mariaantonina22 31.10.13, 09:42 Witam, czy w Jelczu- Laskowicach przyjmuje jakiś ortodonta ? Jeżeli tak to kogo polecacie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 09:56 Witam, ja chodzę z synem do Pani Urszuli Brych-Kadzińskiej, tel. 601 506-578, przyjmuje na Oławskiej 28. Przede wszystkim cieszę się z postępów przy noszeniu dobrze dobranego aparatu, wizyty za każdym razem merytoryczne, uśmiech coraz piękniejszy Pani doktor bardzo konkretna, troszkę "ostra" w dobrym tego słowa znaczeniu, polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link
mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 12:33 dziękuje za informację, syn nosi stały aparat ? jaki koszt wizyty ? Odpowiedz Link
bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 12:39 Tak, to jest aparat stały, ale dziecko powinno go nosić ok. 16 h na dobę, w naszym przypadku to cała noc, oglądanie bajek, zabawa w domu. Do szkoły nie, bo dziecko nosząc ten aparat mówi niewyraźnie. Ale efekt jest super. Na początku wykonywany jest odlew gipsowy uzębienia przed aparatem, i potem na każdej wizycie można zobaczyć poprawę, naprawdę efekt jest duży. Na wizyty kontrolne chodzimy co 1,5 miesiąca, mamy kluczyk, którym sami przestawiamy aparat co 2 tygodnie. Koszt takiej wizyty 70 zł. Sam aparat ok. 500zł, ale płaci się w ratach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 13:00 a taki aparat też kiedyś moje dziecko nosiło, jednak chcę założyć mu aparat stały, czyli nie taki ściągalny, orientuje się pani może, czy tam też są takie zakładane ? Odpowiedz Link
bun-dy Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 31.10.13, 21:17 wydaje mi się, że na pewno, ale lepiej zadzwonić i się upewnić, nie chciałabym wprowadzać w błąd. Pozdrawiam Odpowiedz Link
moldziak Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 01.11.13, 23:43 Ja również polecam panią doktor. Aparat stały kosztował mnie 1500 za górę i 1300 za dół, za wizytę koszt średnio 100 zł. Nosiłem dwa lata, teraz jestem w trakcie rocznej retencji. Koszt aparatu retencyjnego bo zakończonym leczeniu to 300 zł za górę i 300 zł za dół. Może i nienajtaniej, ponoć "nad biedronką" jest taniej, ale jakość obsługi bardzo porządna, chociaż czasami musiałem się dopytywać, bo pani doktor chyba niektóre rzeczy zakłada z góry, że są wiadome i oczywiste. Odpowiedz Link
mariaantonina22 Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 02.11.13, 17:35 A jeśli mogę zapytać w jakim jesteś wieku ? I czy zakladanie bardzo bolało ? Odpowiedz Link
moldziak Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 05.11.13, 18:02 Mam 17 lat. Zakładanie aparatu w żadnym razie nie boli - polega to po prostu na przyklejeniu zamków i umieszczeniu w nich drutu. Ból przychodzi z reguły po pierwszej wizycie kontrolnej - jest wtedy aktywowany łuk [z tego, co wyczytałem w internecie], zęby zaczynają się prostować. Na samym początku ból może towarzyszyc ok 4-5 dni, ja radziłem sobie środkami przeciwbólowymi. Wtedy poleca się jeść raczej miękkie produkty, sam ból trwa jeden dzień, później tylko przy gryzieniu i tak dalej. W miarę wizyt ból po nich jest coraz mniejszy i praktycznie się go nie zauważa. Każdy oczywiście inaczej to odczuwa, zależy to też od wielkości wady itd. Nie należy jednak zrażać się, bo ma to swoje efekty Odpowiedz Link
fubarlive Re: ORTODONTA W JELCZU-LASKOWICACH 07.11.13, 10:06 Ja polecam TULIDEN !!!!!! Wrocław leczymy zgryz krzyżowy już 1,5 roku wszystko na kasę chorych. tulident.pl/ Odpowiedz Link