Dodaj do ulubionych

indolencja w LGD !!!

04.01.12, 12:47
Baaaardzo interesujący artykuł, a jeszcze ciekawsze wypowiedzi tuż pod nim. Wyjaśnienie skrótu na wstępie artykułu:
gazeta-olawa.pl/artykul-3657-szkolenia-na-gebe-.html
Prezio LGD, jako były wicebyrmistrz J-L w poprzedniej kadencji - to również "wieeelki sukces" p. Putyry. Jesli się nie mylę, ten ostatni jest również członkiem LGD. Słusznie zauważył jeden z dyskutujących nad trescią artykułu, że obecny wiceburmistrz winien rozważyć złozenie doniesienia do prokuratury o mozliwości popełnienia przestępstwa. Dziwi mnie fakt, że w tej kwestii do tej pory nie zabrali głosu ani skarbnik UMiG J-L ani Przewodniczący RM. W końcu to nasze podatki.
Obserwuj wątek
    • kasjan007 Re: indolencja w LGD !!! 04.01.12, 19:27
      Jakbyś nie wiedział jak to jest - ręka rękę myje.Ustrój się zmienił,reszta pozostała. I korzystają z tego i ci z lewa i ci z prawa.Qrwa qrwie łba nie urwie. Tak było i tak jest,niestety.
      • stereo160 Re: indolencja w LGD !!! 12.01.12, 08:48
        w powyższym temacie polecam dzisiejszą powiatową - str. 25.
        • djmixer1 Re: indolencja w LGD !!! 12.01.12, 12:04
          Chodzi o pana Kołodzieja. Ten człowiek nie powinien pracować w samorządzie.
          • kasjan007 Re: indolencja w LGD !!! 12.01.12, 18:48
            Nie tylko on.
            • stereo160 Re: indolencja w LGD !!! 10.02.12, 10:41
              Kołodziej idzie w zaparte, kpi ze wszystkich dookoła, a co najciekawsze jego nastepca w UMiG (p. Stajszczyk) wydaje się robić wszystko, aby uratować mu d..ę. Polecam kolejny artykuł p. Wiletty Kamińskiej oraz wszystkie komentarze pod nim.

gazeta-olawa.pl/artykul-3760-lista-kolodzieja-malo-wiarygodna.html
              • sorella17 Re: indolencja w LGD !!! 10.02.12, 19:56
                Czytający ze zrozumieniem wyczyta, że P.Stajszczyk nie ratuje d...py Kołodziejowi tylko gminne pieniądze (czyli nasze podatki). Niewywiązanie się Kołodzieja ze szkoleń skutkuje koniecznością zwrotu ogromnych piędzy. A że przy okazji Kołodziej jak zwykle wyjdzie obronną ręką to......jak to mówią "głupi ma zawsze szczęście".
                • stereo160 finał coraz bliżej ... 04.12.12, 10:22
                  niebawem Samorządowe Kolegium Odwoławcze będzie musiało przesądzić o tym kto ma rację. Zasatanawiające jest to, że taki człowiek znajduje sie w zarzadzie Powiatu, a radni dają na top przyzwolenie.
                  gazeta-olawa.pl/artykul-4926-konserwatorium-bez-kolodzieja.html#comment_55479
                  • motorrek Re: finał coraz bliżej ... 04.12.12, 13:44
                    Jak dotychczas nie została wyjasniona sprawa drogi na ul. Hirszfelda czy owa droga jest gminna czy wewnetrzna ? dlaczego garazowicze płącą za wirtualne metry zwłąszcza ci od drogi .
                    Wiem ,ze siara jest do dzisiaj a winnych jak nie ma tak nie ma !!!
                    • stereo160 Re: finał coraz bliżej ... 20.09.13, 12:49
                      będzie doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa w LGD ??
                      gazeta-olawa.pl/artykul-5802-z-reka-w-nocniku.html#comment_66717
                      ... czy tylko Kołodziej jest winny ??
                      • stereo160 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 12:02
                        ... no w końcu
                        gazeta-olawa.pl/artykul-5893-marszalek-lgd-do-prokuratury.html
                        poczytajcie sobie w jakim bagnie taplają się lokalni tzw. POLYTYCY (szczególnie komentarze poniżej artykułu)
                        kto pójdzie siedzieć, a komu się upiecze?
                        • dorkasz1 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 14:12
                          Taki syf, że niedobrze się robi...
                          • tlk115 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 14:40
                            Proszę się nie obrazić, ale FORMALNIE to do tego syfu przyłożyła Pani rękę, głosując w 2010 roku do Rady Powiatu na Danilewicza (jak sama Pani pisała na forum), który był lokomotywą wyborczą Wspólnoty Samorządowej i dzięki któremu WS zdobyła aż 5 mandatów i utworzyła tę fatalną koalicję WS - PiS - SLD (do początku 2012 roku jeszcze BBS). Koalicję, która od początku swoich rządów traktowała powiat jak prywatny folwark, służący jej interesom. Koalicja wysoce niekompetentna, marnująca dorobek poprzednika, która sama oprócz wykonania inwestycji zabezpieczonych finansowo przez Szponara, nie potrafiła nic wypracować dla mieszkańców powiatu, oprócz pilnowania swoich interesów, które ten egzotyczny układ zabezpieczał. Danilewicz i środowiska polityczne tworzące obecną koalicję bezczelnie głosowały przeciw różnym inwestycjom, które w poprzedniej kadencji chciał przeprowadzić Szponar (w tym remonty STRATEGICZNYCH dróg, nie było ŻADNYCH merytorycznych argumentów przeciw), a w tej kadencji Danilewicz przez dwa lata był radnym i nie widział tego zepsucia moralnego ludzi związanych z koalicją? Dlaczego nie reagował? Co do odwołania Tomasza Kołodzieja z funkcji etatowego członka Zarządu Powiatu: oczywiście Brezdeń będzie mówić oficjalnie, że stracił zaufanie do TK, ale faktycznym powodem jest to, że Kołodziej stanowi zagrożenie dla Putyry i trzeba go ,,załatwić". Brezdeń byłby czysty gdyby w kwietniu 2011 roku posłuchał opozycji i razem z koalicją nie głosował za utworzeniem stanowiska etatowego członka. Kołodziej przestał być potrzebny i zagraża Putyrze, więc należy się go pozbyć - zdaje się dzisiaj mówić Brezdeń i koalicja, rządząca w powiecie. Putyra został w 2010 roku burmistrzem PRZEDE WSZYSTKIM dzięki Kołodziejowi (który w 2010 roku uzyskał mandat radnego powiatowego) i jego zaangażowaniu w kampanii wyborczej i paradoksalnie nie pozostawił go na stanowisku wiceburmistrza, odwrócił się od niego (kolejny raz pokazał swą cyniczną twarz, bo nie traktuje się w taki sposób człowieka, dzięki któremu tak dużo się zawdzięcza, jaki by on nie był). Stanowisko etatowego członka Zarządu Powiatu utworzono w powszechnej opinii właśnie dla Tomasza Kołodzieja żeby miał zajęcie, jakiś stołek, a opozycja od początku uważała to stanowisko (etatowego członka) za etat polityczny. Chociaż i tak uważam, że przy miałkim Brezdeniu i nierobie Kruk-Gręziak Kołodziej pozytywnie wyróżnia się pod względem możliwości inwestowania, pozyskiwania środków zewnętrznych itp. Pozdrawiam.
                            • sorella17 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 14:52
                              tlk115 nie obraź się, ale nie zastanawiałeś się nad dołączeniem do Komisji Maciarewicza? Twoja spiskowa teoria świata doskonale wpisuje się w ten klimat. Czasami warto zastanowić się szerzej nad problemem, a nie poruszać się po raz utartej ścieżce myślowej. Wszyscy wiemy, że Pan Szponar jest twoim guru i słońcem, ale nie sprowadzaj do jego osoby wszystkich powiatowych tematów.
                              • tlk115 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 15:04
                                Nie obrażaj Komisji Posła Macierewicza, który docieka prawdy w sprawie największej tragedii powojennej. Ja szanuję Macierewicza, który stara się dociec prawdy, bo nasi rządzący oddali całe śledztwo i wszystkie kluczowe dowody w ręce Rosjan. Mnie możesz obrażać do woli, ale zostaw w spokoju ludzi, którzy chcą poznać prawdę o tragedii smoleńskiej. Może Ciebie to nie interesuje, ale jako żona jednego z najwyższych gminnych urzędników, która w 2006 roku z mizernym skutkiem startowała do Rady Miejskiej powinnaś okazywać więcej szacunku dla innych. Wierz dalej w sowiecki raport Anodiny. Masz do tego prawo.
                                • nocai Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 15:21
                                  tlk115 napisał:
                                  > Nie obrażaj Komisji Posła Macierewicza,

Czy Ty naprawdę wierzysz w to co piszesz ? Przecież tej komisji nie da się obrazić.
                                • kat_jakub Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 18:00
                                  Tak sobie spytam, co Ty jesteś adwokat Kołodzieja. Najpierw wielbiłeś moorelanda, potem Szponara, a teraz coś ci Tomek naobiecywał. Weź się Jasiek ogarnij i podchodź do tego z dystansem. Za cienki jesteś i ci dwaj starzy wyjadacze przeżują cię i wyplują. Znasz pojęcie Поле́зный идиот, pewnie tak, więc nie daj się. Jesteś inteligentnym człowiekiem nie daj sobą sterować.

• tlk115 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 23:00
                                    Czesiek, nie jestem adwokatem Kołodzieja. Reaguję jednak na obłudę lokalnych polityków, którzy teraz chcą go załatwić tak naprawdę tylko z jednego powodu - stanowi zagrożenie dla Putyry. Oczywiście oficjalnie będą mówić o oszczędnościach w budżecie, utracie zaufania itd. Nic mi Tomek nie naobiecywał, ja nie jestem z rodzaju tych, którzy trzymają z kimś dla jakichś namacalnych korzyści typu staż czy darmowy alkohol (którego zresztą właściwie nie piję). Uważam jednak, że powinno się doceniać i cieszyć z każdego antagonisty Putyry, a im ich więcej, tym lepiej. Nie uważam, aby ktoś mną sterował. Piszesz o wielbieniu moorelanda -nie wielbiłem go, ale gość miał takie samo podejście do świata jak ja, z chęcią zbawiania go. Fakt, że takie podejście z pewnością nie wydłuży życia i nie uczyni go przyjemnym (nerwy zdrowiu nie służą, jak człowieka denerwuje wszechobecna bylejakość), ale ja inaczej nie potrafię i pewnie nadal będę miał chęć zbawiania świata. Co do Szponara: tak napisałeś, jakbym już przestał go cenić, a tak przecież nie jest. Wystarczy przeczytać moje ostatnie posty z ostatnich kilku dni. Nikt mi nic nie obiecywał, po prostu zrobił on milowy krok w rozwoju powiatu.
                                    • j.laskowice Re: finał coraz bliżej ... 26.10.13, 06:51
                                      Putyra nie jest idealnym burmistrzem, nie jest nawet dobrym. Jest typowym, tacy właśnie są włodarze i tak wyglada lokalna polityka w całym kraju - niestety. Wszędzie jest kumoterstwo, obsadzanie etatów swoimi, podkupowanie radnych, robienie pod publiczkę. Najważniejszy dla nich jest własny interes i ich rodzin.
                                      Ale pisanie, że każdy będzie lepszy od niego np. Kołodziej to kpina. Ten gość nie powinien już nigdy pracować w samorządzie, ani spółkach samorządowych. Co do Szponara to ja go widzę zupełnie inaczej i wole już Putyre.
                                • sorella17 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 18:52
                                  Dochodzenie do prawdy jest najważniejsze, jednak sposób w jaki sie to robi jest rownie ważny. Dla Ciebie to jednak za trudne do ogarnięcia. Nie chcę Cię obrażać, ale czy ty naprawdę nie miewasz własnego zdania. Poza wszystkim nie przypominam sobie zebym Ci się przedstawiala, więc nie przypisuj mi tożsamości.
                                  • makler4 Re: finał coraz bliżej ... 25.10.13, 19:28
                                    Kolodziej nie powinien już nigdy piastować żadnej funkcji społecznej.
                                    Co do Macierewicza to lepiej zasłońmy nad nim zasłonę milczenia. Nie osmieszajcie się pisząc o nim pozytywnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka