Dodaj do ulubionych

Naprawa drukarek

15.02.12, 13:46
Może ktoś wie , gdzie w J-L można oddać drukarkę do naprawy ?.
Obserwuj wątek
    • vansik Re: Naprawa drukarek 15.02.12, 15:18
      A co sie dzieje i jaki masz model drukarki.
      • lila63 Re: Naprawa drukarek 16.02.12, 08:44
        HP wielofunkcyjny - bardzo wolno drukuje ,takimi skokami, 2 rzędy i 5 min. przerwy .
        • vansik Re: Naprawa drukarek 16.02.12, 21:24
          Podaj dokladny model
    • zdenek_blaha Re: Naprawa drukarek 16.02.12, 23:00
      A propos, też mam problem z drukarką i jakoś nie mogę się zebrać żeby ją oddać do naprawy... smile

Mój model to Lexmark E120. Drukuje w miarę normalnie, ale w paru miejscach zostawia dziwne kropki a wydruk wygląda jak "brudny".

Coś takiego jak tu, ale na szczęście w dużo mniejszym stopniu. W zasadzie sprawia mi to problem, tylko gdy muszę wydrukować coś ważnego np. do urzędu wstyd coś takiego przynosić smile

Jeśli ktoś potrafiłby pomóc albo coś doradzić to będę wdzięczny. Jeśli to w czymś pomoże to mogę wrzucić skan przykładowego wydruku. I oczywiście przyłączam się do pytania, czy ktoś zna sprawdzonego "naprawiacza" drukarek? Niekoniecznie w naszym mieście.
      • lila63 Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 08:20
        Model HP Deskjet F380 . Ktoś mi powiedział , że przyczyną tak dziwnego drukowania może być zbyt mało jednego z tuszy - fakt u mnie zużyty jest kolorowy (którego nie używam) i nie wiem czy powinnam inwestować w tusz aby się przekonać że działa - a jak to coś innego ?.
        • vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:32
          na poczatek wydrukuj strone testowa drukarki ale nie spod windowsa tylko z drukarki wciskajac kombinacje klawiszy, jezeli testowa sie tez drukuje wolno to kolejne pytanie czy kartridże masz 2 takiej samej firmy kolor i czarny kiedy wymieniane itp. Czy zauwazylas ze po wymianie dziala wolniej??
          • ryza7 Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 10:00
            Vansik dziękuję za pomoc, jednak "pies był pogrzebany" w kolorowym tuszu, wymieniłam i zaczęła drukować normalnie. Kto by pomyślał, że brak koloru rzutuje na pracę całej drukarki smile.
            • vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 10:30
              Tak jak pisalem aby sprawdzic tusze na nie ktorych drukarka zachowuje sie dziwnie miedzy innymi takie ma objawy jak pisalas.
      • vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:27
        Zobacz czy te "kropki" pojawiaja sie cyklicznie jezli tak jest to raczej wina bebna mozna go sprobowac przeczyscic chyba ze ma juz slady(rys, wgniecen) na ktorych osadza sie proszek i wtedy brudzi.(beben znajdziesz w miesjcu w ktorym wsadzasz toner) jak cos to sluze pomoca.
    • vansik Re: Naprawa drukarek 17.02.12, 09:36
      Jezeli macie dalej problemy z drukarka to piszcie gg:1686604 moge sie podjac naprawy albo diagnozy bo nie zawsze naprawa w dobie takich cen(oraz jakosci) drukarek jakie sa teraz jest oplacalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka