Dodaj do ulubionych

ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH

31.10.13, 09:42
Witam, czy w Jelczu- Laskowicach przyjmuje jakiś ortodonta ? Jeżeli tak to kogo polecacie ?
Obserwuj wątek
    • bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 09:56
      Witam, ja chodzę z synem do Pani Urszuli Brych-Kadzińskiej, tel. 601 506-578, przyjmuje na Oławskiej 28. Przede wszystkim cieszę się z postępów przy noszeniu dobrze dobranego aparatu, wizyty za każdym razem merytoryczne, uśmiech coraz piękniejszysmile Pani doktor bardzo konkretna, troszkę "ostra" w dobrym tego słowa znaczeniu, polecam i pozdrawiamsmile
      • mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 12:33
        dziękuje za informację, syn nosi stały aparat ? jaki koszt wizyty ? smile
        • bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 12:39
          Tak, to jest aparat stały, ale dziecko powinno go nosić ok. 16 h na dobę, w naszym przypadku to cała noc, oglądanie bajek, zabawa w domu. Do szkoły nie, bo dziecko nosząc ten aparat mówi niewyraźnie. Ale efekt jest super. Na początku wykonywany jest odlew gipsowy uzębienia przed aparatem, i potem na każdej wizycie można zobaczyć poprawę, naprawdę efekt jest duży. Na wizyty kontrolne chodzimy co 1,5 miesiąca, mamy kluczyk, którym sami przestawiamy aparat co 2 tygodnie. Koszt takiej wizyty 70 zł. Sam aparat ok. 500zł, ale płaci się w ratach. Pozdrawiam
          • mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 13:00
            a taki aparat też kiedyś moje dziecko nosiło, jednak chcę założyć mu aparat stały, czyli nie taki ściągalny, orientuje się pani może, czy tam też są takie zakładane ?
            • bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 21:17
              wydaje mi się, że na pewno, ale lepiej zadzwonić i się upewnić, nie chciałabym wprowadzać w błąd. Pozdrawiam
              • moldziak Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 01.11.13, 23:43
                Ja również polecam panią doktor. Aparat stały kosztował mnie 1500 za górę i 1300 za dół, za wizytę koszt średnio 100 zł. Nosiłem dwa lata, teraz jestem w trakcie rocznej retencji. Koszt aparatu retencyjnego bo zakończonym leczeniu to 300 zł za górę i 300 zł za dół. Może i nienajtaniej, ponoć "nad biedronką" jest taniej, ale jakość obsługi bardzo porządna, chociaż czasami musiałem się dopytywać, bo pani doktor chyba niektóre rzeczy zakłada z góry, że są wiadome i oczywiste.
                • mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 02.11.13, 17:35
                  A jeśli mogę zapytać w jakim jesteś wieku ? I czy zakladanie bardzo bolało ?
                  • moldziak Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 05.11.13, 18:02
                    Mam 17 lat. Zakładanie aparatu w żadnym razie nie boli - polega to po prostu na przyklejeniu zamków i umieszczeniu w nich drutu. Ból przychodzi z reguły po pierwszej wizycie kontrolnej - jest wtedy aktywowany łuk [z tego, co wyczytałem w internecie], zęby zaczynają się prostować. Na samym początku ból może towarzyszyc ok 4-5 dni, ja radziłem sobie środkami przeciwbólowymi. Wtedy poleca się jeść raczej miękkie produkty, sam ból trwa jeden dzień, później tylko przy gryzieniu i tak dalej. W miarę wizyt ból po nich jest coraz mniejszy i praktycznie się go nie zauważa. Każdy oczywiście inaczej to odczuwa, zależy to też od wielkości wady itd. Nie należy jednak zrażać się, bo ma to swoje efekty smile
    • fubarlive Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 07.11.13, 10:06
      Ja polecam TULIDEN !!!!!! Wrocław leczymy zgryz krzyżowy już 1,5 roku wszystko na kasę chorych. tulident.pl/
      • motorrek Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 07.11.13, 13:43
        www.aps.wroclaw.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka