Dodaj do ulubionych

Niegospodarność ?

13.12.13, 20:34
Witam,

Podobno gmina zapłaciła 67 kPLn za wyporzyczenie namiotu na zadaszenie lodowiska.(link ponizej)
Pomijając sens stawiania namiotu nad lodowiskiem czy to jest normalne żeby płacić 67.500PLN za wyporzyczenie namiotu na kilkanascie tygodni?
Kto się orientuje ile taki namiot moze kosztować?
Jakie sa ceny za wyporzyczenie czegoś takiego?
Na moje oko cena mocno zawyżona.

gazeta-olawa.pl/artykul-6071-wkrotce-bedzie-lodowisko.html
Obserwuj wątek
    • inz_75 Re: Niegospodarność ? 13.12.13, 20:46
      Oczywiscie miało być "wypożyczyła"
    • opium_1 Re: Niegospodarność ? 13.12.13, 22:26
      Powiem tylko tyle- namiot zapewne wypożyczyła od firmy naszego burmistrza. Więc dla niego nie jest to niegospodarność a wręcz przeciwnie. Ciekawe dlaczego ? Może z czasem jakiś organ kontroli mam to wytłumaczy....
      • kuter85 Re: Niegospodarność ? 20.12.13, 22:00
        ciekawe czy był ogłoszony jakiś przetarg...
        W Polkowicach zamiast wypożyczyć, postanowili kupić, a to z pewnością lepszy pomysł.
        www.polkowice.pl/news,4250,Lodowisko-pod-dachem.html

Koszt wynajmu wydaje się bardzo wysoki. Jaką powierzchnię będzie miało lodowisko?
        • dorkasz1 Re: Niegospodarność ? 21.12.13, 17:04
          Nie jestem zwolenniczką obecnego burmistrza, ale myślę że dobrze byłoby sprawdzać zanim się coś napisze. Bo firma Siacho z Dębiny, to chyba nie jest firma naszego burmistrza? Czy się mylę?
          • kuter85 Re: Niegospodarność ? 22.12.13, 12:12
            Przy takich wysokich kwotach zachodzi prawdopodobieństwo jakiegoś układu lub powiązań. Kwota za wynajem namiotu wydaje się naprawdę wysoka. W dalszym ciągu oczekuję odpowiedzi jakiej powierzchni jest lodowisko. Powyżej dałem przykład kosztów, jakie przewidują Polkowice na zakup namiotu. Wydaje mi się to zdecydowanie lepszym pomysłem. Taki namiot można używać wielokrotnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka