chyba robione z Hirszfelda 74, drugie to z Al. Wolności. Nie żebym był skostniałym mieszczuchem monitorowanego getta, pytam jako widz, doceniający włożoną pracę "papparaziego".
        • brrr78 Re: Zdjęcia do tematu 05.12.11, 08:34
          Przeanalizowałem te zdjęcia. Poddałem obróbce cyfrowej, zrobiłem negatyw, zmiękczyłem, usunąłem plamki, zastosowałem posteryzację, wyostrzyłem krawędzie, a następnie po raz kolejny negatyw i otrzymałem coś takiego:
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/83/10/579890845e.jpg
          Czyżby to było lądowisko dla ufo? Czy ktoś może to zinterpretować? smile
          • petit7 Re: Zdjęcia do tematu 05.12.11, 08:59
            Potęga Photoshopa. A my dalej nie wiemy co tam będzie....
            • bidford Re: Zdjęcia do tematu 05.12.11, 09:28
              przecież już było - kompleks mieszkalno - handkowy. Podziemny parking, duży market, trochę mniejszych sklepów, a na górze mieszkania. Inwestorem jest firma Sarel.
              • wygadana Re: Zdjęcia do tematu 05.12.11, 09:39
                A wiadomo już jaki to będzie market?
                • czyki-czyki Re: Zdjęcia do tematu 05.12.11, 09:45
                  Ludzie poczekajcie a wszystko się wyjaśni jaki sklep/y jaki budynek tak naprawdę zostanie wybudowany.
                  Zdjęcie ze spodkami pierwsza klasa mało nie spadłem z fotela smile
                  • motorrek Re: Zdjęcia do tematu 08.12.11, 14:33
                    Marzy mi się kawałek taniej sieciowej apteki w tym miejscu !
                    Fotka ze spodkami rewelka !
                    • bidford Re: Zdjęcia do tematu 08.12.11, 14:40
                      motorrek napisał:

> Marzy mi się kawałek taniej sieciowej apteki w tym miejscu !
                      > Fotka ze spodkami rewelka !

Przecież zawsze możesz sobie zamówić leki na stronie DOZ.pl i odebrać w aptece Aspro na ul. Bożka. Jest dużo taniej.
                      • adamogo Re: Zdjęcia do tematu 08.12.11, 16:09
                        Nikt jeszcze nie wpadł na to, że w tym miejscu budują nowy Kościół? smile
                        • stereo160 Re: Zdjęcia do tematu 08.12.11, 16:20
                          ... wróbelki ćwierkają, że to nowa siedziba miejscowego PiS ze schronem przeciwatomowym (boją się ziobrysto-kurzystów), która ma być gotowa jeszcze przed wyborami w 2015 r. W podziemiach ma się równiez mieścić dolnośląska rozgłośnia znanego toruńskiego imperium radiowego.
    • anna0601 Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 09.12.11, 10:35
      a mnie przydałby się bliżej urząd pocztowy
      • rafalski023 Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 09.12.11, 12:50
        www.sarelbis.pl/
        i wszystko jasne
        • karsaorlong Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 14.12.11, 09:06
          Kurcze a ja liczyłem na basen ze zjeżdżalnią , może SAREL na dachu wybuduje ?
    • mieszkajacywpl Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 14.12.11, 09:44
      "Centrum" Jelcza-Laskowic (jesli to w ogóle można nazwać centrum smile) jest w niektórych godzinach i dniach zupełnie zatkane i niedostępne. Popołudniami oraz w soboty nie ma żadnej przyjemności w robieniu tam zakupów. Brak parkingów, zero przestrzeni, wysokie ryzyko obicia i zniszczenia samochodu powodują, że od jakiegoś czasu łatwiej pojechać na większe zakupy do Oławy. Jak będzie to wszystko funkcjonowało jesli dojdzie jeszcze kolejnych kilkadziesiąt sklepów, punktów usługowych, mieszkań..? Czy np. właściciele sklepów, supermarketów położonych w centrum J-L myślą, że ludzie będą zostawiać samochody nad stawem w Jelczu i przychodzić do nich "spacerem" na zakupy? Że może będą nasić torby w rękach kilkaset metrów? To zupełnie niedzisiejsze..
      Czy decydenci sądzą, że to małe rondo rozwiązało wszystkie problemy komunikacyjne i logistyczne Jelcza-Laskowic, i można tam teraz już wpuscić wszystkich i wszystko, najlepiej na raz??
      • motorrek Re: Nowa inwestycja obok Brico ? 14.12.11, 15:07
        Mądra konkluzja, nic dodac nic ująć .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka