Dodaj do ulubionych

Opinie Jana Dalgiewicza

• 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.09.14, 15:12
      Ty hesst (Ciechanowski)! Ty nie dyskutuj, tylko odpowiedz wszystkim, kiedy będzie czysta woda w kranach?
      • jozefkawsgaz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.09.14, 21:38
        Ludowe przekonanie, że każda miejscowość i społeczność ma swojego chłopka roztropka tj. lokalnego głupka i tym razem się sprawdza. Czytając wpisy herssta i janka.56 nabiera się pewności, że tę ludową mądrość potwierdza życie. Wydaje się, że zarówno hersst, jak i janek.56 w rankingu o ww tytuł mają szansę w 2014 roku zająć czołowe pozycje - muszą tylko jeszcze bardziej spiąć się w rywalizacji i nie ustawać w sączeniu jadu i złośliwości. Udowadniajcie nadal. że jad, złośliwość i wyssane z palca przez Was bzdety są ważniejsze od logicznego rozumowania. A przecież każdy człowiek posiada mózg i powinien umieć oddzielić ziarno od plew. Widać dla niektórych jest to za trudne. Powodzenia - na szczęście głupota jest tania, więc kolejne wpisy będą z pewnością tak idiotyczne, jak te do tej pory. Ciekawe, czy co niedziela zasiadacie w pierwszej ławce w kościele i przekształcacie sięw prawdziwych chrześcijan i choć na chwilę nie strzykacie jadem na wszystkie strony.
        • mszczyglod_1 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.09.14, 22:01
          Miałem już nie pisać w tym wątku bo więcej tutaj pomyj niż merytorycznej dyskusji. Kukiełkowy kandydat, który nie potrafi zapanować nad swoim folwarkiem.
          Nie podoba mi się to ujadanie, gryzienie po kostkach przez jego popleczników. Kwieciste bełkotliwe wypowiedzi obserwatora czy jozefek i innych są poniżej wszelkiej normy.
          Pani D- zapewne pan czyta własny wątek a nie robi tylko ctrl+c, zatem proszę zapanować na folwarkiem. Te osoby obrzydzają tylko pana osobę, nawet gdy ktoś się zastanawiał nad głosem na pana, czytając ich wypowiedzi, wiedząc, że są wokół pana, może przypuszczać, że podobnymi osobami otoczy się pan po ewentualnej (mam nadzieję, że nie jednak)wygranej. Strach pomyśleć. Banda zgorzkniałych tetryków bez cienia kultury, wychowania, wykształcenia u których savoir-vivre mocno kuleje.
          Może przez 10 sek zastanawiałem się nad głosowaniem na pana, teraz jednak pokazał pan bierność, nie zabierając głosu we własnym wątku, nie panując nad tym co tutaj się dzieje, co piszą ludzie z pana otoczenia. W moich oczach marny z pana kandydat.
          • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.09.14, 16:17
            też proponowałem wywalenie ghostwriterów i lizusów na zbity pysk
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.09.14, 12:06
        19obserwator napisał(a):

> Ty hesst (Ciechanowski)! Ty nie dyskutuj, tylko odpowiedz wszystkim, kiedy będz
        > ie czysta woda w kranach?

Hehe - jak ja jestem Ciechanowski to Ty jesteś zwykły dupek. Już Ci ( i Twoim klonom) kiedyś pisałem, że nikomu sie tu nie przedstawiałem wiec wszelkie Twoje domysły są gówno warte. Pamiętaj używając (bezpodstawnie) czyichś nazwisk możesz mieć kłopoty.
        • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.09.14, 21:02
          Radzę ci "hersscie" milcz jak szczekasz do obserwatora, bo do piet mu nie dorastasz. Twoje gowniane wynurzenia są nic nie warte, cwoku. Dotarło ?
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 26.09.14, 21:05
      Dziś nie po raz pierwszy zwracam się do młodzieży i kobiet. Za kilka dni zakończy się rejestracja list kandydatów na radnych wybieranych 16.11. br. Jeszcze można wykorzystać szansę, by się znaleźć na tych listach, ale trzeba się pospieszyć. Stowarzyszenie "Inicjatywa Społeczna Rozwoju Ziemi Jelczańsko - Laskowickiej" stworzyło bezprecedensowe szanse, bowiem swoje listy wyborcze otworzyło, jak nikt inny, dla wszystkich chętnych, ambitnych i chcących aktywnie uczestniczyć w rozwoju naszej gminy J-L. Praca w samorządzie to świetna szkoła dla ludzi z wrażliwą duszą społecznika. To miejsce gdzie można i trzeba walczyć o interesy i sprawy, które powinny być dostrzeżone i rozwiązane przez lokalną władzę dla dobra ogółu. Dotychczasowa praktyka pokazuje, że zwłaszcza potrzeby młodzieży i kobiet są za mało dostrzegane, lub wręcz spychane na margines naszego życia społecznego. Rodzi to poważne, negatywne skutki jak np. brak pracy, brak zaspokajania słusznych ambicji życiowych i aspiracji, rodzi frustrację, poczucie beznadziei itp.

Trzeba zmienić ten negatywny stan, ale musi to odbyć się z Waszym udziałem. Nie krępujcie się walczyć o swoje. Nie oczekujcie, że ktoś inny będzie rozwiązywał Wasze życiowe problemy. To Wy musicie inspirować spełnianie Waszych oczekiwań.

Jako kandydat na burmistrza Jelcza - Laskowic apeluję do młodzieży i kobiet, do tych społecznych grup naszych mieszkańców, które zamierzam otaczać szczególną troską - pilnie zgłaszajcie swych kandydatów i kandydatki z miasta i wsi naszej gminy na radnych. Nasz telefon 789-051-979 czeka na Wasze propozycje. Wykorzystajcie więc szansę, jaką stwarza nasze Stowarzyszenie.

Niech nikt nie powie w nadchodzącym czasie, że sami zaniedbaliście swoje możliwości.

Ze swej strony będę nadal usilnie pamiętał o Waszych potrzebach i wspierał Wasze aspiracje.

Jan Dalgiewicz
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 27.09.14, 20:07
      Jestem wystraszony! Kto mnie postraszył? Oczywiście hersst. Może mnie to kosztować – napisał! Podobno nieprawnie użyłem szlacheckiego nazwiska. Posłuchaj hersst wiem, że jesteś gorliwym wykonawcą swojego pryncypała i swojego być albo nie być, ale opanuj się! Spokojnie porozmawiajmy o faktach. Poniżej załączę Ci dowód, że najbliżsi Tobie z otoczenia ludzie, mówią o Tobie, że jesteś dobry Pan i że potrafisz wysłuchać, a wcale nie musiałeś wysłuchać, a już na pewno nie zrealizować. Jednak wyniosłeś się ponad poziomy i wysłuchałeś a nawet zrealizowałeś! Na przykład „dorkasz1” pisze: - załączam końcowy fragment wpisu:…”Nie jestem w żadnych kontaktach z hersstem. Z prezesem ZGK spotkałam się kilka razy w konkretnym celu, związanym z moim osiedlem i za każdym razem sprawy zostały załatwione w sposób prawidłowy. A mogło być różnie, bo nie ukrywam mojego krytycznego stanowiska w odniesieniu do niektórych poczynań obecnego burmistrza, więc złośliwości aż tak bardzo by mnie nie zdziwiły. Jeśli więc o mnie osobiście chodzi, to moje kontakty z p. Ciechanowskim są poprawne. Nigdy nie zachował się w stosunku do mnie w sposób niekulturalny, złośliwy, w żaden sposób mnie nie uraził. Plotki nie mają dla mnie żadnej wartości, nie wiem jaki jest w stosunku do innych ludzi, mogę mówić tylko o moich doświadczeniach. A że należy do PiSu? Sprawa wymiany osiedlowego wodomierza, wywozu śmieci lub temu podobne, jak dla mnie, mogą być tak samo dobrze załatwione przez członka PO, PSL czy też byłego komunistę. Pozdrawiam”
      Nie trudno zauważyć, że w tym tekście, słowa: hersst, Prezes ZGK i szlacheckie nazwisko Ciechanowski, są tożsame (tzn. dotyczą tej samej osoby), takie - trzy w jednym. Pragnę dodać, że tekst ten został puszczony do sieci 11-09-2014 r. Wtedy jednak hersst tego nie zauważył, podejrzewam, że ostrość spojrzenia została stępiona przez „wazelinę”.
      A teraz przypomnijmy jak rozwijał się wątek Jana Dalgiewicza na tym Forum? Otóż zrodził się, kiedy nie miałem o tym pojęcia, że Jan Dalgiewicz zechce swoją wiedzę i autorytet jeszcze raz poświęcić dla swojego wymarzonego i pięknego Miasta, które stworzył. Pragnę jednak przypomnieć, że inwektywy i drańskie ataki, na Jana Dalgiewicza, zaczęły się od niewybrednych posądzeń wywoływanych właśnie przez tzw. herssta, a także Janka56. Tym drugim, jednak nie warto się zajmować, bo to zwykły folklor. Pewnie w tym miejscu hersst uśmiechnie się, z samozadowolenia jak bardzo ważny jest w Gminie. Ale zgaśnie Ci mina, kiedy się dowiesz, że za te słowa pomówień, to Ty możesz mieć kłopoty! Przypomnijmy więc jak nasz bohater się zachowywał i jak się to się zaczynało: 29-07-2014 r. hersst w kolejnym już wpisie na tym wątku pisze: „Panie Dalgiewicz to o czym pan pisze to było zwyczajne uwłaszczanie nomenklatury. Jako lewicowcy, będący u władzy braliście wszystko co się dało rozkraść. Tak było z transportem międzynarodowym PKS. W tamtych czasach wielkie pieniądze robiło się na imporcie - przewozie ( raczej przemycie) do polski artykułów deficytowych bez cła i podatków. Pan to dziś przypisuje sobie jako sukces ???”. Następnego dnia Jan Dalgiewicz odpowiedział w kulturalny sposób między innymi tak: „..Panie hersst, dla Pana wiedzy informuję, że nigdy nie pracowałem w "transporcie międzynarodowym PKS", nigdy nie zajmowałem się przemytem, złodziejstwem, kombinatorstwem, wykorzystywaniem zajmowanego stanowiska dla własnych korzyści, szkalowaniem, hańbieniem i pomawianiem innych. Obce są mi takie cechy i brzydzę się nimi.
      Jednak, co by nie powiedzieć, swoim wpisem z dnia 29.07.14 uczynił mi Pan pewną przykrość” Powyższe fakty przypominam dlatego, aby niektórym moralizatorom pokazać skąd wziął się, ten krytykowany poziom dyskusji na tym Forum. Mój pierwszy wpis datuje się na dzień 03-08-2014 r., kiedy to co najgorsze, hulało tutaj bez przeszkód, a było skierowane tylko w jedna stronę. Ja pragnę to tylko zrównoważyć w miarę rozumnie. Jak to dobrze, że w Internecie nic nie ginie, prawda?
    • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 27.09.14, 21:38
      Wszyscy tu piszemy anonimowo (taki przywilej) nikt nie żąda wzajemnego przedstawiania się.
      Tym bardziej dziwi mnie fakt kojarzenia (stanowczego) przez niektórych forumowiczów osób występujących tu pod nickami z konkretnymi osobami, które wymieniane są z nazwiska. Osoby to czyniące (nie będę ich wymieniał) robią to na własną odpowiedzialność.
      A Ty 19obserwator w jednym masz tylko rację
      " Jak to dobrze, że w Internecie nic nie ginie, prawda? " - do reszty Twoich wypocin się nie odniosę boś tylko obserwator .
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 27.09.14, 21:57
        Wszyscy - czyli nikt?
        nie pisz, że wszyscy jesteśmy tutaj anonimowi skoro jest tu parę osób podpisujących się chociażby własnym nazwiskiem, lub też firmujących nickiem własną działalność.
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 28.09.14, 15:18
      Halo hersst! Piszesz, że nie będziesz się ustosunkowywał do moich wypocin. Szkoda, bo ja bardzo bym prosił, abyś się ustosunkował. Spróbuj coś wypocić! Proszę Cię o to pomimo, że wiem iż Twoją domeną – jest rzyganie.
      • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 04.10.14, 19:53
        Stara to prawda, że nic tak dobrze nie robi jak bezpośredni kontakt z ludźmi. To znakomita forma komunikacji społecznej w każdym środowisku. To szybki, bezpośredni przepływ informacji nieobarczony zniekształceniami i przekłamaniami.

Dziś poświęciłem swój czas na odwiedziny kolejnej zacnej wsi, położonej w naszej gminie. W byłem w Grędzinie. Pogoda przepiękna, ludzie na ogół zapracowani jak to zwykle na wsi. W polu ostatnie prace jesienne przed zimą. W środowisku wiejskim poruszam się jak ryba w wodzie, bo sam pochodzę ze wsi.

Od ludzi ze wsi należy uczyć się pracowitości i zaradności. Mam dla nich ogromny szacunek.

Zacząłem mój popyt w Grędzinie, liczącej blisko 100 gospodarstw od spotkania z sołtysem, Panem Tomaszem Bułatem - przerwał na chwilę zbieranie wykopanych ziemniaków.

Przedstawił mi - jako kandydatowi na burmistrza Jelcza - Laskowic kilka trosk i bolączek miejscowych rolników. Warunki gospodarowania w tej wsi są trudne, a gospodarze pracują na granicy opłacalności. Krów nie opłaca się chować, bo mleczarnia - były nowoczesny zakład przetwórczy w J-L zlikwidowano, a urządzenia "rozprowadzono".

Tak jakoś gospodarzy się w tej gminie J-L, że a to JZS upadł, bo to za duża fabryka, po prostu ogrom, a to mleczarnia upadła, choć to był mały zakład i jakże potrzebny rolnictwu. Takich przykładów jest więcej.

Pan Tomasz Bułat z wielkim żalem wobec decydentów i władz gminy przedstawił m.in. fakt niezaliczenia tej wsi do grupy wsi o niekorzystnych warunkach gospodarowania (ONW). Grunty tu są liche - klasy V, VI. Wiele z nich jest podmokłych. Kwalifikatorom, choć ich wcale we wsi nie było, zabrakło w ocenie dwóch pkt by wieś objąć tzw. ONW. Nikt z gminy z sołtysem w ww. sprawie też nie rozmawiał. Gdzieś zaocznie, w zaciszu gabinetów, wyceniono warunki gospodarowania rolników tak, że pozbawiono ich wyższych dopłat unijnych. Wystarczy posłuchać tych rolników, przejść się po wsi i wiejskich polach - tak jak ja to zrobiłem, choć niektórzy złośliwie uważają, że jestem człowiekiem znikąd - by zrozumieć, że tym ludziom stała się krzywda. Tę krzywdę jak najrychlej trzeba naprawić.

Moje dalsze rozmowy z kolejnymi rodzinami we wsi, a to z rodziną Zielińskich, Doroszów, Kędzierskich i innymi były dla mnie wielce pouczające. Zdobyte informacje wykorzystam dla dobra społeczności tej wsi i innych wsi gminy J-L - o ile zostanę wybrany na burmistrza J-L.

Końcowa miła uwaga z odwiedzin Grędziny to fakt, że niemal z każdego domu ktoś pracował w Jelczańskich Zakładach Samochodowych, gdy byłem tam dyrektorem naczelnym. To jest charakterystyczne dla każdej wsi naszej gminy J-L. W rozmowach było wiele serdeczności, a nawet wzruszeń. Ktoś mnie obdarował owocami, ktoś inny butelką mleka - takiego prosto od krowy. Jestem wdzięczny mieszkańcom Grędziny i dziękuję im za okazaną mi serdeczność. Nie zapomnę o Was i o ile los pozwoli będę Was z przyjemnością odwiedzał w nadchodzącym czasie. Zasługujecie na to, by o Was pamiętać.

Jan Dalgiewicz
    • wyborca2014 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 04.10.14, 19:43
      Panie Janie, jak widać przybył Panu kolejny kontrkandydat do wyborów. Mam nadzieję, że Pan z nim sobie . poradzi. Mając na względzie Pana osiągnięcia w wielu dziedzinach z pewnością i tu pokaże Pan, ze na to Pana stać . Do tej pory osiągał Pan sukcesy gospodarcze, polityczne i w zarządzaniu. To Pan zabiegał o nadanie Jelczowi-Laskowicom praw miejskim i dzięki Panu to się udało w 1986 r. Wierzę, że i tym razem spełni Pan oczekiwania wyborców i zostanie burmistrzem i dzięki Pańskim działaniom nasze miasto będzie się rozwijać, a ludzie z inicjatywą , z pomysłami i otwartymi głowami w tym Panu pomogą .
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 04.10.14, 20:34
        wyborca2014 napisał(a):

Do tej pory osiągał Pan sukcesy gospodarcze, polityczne i w zarządzaniu.

Widzę, że ma Pan jakąś szczególną wiedzę o tych osiągnięciach - proszę się podzielić.
        • wyborca2014 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.10.14, 08:56
          Herrst - niech Pan sobie poczyta wpisy P. Dalgiewicza, ktore zamieszczał wcześniej z początku sierpnia tam sie wszystkiego o nim można dowiedzieć i z pewnością zaspokoi Pana ciekowośc o jego dokonaniach
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.10.14, 21:20
      Pan hersst na niniejszej stronie internetowej zamieścił post, w którym zadaje mniej więcej takie oto pytanie: a co takiego zrobił w swoim życiu zawodowym były dyrektor JZS Jan Dalgiewicz. Ponieważ docierają do mnie informacje o podobnej treści, a pochodzące z nieprzychylnego wobec mnie obozu postanowiłem zaspokoić ciekawość pytających.

Na początku rodzi się refleksja, czy Pan hersst i jego mocodawcy zamierzają mnie ośmieszyć, czy też siebie swoim brakiem wiedzy i swoją ignorancją.

Zakładam, że tym osobom naprawdę brak wiedzy, co przecież może się zdarzyć, więc proszę chociażby sięgnąć po stosowne nr Gazety Powiatowej - WO, po tegoroczny sierpniowy nr Wiadomości Dolnośląskich - Miesięcznik Samorządowo - Gospodarczy, książkę mojego współautorstwa pod nazwą Historia JZS Jelcz. Zapisy Wspomnień. Proszę zajrzeć na odpowiednie strony internetowe itd. To są bogate i wiarygodne źródła pozwalające zaspokoić ciekawość nawet wybrednego adwersarza.

Osobiście preferuję i życzliwie polecam Panu hersstowi i każdemu innemu zainteresowanemu, aby spotkał się ze mną i bezpośrednio ode mnie usłyszał wyczerpujące informacje, dotyczące mojego zarobku zawodowego, a także społecznego. Wzywam Pana, Pańskich mocodawców i zbliżonych do Pana obywateli do wymiany informacji, może to być również rozmowa publiczna, na powyższy temat.

Mój telefon jest powszechnie znany, ale na wszelki wypadek ponownie podaję jego nr:
      789-051-979.

Życzę dobrego samopoczucia i bogatszego własnego dorobku - tego naprawdę użytecznego dorobku.

Jan Dalgiewicz
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 09:11
        Panie Dalgiewicz ja zadałem pytanie (kierowane nie koniecznie do Pana) jakie Pan ma osiągnięcia - a Pan mnie odsyła do Gazety Wyborczej ?- to ja już Panu dziękuję - nie mam więcej pytań.
    • wyborca2014 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 08.10.14, 09:30
      W niedzielę 05.10.br byłem na stadionie w Miłoszycach, gdzie odbywał się mecz piłki nożnej - lokalne derby Czarni J-L - Polonia Miłoszyce. Znalazłem się blisko grupy kibiców z Miłoszyc wśród, których zasiadł kibic bardzo pewny siebie. Na ławce postawił półlitrówkę i szkło. Z kompanami zaczęli bezwstydnie popijać i nie hamowała ich ani obecność dzieci ani młodzieży. W przerwie meczu - podszedł do tych kibiców były dyrektor JZS i życzliwie się z nimi witał. Popijającemu kibicowi wymownie wskazał butelkę wódki. Ten zareagował chamsko i zaczął wypominać, że przed laty dyrektor chciał go zwolnić z pracy w narzędziowni. Dyrektor zapytał jak się nazywa i otrzymał odpowiedź, że Górk..., i że odda swój glos na Putyrę. Na co kandydat na burmistrza J. Dalgiewicz odpowiedział, że może przecież oddać głos na kogo tylko zechce i niech przestanie pić wódkę w miejscu publicznym. Po czym się oddalił. Kibic nadal zadowolony z siebie popijał i w niewybredny sposób komentował zdarzenie. Dał popis chamskiego i prostackiego zachowania wśród zebranych - zwłaszcza młodzieży i dzieci. Nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować Panu Putyrze , ze ma taki właśnie elektorat i tacy ludzie będą na niego głosować. Doborowe towarzystwo.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 08.10.14, 09:50
        Ale fajny scenariusz. Ja jednak dodałbym kilka rzeczy. Za mało dramatyzmu. Pozytywny bohater postu powinien znokautować kopnięciem z półobrotu i za wszarz wynieść chuligana przy akompaniamencie syren, świetle reflektorów z symbolem nietoperza. Po czym powinien zawinąć płaszczem, mruknąć coś w stylu "hasta la vista, bejbe" i odjechać opancerzonym czarnym berlietem. A wycofał się na z góry upatrzone pozycje. Jeżeli tak samo będzie walczył o dobro miasta, to ja dziękuję.
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 08.10.14, 10:20
        wyborco!
        dlaczego jako przykładny obywatel nie zareagowaliście w sposób adekwatny do sytuacji?
        widząc (i słysząc) całą sytuację, można odnieść wrażenie, że byłeś w bezpośrednim sąsiedztwie mogliście reagować... chociażby popite przynieść, bo nic o niej nie wiadomo.
        dlaczego taka "znieczulica" nastąpiła.
    • kat_jakub Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 08:51
      Coś ostatnio brak opinii Jana Dalgiewicza i zwolenników big_grin Czyżby sztab wyborczy doszedł do wniosku, że kampania na forum to nienajlepszy pomysł.
      Ludzie Putyry też milczą, ciekawe dlaczego? Podobno odgórne wytyczne wink
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 10:05
        nie od dziś wiadomo, że z marnym planem lepiej się nie wychylać, bo zaraz zostanie to obnażone.
        i dotyczy się to jednej jak i drugiej strony. niestety uncertain
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 14:59
          Efekt wychylenia w internecie jest na razie taki, że fantastom nagle przeszło. Czy sztab P. JD poszedł wreszcie za radą i zwolnił lizusów oraz politruków. Martwi mnie świadomość, że po takim posunięciu widać, że poza teatrzykiem obietnic oraz bliżej niesprecyzowanych planów kryje się nicość. Oj martwi. Zamilkli też dotychczasowi funboye kandydata partii nieboszczki.
      • stereo160 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 11:23
        kat_jakub napisał:
        "Coś ostatnio brak opinii Jana Dalgiewicza i zwolenników big_grin Czyżby sztab wyborczy doszedł do wniosku, że kampania na forum to nienajlepszy pomysł.
        Ludzie Putyry też milczą, ciekawe dlaczego? Podobno odgórne wytyczne
        wink"

Kłopoty z oddychaniem??wink Może konieczna jakaś szybka akcja humanitarna z respiratorami?? big_grin
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 14:53
          konwój humanitarny za sztabem P. Dżejdi (JD)?
          biorąc pod uwagę stare powiązania partii nieboszczki, to ja podziękuję
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 21:55
      Pisze hersst 14.10.14, 09:11
      "Odpowiedz
      Panie Dalgiewicz ja zadałem pytanie (kierowane nie koniecznie do Pana) jakie Pan ma osiągnięcia - a Pan mnie odsyła do Gazety Wyborczej ?- to ja już Panu dziękuję - nie mam więcej pytań".
      Posłuchaj dupku! Ja rozumiem, że jak się pisze podczas pracy to człowiek nie może się dokładnie skupić, ale przynajmniej powinieneś dokładnie przeczytać to, co ktoś do Ciebie pisze. W pracy jak to w pracy, ludzie przeszkadzają bo pytają kiedy będzie czysta woda i inne duperele, a Ty masz inne priorytety – bronić swojego pryncypała i swojej dupy. Pan Jan Dalgiewicz wyraźnie prosił Cię o spotkanie w cztery oczy, by porozmawiać o Jego osiągnięciach o których dużo napisano i nie tylko w Wiadomościach Oławskich i w sierpniowym miesięczniku Wiadomości Dolnośląskie, ale przede wszystkim w swojej biografii, którą na tym Forum Jan Dalgiewicz przedstawił. Jednak trochę Cię rozumiem, bo o czym Ty mógłbyś rozmawiać z takim człowiekiem jak Jan Dalgiewicz? Przecież jeśli chodzi o poziom, to we wszystkich wymiarach, dzielą Was Himalaje na korzyść Jana Dalgiewicza. Nie było tam też wymienionej Gazety Wyborczej, chyba masz jakieś chore wynurzenia, albo jesteś zwyczajnym flejtuchem. Zlekceważyłeś Wiadomości Oławskie, na łamach których niedawno tłumaczyłeś, na czym polegają Twoje „osiągnięcia” w Jelczu-Laskowicach, jeśli chodzi o poziom czystości wody.
      Muszę jeszcze dodać, że także inni adwersarze byli ostatnio aktywni i bardzo się martwią tym, że zwolennikom Jana Dalgiewicza, coś przeszło. Nic nie przeszło i nie przejdzie, nie martwcie się! A specjalistom od odbiorników, papierkom szeleszczącym,katom i ostatnio ujawnionego muzykanta pt. stereo160, mogę odpowiedzieć krótko. Czasem mam nieodparte wrażenie, że niektórym ludziom głowa służy wyłącznie, jako element dekoracyjny.
      • buciar Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 22:59
        To jak z tymi osiągnięciami?
        Tylko proszę bez wyzwisk,jeśli to temat drażliwy
      • kat_jakub Re: Opinie Jana Dalgiewicza 14.10.14, 23:21
        19obserwator napisał(a):
        Czasem mam nieodparte wrażenie, że niektórym ludziom głowa służy
        > wyłącznie, jako element dekoracyjny.

Też tak myślę big_grin Szczególnie przed wyborami.
        Ty naprawdę myślisz, że pomagasz Dalgiewiczowi? Nie zdziwię się jak pomysł i realizacja tej kampanii na forum są twoim autorskim projektem.
        Nikogo nie przekonałeś, a wielu zniechęciłeś. Krecia i bezowocna robota na poziomie agitacji w ZSMP
        • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 18:22
          Moi szanowni koledzy, towarzysze, dajcie sobie ( nie. . "se" kat_jakubie ) spokoj, bo naprawdę nie ma z kim rozmawiac. Niech dalej ujadaja, wydziwiaja, ujawniaja swoje niskie instynkty i podle charaktery. Skandaliczne dotychczasowe " rządy "
          • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 18:31
            p. Putyry i byle jakie działania jemu podleglych społek jakoś nie przeszkadza jego przydupasom. Sprawdzone, wieloletnie i rzetelne działania P. Dalgiewicza ktore doprowadziły do rozwoju miasta i jego światowej sławy ,są ośmieszane i kompromitowane przez Putyry poplecznikow
            • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 18:40
              i wg nich, nic nie warte. Nie warto z nimi dyskutowac. Wybory niebawem wyjasnia. P. Dalgiewicz, wygramy na pewno! Pozdrawiam
            • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 19:24
              xxxmir napisał(a):

Sprawdzone, wieloletnie i rzetelne działania P. Dalgiewicz
              a które doprowadziły do rozwoju miasta i jego światowej sławy ...

nie zdajesz sobie sprawy, że pisząc takie głupoty szkodzisz Panu Dalgiewiczowi ?

• jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 14:48
      Stowarzyszenie ISRZJ-L
      Będę polemizować z inicjałami /WK/, nawiasem mówiąc nienawidzę jak ktoś nie ma odwagi podpisać się pod własną wypowiedzią. Dla mnie to nawet nie tchórz, to skunks, który zepsuje powietrze i się ukryje.
      Ale trudno tacy też mają prawo żyć. Cały czas ktoś usłużny podgrzewa atmosferę Placu Jana Pawła II na pewno w jakiś celu nie zawsze uczciwym i prawym.
      Dla mnie jest to znamienny fakt, jakiego mamy sprawnego gospodarza i menagera, oczywiście mam na myśli naszego miłościwego nam panującego Burmistrza Kazimierza Putyrę. Ten człowiek ma szczególne zdolności do tworzenia sytuacji konfliktowych, które następnie chce przekuć na sukces oczywiście swój. Bo przecież mógł, a nawet według mnie miał obowiązek skorzystać z prawa pierwokupu. Ale po co? Teraz jest sprawa, a p. Burmistrz walczy o jedyny skrawek zieleni w tym mieście.
      To Burmistrz Putyra powinien za tą sytuację odpowiedzieć, to on i ci nasi pożal się Boże niektórzy radni stworzyli tą sytuację. Bo pomyślcie, człowiek który miał pieniądze przyszedł na przetarg i kupił działkę, która była wystawiona na sprzedaż. Skorzystał z praw rynkowych kapitalizmu, jest podaż znalazł się popyt. Ale Państwo przewidziało ochronę na takie sytuacje i nasz włodarz mógł spokojnie sprawę załatwić i uruchomić ten skrawek zieleni dla swoich pracodawców tz. Podatników tego miasta i gminy. Przecież jest godziwe wynagrodzenie za to, żeby godziwie pracował i we właściwy sposób chronił nasze prawa i zaspokajał nasze potrzeby. Niestety sprawia wrażenie, że dobrze się bawi i skupia się na tym ażeby zaspokajać siebie i swoją rodzinę. Najlepszym tego dowodem jest awans jego żony na wicedyrektora szkoły w Jelczu na Techników.
      Ale wracając do tego placu, to wzywam pana bo ma pan jeszcze trochę czasu jaki może pan wykorzystać do załatwienia tej sprawy bardzo wstydliwej dla pana. Bo nie ma możliwości żeby na tym skrawku ziemi było dwóch właścicieli i dwóch gospodarzy, bo ciągle będzie to zarzewie konfliktów. Trzeba uczciwie stwierdzić, że nowy właściciel części placu zmusza naszego włodarza do większej dbałości. Musi po prostu równać do lepszego.
      Panie Burmistrzu chociaż raz proszę się przyznać do błędu i zrobić wszystko, ażeby sprawę załatwić w sposób kulturalny, elegancki i zgodnie z prawem. W oczach społeczeństwa pierwszy raz z małego człowieczka urósł by pan do rozmiarów człowieka, a to zawsze brzmi dumnie. Należy się zastanowić co to za Burmistrz, który sądzi się ze swoimi wyborcami, a wiem że nie jest to jedyny konflikt, który zakończy pan w sądzie powszechnym.

Wit Suchy
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 15:00
        też mogę dostać dane do logowania konta "jandalgiewicz"? też chciałby, sobie popisać..
        a co!
        • mszczyglod_1 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 15:49
          to ja też poproszę, a co, jak wszyscy to wszyscy.
          Tak sobie myślę, że pan D nie napisał żadnego postu samodzielnie. Kolejny dowód na to że jest wyciągniętym z kapelusza królikiem.
          Masz rację, konto chyba każdy może założyć, nie ma specjalnej cenzury, pan W.S może nie potrafi?
      • mszczyglod_1 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 15:00
        Czyli pod nickiem jandalgiewicz pisz Wit Suchy??
        Czy pan D. sam nie potrafi pisać? Czy wszystkie posty pisane przez ten nick są wytworem pana W.S?? Coraz śmieszniej to wygląda, obserwator ujadający jak ratlerek, obrażający na prawo i lewo. Czarny PR sobie robicie panowie.
        Dlaczego zatem stowarzyszenie ISRZJ-L swoją budę wyborczą ma tymże placu? Nie ma innych lokali? Wybierając budę popieracie zabudowę placu tj jego niszczenie. Śmieci przy ławce po "waszej" stronie jakoś nie świadczą o dbałości, jakiejkolwiek nawet mniejszej (a piszecie o większej).
        Centrum miasta a taki mało elegancki syf.
        A nie zastanawiał się pan, panie W.S, że może żona obecnego burmistrza ma odpowiednie kwalifikacje i kompetencje żeby zostać wicedyrektorem? Po co wciągać rodzinę w brudy kampanii? Czy miło byłoby panu czytać o żonie/córce/synu/itp nieprzychylne rzeczy?
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 15:12
        swoją drogą...
        jakie ograniczenia trzeba mieć, aby nie utworzyć sobie konta na laskowickim forum, gdzie jakby nie patrzeć kampania trwa od dawna w najlepsze.
        uważam, że jest to absolutny brak zdolności przewidywania
        a skoro tak, to w jaki sposób miałby Pan zajmować się CZYMKOLWIEK związanym realizacją planów z programu J.D. ?
        całkowity brak myślenia przyszłościowego, perspektyw, wyobraźni (i inne synonimy do wyboru)
        eh.
        • proszenieregulowacodbiornikow I tak kończy się forumowa kariera Pana DżejDi 17.10.14, 20:24
          Mówiłem: ghostwriter. A frajerzy i fantaści rozpływali się w zachwytach.
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 20:45
      Szanowni Internauci,

w związku z wpisem autorstwa Wita Suchego z dnia 17.10.2014 godz. 14:48 informuję Państwa, że stało się to bez mojego udziału. W związku z tym podjąłem decyzję o zmianie hasła. Ponadto informuję, iż wszystkie posty są tylko i wyłącznie mojego autorstwa - nie pisała ich żadna osoba trzecia, zaś hasło zostało podane awaryjnie, "na wszelki wypadek". Wobec zaistniałej sytuacji wyrażam ubolewanie.

Jan Dalgiewicz
      • kat_jakub Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 20:56
        Jak teraz Wit Suchy robi takie numery bez Pana wiedzy i udziału to co będzie jak zdobędziecie władzę.
        Czerwona kartka, wie Pan co to znaczy
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 20:55
      Z początkiem września br. przedstawiłem Szanownym Internautom projekt programu wyborczego. Oczekiwałem Waszych uwag i stosownych propozycji. Dziś informuję, że projekt ten został uzupełniony i odpowiednio dopracowany. W dniu 15.10.br. na zebraniu stowarzyszenia ISRZJ – L przyjęto ostateczny tekst programu wyborczego. A oto on:

Jelcz Laskowice, 15.10.2014

PROGRAM WYBORCZY 2014
      KOMITETU WYBORCZEGO STOWARZYSZENIA
      „INICJATYWA SPOŁECZNA ROZWOJU
      ZIEMI JELCZAŃSKO – LASKOWICKIEJ”

JELCZAŃSKA KARTA WYBORCZA 2014

Komitet wyborczy Stowarzyszenie „Inicjatywa Społeczna Rozwoju Ziemi Jelczańsko – Laskowickiej przyjął program wyborczy w wyborach samorządowych: burmistrza Jelcza – Laskowic, radnych do Rady Miejskiej oraz Rady Powiatu:

Część I – zadania kierunkowe:

1. Zdynamizowanie rozwoju miasta i gminy Jelcz – Laskowice z uwzględnieniem planowego i zrównoważonego rozwoju naszej małej Ojczyzny, z wykorzystaniem wszystkich różnorodnych zasobów wewnętrznych i zewnętrznych i poprzez bardziej racjonalne gospodarowanie finansami publicznymi i środkami budżetowymi, wspomaganymi możliwie maksymalnie przez środki pomocowe z Unii Europejskiej, jak również z wykorzystaniem środków partnerstwa publiczno – prawnego,

2. Wyzwalanie aktywności obywatelskiej poprzez inicjowanie procesów sprzyjających tworzeniu przestrzeni, pozwalającej mieszkańcom gminy na organizowanie się do uczestnictwa w życiu społecznym jako ważni partnerzy władz samorządowych. Budowanie atmosfery szacunku i tolerancji w relacjach władza – obywatel. Wspieranie lokalnych liderów życia społecznego, kulturalnego i gospodarczego. Wprowadzenie stosowania budżetu obywatelskiego.

3. Inicjowanie i wspieranie różnych form lokalnej aktywności gospodarczej poprzez otwartość oraz przychylność lokalnego samorządu na nowe przedsięwzięcia i inwestycje. Wspieranie rodzimej i lokalnej przedsiębiorczości, motywowanie do kreatywności i innowacyjności.

4. Doprowadzenie do pożądanych zmian w planowaniu i rozbudowie naszego miasta oraz poszczególnych sołectw tak, aby najbliższe otoczenie uczynić przyjaznym dla mieszkańców, nie tylko na dziś, ale na wiele dziesięcioleci. Definitywne zerwanie z panującym nieładem urbanistycznym i przypadkowością prowadzącą do chaotycznej zabudowy miasta i gminy. Przestrzenny chaos polegający na niekontrolowanym rozproszonym budownictwie prowadzi do nieracjonalnego zagospodarowania terenów, szpetoty architektonicznej, zbyt wysokich kosztów budowy infrastruktury i ogólnego pogarszania się warunków życia ogółu mieszkańców.

5. Współpraca polegająca na pluralizmie, ciągłym dialogu i wspieraniu będą podstawą do współpracy z lokalnymi środowiskami politycznymi i organizacjami pozarządowymi w celu promowania ciekawych pomysłów oraz realizowania partnerskich projektów.

6. Wyznawanie zasady apolityczności czyli bycia otwartym i dostępnym dla każdej organizacji i każdego obywatela, a więc tych wszystkich, którym na sercu leży dobro naszego miasta i wzrastający dobrobyt poszczególnych jego obywateli.

7. Podjęcie budownictwa socjalnego z przeznaczeniem dla rodzin niezamożnych, potrzebujących szczególnej pomocy oraz kontynuowanie sprawdzonej formy budowy mieszkań w ramach TBS,

8. Dążenie do stałego wzrostu świadczonych usług medycznych dla różnych grup wiekowych ludności z uwzględnieniem wspierania finansowego najbardziej oczekiwanych programów zdrowotnych realizowanych przez gminy NFOZ,

9. Inicjowanie i wspieranie działań zmierzających do poprawy życia ludzi najbardziej potrzebujących pomocy systemowej lokalnego samorządu (np. rodzin wielodzietnych, ludzi zmarginalizowanych i wykluczonych).

10. Stworzenie programu wspierającego obszary wiejskie naszej gminy, uwzględniającego drzemiący potencjał rolnictwa oraz wielkie potrzeby społeczne i infrastrukturalne wsi.

11. Zarządzanie oświatą gminną z zachowaniem istniejącej sieci szkół jako miejsca kształcenia dzieci i młodzieży, jak również będących ośrodkami lokalnej społecznej aktywności. Tworzenie warunków do wszechstronnego i skutecznego kształcenia uwzględniającego wspieranie uczniów szczególnie uzdolnionych. Inicjowanie i prowadzenie działań służących wychowaniu młodzieży w duchu patriotyzmu.

12. Zastosowanie systemowych, a więc czytelnych i przewidywalnych zasad wsparcia organizacyjno – finansowego działalności sportowo – rekreacyjnej przez podmioty funkcjonujące na terenie gminy z jednoczesnym wdrożeniem programu rozwoju infrastruktury sportowej i turystyczno – rekreacyjnej z wykorzystaniem istniejących obiektów oraz walorów przyrodniczych naszej gminy (kompleksów leśnych i wodnych)
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 20:55
      Część II – wybrane zadania szczegółowe:

1. Dążenie do poprawy i udoskonalenia stylu pracy Jelczańsko – Laskowickiego samorządu w tym pracy burmistrza w kierunku artykułowania służebnej roli administracji wobec społeczeństwa gminy, działającego zgodnie z zasadami: uczciwości, przejrzystości, kompetencji i fachowości oraz przewidywalności. Prowadzenie rzetelnej informacji wobec społeczeństwa jako instrumentu kontroli poczynań urzędu.

2. Odczuwalne zmniejszenie pensji burmistrza, jak również diet radnych oraz znaczące zmniejszenie kosztów działalności poszczególnych ogniw i instytucji samorządu gminnego.

3. Nowe zdefiniowanie – po szerokich konsultacjach społecznych – strategicznych funkcji miasta Jelcz – Laskowice.

4. Zdynamizowanie działań urzędu, służących do pozyskiwania zewnętrznych środków finansowych na potrzeby miasta i gminy Jelcz – Laskowice. Pozyskiwanie inwestorów zewnętrznych.

5. Podjęcie działań porządkujących stosunki własnościowe gruntów na terenie miasta i gminy Jelcz – Laskowice.

6. Przeprowadzenie przeglądu gospodarczego wykorzystania ziem w gminie Jelcz – Laskowice w celu poprawy efektywności gospodarowania.

7. Dokonanie inwentaryzacji (spisu) bolączek i potrzeb poszczególnych sołectw naszej gminy w celu uwzględnienia ich w bieżącej pracy Urzędu Miasta i Gminy Jelcz – Laskowice i udzielenia pomocy ludności wiejskiej.

8. Zachęcanie do budowy instalacji kolektorów słonecznych w domostwach na terenie gminy (zgodnie z obowiązującym programem rządowym) w celu stwarzania oszczędnego systemu energetycznego.

9. Tworzenie nowych połączeń komunikacyjnych, bardziej dogodnych dla ludności poszczególnych miejscowości gminy Jelcz – Laskowice. Wprowadzenie bezpłatnej komunikacji miejskiej na terenie miasta.

10. Opracowanie i wdrożenie w życie długofalowego planu poprawy estetyki poszczególnych sołectw gminy. Poprawa estetyki terenów zielonych w mieście Jelcz – Laskowice.

11. Wybudowanie ścieżki rowerowej z osiedla Jelcz do Janikowa, poprzez tereny leśne w sąsiedztwie istniejących zbiorników wodnych. W porozumieniu ze stosownymi władzami samorządowymi i kompetentnymi instytucjami podjęcie wysiłku w celu zbudowania profesjonalnej ścieżki (drogi rowerowej) łączącej Wrocław z Jelczem – Laskowicami i Oławą, poprowadzonej na koronie wałów przeciwpowodziowych wzdłuż Odry. Dla realizacji tego bezprecedensowego pomysłu należy pozyskać i wykorzystać unijne środki pomocowe.

12. Tworzenie i uchwalenie planów zagospodarowania przestrzennego jako sposobu na uporządkowanie rozwoju gminy. Tworzenie dogodnych warunków dla pozyskiwania inwestorów podejmujących przedsięwzięcia gospodarcze, służące rozwojowi miasta i gminy.

13. Stworzenie wieloletniego programu budowy oraz modernizacji ulic w mieście i dróg gminnych na terenie wsi i nowopowstałych osiedli.

14. Wspieranie, zgodnie z obowiązującym prawem, właścicieli ogródków działkowych i uznawanie tej formy aktywności za konieczną i pożądaną.

15. Doprowadzenie do wybudowania obiektu remizy strażackiej jako bazy Ochotniczej Straży Pożarnej w Jelczu – Laskowicach.

16. Zorganizowanie i uruchomienie publicznego żłobka dla niemowląt w celu udzielenia istotnej pomocy grupie matek (rodziców).

17. Modernizacja ośrodka rekreacyjnego nad stawem w osiedlu Jelcz, zapewniającego atrakcyjne formy wypoczynku dla mieszkańców i przyjezdnych z Oławy i Wrocławia.

18. Podjęcie inicjatywy dla utworzenia międzygminnego schroniska dla zwierząt.

19. Doprowadzenie gazu ziemnego do zorganizowanych osiedli w tym osiedla Jelcz. Zakończenie budowy kanalizacji sanitarnej na terenie całej gminy.

20. Zbudowanie nowoczesnego targowiska (bazaru) w mieście Jelcz – Laskowice.

21. Zbudowanie skate parku dla młodzieży

22. W celu patriotycznego wychowywania młodzieży stworzenie szerokiego jej dostępu do korzystania ze strzelnicy położonej w Jelczu – Laskowicach.

23. Podjęcie starań dla uzyskania finansowego zadośćuczynienia od byłych właścicieli Zakładów JZS dla posiadaczy akcji – byłych pracowników Jelczańskich Zakładów Samochodowych lub ich spadkobierców.

Jelcz – Laskowice, 15.10.2014.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 21:07
        a to pisze pan Dalgiewicz, czy pan Suchy??
        • mszczyglod_1 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 21:16
          to pewnie napisała osoba trzecia big_grin
          rzeczywiście, skoro teraz wymyka się wszystko spod kontroli to co będzie później?
          mogę poznać hasło w razie jakiego kolejnego wypadku? nie zaszkodzi podać.
          • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 22:42
            czyżby więcej przebierańców?
            ktoś jeszcze dostał hasło?
            no przestańcie... pierwszy o to poprosiłem...
            kolesiostwo widzę w pełni tongue_out
        • stereo160 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 21:16
          Panie Dalgiewicz, czy ja dobrze rozumiem, że status p. Suchego jako kandydata na radnego do RM jest niezagrożony?
          • stereo160 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 17.10.14, 21:34
            Panie Dalgiewicz, nieskromnie dodam, że porównując Pańskie środowisko wyborcze do kapeli podwórkowej nie pomyliłem się. Nie przewidziałem jednak, że jeden z posiadaczy wuwuzeli porwie się na buławę kapelmistrza i będzie nią wymachiwał na lewo i prawo. Na Pana miejscu pozbyłbym się takiego grajka, bo w następnej kolejności może sięgnąć po Pański portfel, samochód a może i CV.
            • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 18.10.14, 00:07
              10/10
              mnie też dajcie to hasło
              nawet nie macie pojęcia, co ja Wam mogę obiecać
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 19.10.14, 20:47
      Podczas wczorajszego Pikniku Rodzinnego, jaki został zorganizowany przez nasze Stowarzyszenie Inicjatywa Społeczna Rozwoju Ziemi Jelczańsko - Laskowickiej zostało przedstawionych 17 naszych kandydatów na radnych Rady Miasta i Gminy Jelcz - Laskowice oraz 7 naszych kandydatów do Rady Powiatu. Ja zostałem też przedstawiony jako kandydat na burmistrza Jelcza - Laskowic.

Pragnę też uspokoić tych, którzy martwią się o mój podeszły wiek, bo nie jest tak źle jak niektórzy myślą. Odebrałem parę miłych telefonów odnoszących się z uznaniem do moich sił fizycznych i nie tylko.

Dostałem pochwały za mój śpiew razem z zespołem wokalnym z Nadolic, za temperamentny taniec, a także moje przemówienie.

Do pochwał odnoszę się z ostrożnością, ale jednocześnie przyznam, że mnie one budują i dodają w trudnym okresie otuchy. Mam zasadę, że za życzliwość odwzajemniam się życzliwością. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za dobre serce.

Jan Dalgiewicz
      • janek.56 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 19.10.14, 21:17
        Ja oczywiście ciągle życzę Panu dużo zdrowia? Bo na pikniku szału nie było. Poza zbyt głośną muzyką oraz sporą ilością miejscowych meneli zwabionych zapachem " lanego"piwa , to Pańskich zwolenników nie było. Z menelami było może... ? Ale myślę że policzyliście ilu ich było?
      • niko-65 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 19.10.14, 23:53
        Panie Janie lub Panie Wicie, bo to jest chyba tożsame kandydacie są bardzo bladzi a nawet powiedziałbym, że z łapanki. Jeden Wasz mandat w Radzie Miasta to będzie rewelacja a dwa to cud.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 20.10.14, 08:55
        odwoziłem szwagra obok tego cudowiska wieczorem, "byczy, pełen sił witalnych kandydat" plus małe stadko półprzytomnych od piwka "byczków"
        jednym słowem impreza po byku
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 22.10.14, 20:57
      We wtorek 21.10 przebywałem we wsi Dziuplina. To pięknie położona miejscowość w pobliżu Jelcza - Laskowic. Spotkałem tu wielu sympatycznych mieszkańców. Podobnie jak w innych miejscowościach naszej gminy niemal z każdego domu, z każdej rodziny ktoś w minionych latach pracował w byłych Jelczańskich Zakładach Samochodowych. Odbyłem wiele ciepłych rozmów. Były wzruszające wspomnienia m.in. z Panem Grabowcem, z Panem Węgrzynowiczem, zasłużonym pracownikiem Zakładu Transportu i Gospodarki Magazynowej w JZS.

Wszystkich mieszkańców Dziupliny serdecznie pozdrawiam.

Jan Dalgiewicz
      • szelest_papierkow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 22.10.14, 21:04
        heh, jak ksiądz po kolendzie
        • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 22.10.14, 21:53
          Ale wie Pan, że na samych sentymentalnych wzruszeniach i wspominkach oraz na opisach krajobrazowych na wybory się nie jedzie? Powinien Pan udostępnić to słynne hasło zamiast P. Suchemu ludziom na forum. Na pewno stworzylibyśmy coś z biglem.
          • dorkasz1 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 23.10.14, 07:28
            proszenieregulowacodbiornikow napisał:

Powinien Pan udostępnić to słynn
            > e hasło zamiast P. Suchemu ludziom na forum. Na pewno stworzylibyśmy coś z bigl
            > em.

Oj tak, tak. Mogłoby być ciekawie smile
          • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 23.10.14, 21:04
            W połowie października br. byłem świadkiem naprawy drogi asfaltowej przechodzącej przez Kopalinę. Jadąc z J-L do Biskupic prawa strona drogi była wcześniej rozkopana. Teraz ją naprawiano. Sypano piasek z odrobiną tłucznia i wałowano. Ten piach pokrywano asfaltem i następnie wałowano. Fuszerka żwawo postępowała wzdłuż całej wsi. Jako inżynier nie mogłem nie reagować. Zapytałem robotników o sens tej roboty. Wzruszali ramionami i pod nosem mamrotali, że jest ładna pogoda, a to sprzyja robocie, więc trzeba się spieszyć, bo wybory blisko. Z góry przewidywałem, że ten asfalt się rozleci, a pieniądze pójdą w błoto. Żadnego nadzoru z Urzędu Gminy przy tym nie było. Być może taki styl wypracowano w mijającej kadencji.

Dzisiaj, tj. 23.10 znowu byłem w Kopalinie. Cały pas naprawionej drogi już stał się istną ruiną. Wybite dziury, błoto, w większych wybojach woda. Wcześniej zalany asfalt już się rozleciał. Co będzie dalej? To pytanie kieruję do Pana Burmistrza Jelcza - Laskowic.

Jan Dalgiewicz
            • kat_jakub Re: Opinie Jana Dalgiewicza 23.10.14, 21:53
              Droga była rozkopana, bo ciągnięto skrajem pasa główną nitkę kanalizacji sanitarnej. Została naprawiona tymczasowo dlatego że i tak będą wykonywane przyłącza do posesji. Pan pewnie jako inżynier i człowiek oszczędny i zapobiegliwy ma inną wizję. Położyć w połowie prac piękny dywanik asfaltowy, zrobić pobocza i chodniki tylko po to żeby za chwilę to rozpieprzyć. Jeździ Pan po wioskach, rozmawia z byłymi magazynierami o tym jak to było dawno, dawno temu w JZS, a nie orientuje się w obecnych inwestycjach gminnych.
              Całe szczęście, że nie pojechał Pan w prawo w kierunku stacji kolejowej w Kopalinie. Ależ byłoby larum, że droga nieprzejezdna z powody strasznej dziury w ziemi.
              Te "Opinie Jana Dalgiewicza" stają się zabawne. Kto to pisze? Cały sztab wyborczy?.
      • janek.56 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.10.14, 16:22
        Panie Dalgiewicz dlaczego nie pochwali się Pan o spotkaniu [ przypadkowym] 12.10.2014r. między Piekarami a Kopaliną z grupą myśliwych? Kiedy po przywitaniu dowiedział się Pan , że spotkani przypadkowo ludzie nie są zainteresowani oddaniem swoich głosów na Pana tylko na Pana Kazimierza Putyrę to z uprzejmego starszego Pana ukazał się arogancki pokazujący swoje prawdziwe oblicze człowiek wykrzykując , że te wybory wygra . A was wszystkich zapamięta , a na pewno zapamięta mnie! Panie Dalgiewicz metody zastraszania kiedy był pan dyrektorem JZS są panu dobrze znane , ale teraz są zupełnie inne czasy. Pokazał pan swoją słabość w obecności
        ok.30 dorosłych i odpowiedzialnych ludzi , a pański zawód - dyrektor ni jak się ma do piastowania odpowiedzialnego stanowiska Burmistrza Jelcza- Laskowic. Nam nie jest potrzebny
        taki gość jak Pan.
        • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 29.10.14, 15:33
          Ludzie, nie wytrzymam ! ..... dajcie mi gwintowke niechaj strace tę makówke ! Oczywiście makówkę janka 56. " Nam nie jest potrzebny taki gość jak Pan" -co to znaczy " nam", czyli komu ? Garstce zabijaków których należy omijać, tak jak robią to intuicyjnie zwierzęta. Prawym i porządnym ludziom jak i miastu Pan Dalgiewicz jest bardzo potrzebny, a nawet pożądany, aby wreszcie nastąpiły pozytywne zmiany.
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.10.14, 13:52
      Szanowny Panie Janie Dalgiewicz! Nie dyskutuj Pan z tą „spółdzielnią” tylko rób Pan to, co Pan robi, a robi Pan piękną robotę rozmawiając z ludźmi. Przecież wyraźnie widać, że to im najbardziej przeszkadza. Pragnę przypomnieć tym mądralom naczelne prawo wygodnego siedzenia, które brzmi: „komfort siedziska powinien być wprost proporcjonalnie dostosowany do długości czasu jaki spędzamy na tym siedzisku”. Doskonale obaj kontrkandydaci to siedzisko już zniekształcili a mimo to chcieliby nadal na nim siedzieć. To rzeczywiście wymaga nie lada tupetu.
      Słyszałem kiedyś takie powiedzenie, że dobrych planów nie jest w stanie zepsuć byle „baran”, ale całe „stado” to już inna sprawa. Jestem pewny, że Pan sobie poradzi i doprowadzi swoje plany do pomyślnego końca.
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.10.14, 16:02
        19obserwator napisał(a):

> Szanowny Panie Janie Dalgiewicz! Nie dyskutuj Pan z tą „spółdzielnią̶
        > 1; tylko rób Pan to, co Pan robi ...

Panie Dalgiewicz nie słuchaj Pan takich doradców, niech nie piszą takich głupot bo tylko ośmieszają Pana. Robią Panu kampanię poziomem dorównująca czasom komuny. Te relacje z wizyt gospodarskich kojarzą się czasami "inspekcji robotniczo-chłopskich" (Pan to pamięta)- to zła droga.
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 24.10.14, 22:27
      Halo „hersst”; czuję się zagrożony jako „doradca”. Coś mi się wydaje, że tracisz grunt pod nogami. Najwyraźniej chcesz się załapać na następną kadencję i dalej nic nie robić. Ten numer na pewno nie przejdzie. Piszesz coś o inspekcji robotniczo-chłopskiej. Coś Ci się pozajączkowało, zresztą nie od dziś. Posłuchaj mnie w końcu, i weź się za robotę, za którą bierzesz jak mówią duże pieniądze. Co Ty dupku możesz wiedzieć o dobrej i złej drodze, jak Ty jeszcze nic mądrego w życiu nie zrobiłeś. Jedno tylko zrozumiałeś, że nie piszesz tych durnot w godzinach pracy. I Ty masz czelność wskazywać komuś, czy to jest dobra, czy zła droga? Ty nie wiesz jak ośmieszasz swojego pryncypała. Ale ty chyba robisz to, bo widzisz , że nie ma już innych szans.
    • wyborca2014 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.10.14, 12:06
      Jak rozumiem 10 października br. przypadkowo spotkał się Pan z Panem Roztalskim. Ten człowiek jak i inni pokazujący się na tej stronie to Pańscy wrogowie i trzeba ich tak traktować. U Roztalskiego brak kultury to normalność. Wstyd mi za tego aroganta i przepraszam za zachowanie tego gbura.
      Panie Dalgiewicz ma Pan wielu przyjaciół i oni zadecydują o Pana powodzeniu. Podziwiamy Pana i niech się Pan nie przejmuje ignorantami i poplecznikami Putyry. Ja, moja rodzina i inni mądrzy ludzie oddadzą głos na Pana.
      Życzymy Panu wygranej! Pana wygrana to wygrana naszego miasta Jelcza-Laskowic.
      • norbert1253 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.10.14, 13:58
        Dobrze by było aby pan Dalgiewicz wycofał swoją kandydaturę bo byśmy zaoszczędzili trochę publicznych pieniędzy. Szans nie ma żadnych a te jego 10-15% może nam zafundować drugą turę wyborów.
        • xxbialy Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.10.14, 15:38
          Norbert1253,
          lepiej niech Stajszczyk oraz Mitek szybko nauczą się szyć namioty! Bo w pałacu już miejsca dla nich nie będzie!!
          • norbert1253 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 25.10.14, 16:28
            To jest już ich problem i każdy z nich pewnie ma jakiś plan B. Jest zaś oczywiste, że walka się rozegra między Putyrą i Szczęśniakiem a pan Dalgiewicz się niestety nie liczy w tej rozgrywce. Jest jeszcze trzy tygodnie do wyborów i trudno przewidzieć kto z tej dwójki wygra. Lepiej żeby wynik końcowy padł w pierwszej turze, bo po co dodatkowe koszty.
    • jandalgiewicz Re: Opinie Jana Dalgiewicza 28.10.14, 19:43
      Zbliża się Święto Zmarłych. W polskiej tradycji jest to czas zadumy, pokory, masowego odwiedzania grobów najbliższych zmarłych członków rodziny, przyjaciół i znajomych. Jest to czas pamięci o naszych najbliższych. Wspominamy ich z należytą czcią. Ogarniając myślą Wielką Jelczańską Rodzinę osobiście ja jak i żyjący Jelczanie wspominamy zmarłych pracowników JZS. Poniżej wymienię przynajmniej kilka nazwisk zmarłych, zasłużonych Jelczan, oddając im pokłon i szacunek. A oto oni:
      - Jan Grzyb,
      - Wiesław Czapla,
      - Czesław Steiner,
      - Leonard Garbowski,
      - Irena Gajewska,
      - Władysław Florkiewicz,
      - Mieczysław Domaradzki,
      - Jan Zagórny,
      - Adam Staniszewski,
      - Adam Urbańczyk,
      - Feliks Otachel,
      - Bronisław Jutarski,
      - Henryk Bartkowiak,
      - Andrzej Rutkowski,
      - Maria Delikat,
      - Jan Strzelbicki,
      - Ferdynand Boratyński,
      - Eugeniusz Jażdżyk,
      - Jerzy Łakomy,
      - Zygmunt Wolf,
      - Adam Choroszy,
      - Bolesław Krej,
      - Wardecka,
      - Józef Kozłowski,
      - Ryszard Gar,
      - Edmund Orłowski,
      - Piotr Litwin,
      - Jan Kościuk,
      - Andrzej Trojanowski,
      - Zygmunt Sztraube,
      - Zygmunt Goliszek,
      - Zbigniew Błażewicz,
      - Leon Gierak,
      - Zygmunt Kamiński,
      - Adam Wilman,
      - Zygmunt Skrzypczak,
      - Antoni Gębarowski,
      - Kazmierz Wojnowski,
      - Krzysztof Pawłowski,
      - Antoni Piekarski,
      - Janina Wojtczak,
      - Jan Kędzior,
      - Jadwiga Wiśniewska,
      - Bogdan Miś,
      - Albin Orzechowski,
      - Władysław Fedorczuk,
      - Grabowski,
      - Smykal,
      - Tomasz Matysiak,
      - Edward Błoński,
      - Edward Nagadowski,
      - Jan Nowicki,
      - Stefan Koper,
      - Eugeniusz Jaskuła,
      - Henryk Kośmiński.

Ta lista jest daleko niepełna, uzupełnijmy ją, każdy z nas wedle najlepszej swej woli i pamięci.

Kierując się wdzięcznością za zasługi w rozwoju Jelczańskich Zakładów Samochodowych oraz tworzenia podwalin pod miasto Jelcz - Laskowice, rozwój Oławy i innych okolicznych miejscowości z szacunkiem wspomnieć należy zmarłych sojuszników i przyjaciół JZS. W tej liczbie m.in.
      - Ignacy Maciejewski,
      - ks. Franciszek Kutrowski,
      - Michał Paszkiewicz,
      - Mikołaj Hankiewicz,
      - Ludwik Drożdż,
      - Jan Ciosiński,
      - Eugeniusz Szindler,
      - Stanisław Piotrowski.

Jan Dalgiewicz
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 02.11.14, 22:15
      Szanowni internauci! Przecieram oczy ze zdumienia, bo co czytam w ostatnim numerze Gazety Powiatowej? Ostatnia strona tej ambitnej gazety, informuje mieszkańców o tym, że mamy nowe „Słońce powiatu oławskiego”. Nicolae Ceausesku „Słońce Karpat”, to mały pikuś do Kazimierza Putyry. Wielki ten mąż opatrznościowy powalił wszystkich na łopatki. Otóż w/w Gazeta, ogłosiła tzw. „prawybory 2014”. Sama nazywa to zabawą, tylko nie dodaje, że komercyjną. Nie zauważyli tego jednak „dworzanie” Kazimierza Putyry i nie wiadomo, czy z polecenia , czy też sami z siebie, zrobili użytek ze swoich najczęściej służbowych komórek. Wywindowali więc swoje bożyszcze do wymiarów śmieszności. Gazeta Powiatowa stosowała już wcześniej podobne zabawy. Pamiętam , że przed ostatnimi wyborami samorządowymi, niektórzy kandydaci na radnych wykupywali wszystkie egzemplarze znajdujące się w danym kiosku, bo wtedy trzeba się było okazać kuponem zawartym w każdym egzemplarzu. Teraz wpadli na lepszy pomysł, SMS za 2,46 z VAT, to prawie tyle co zakup egzemplarza gazety. W tym przypadku nie potrzeba jednak wykupywać i stać przy kiosku i w dodatku narażać się na śmieszność. Wystarczy nacisnąć ze służbowego telefonu polecenie „wyślij” tekst o treści knbj2 i Kazimierz Putyra ma zaliczone trafienie a Gazeta profity, pochodzące z naszych podatków. Prawdą jest, że jest to sprytne, ale czy większość mieszkańców zdaje sobie z tego sprawę jak jest perfidnie manipulowana? Osobiście nie wysłałem, żadnego SMS-a, bo urągałoby to mojemu rozumowi i krzywdziło mojego kandydata.
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 11:03
        19obserwator napisał(a):

> Szanowni internauci! Przecieram oczy ze zdumienia...

ja też przecierałem oczy jak zobaczyłem na naszym cmentarzu komunalnym Twojego faworyta
        krążącego nerwowo alejkami - czyżby coś tam zgubił ???. Widok był żenujący !!!!.
        Jeżeli już chce się utożsamiać z naszą społecznością to powinien to robić w asyście kogoś miejscowego z jego sztabu kto by mu pokazał miejsca pochówku byłych pracowników Jelcza ( bo rozumiem , że taki cel przyświecał jego wizycie w tym sentymentalnym miejscu.
        Powiem krótko - wyglądało to bardzo nie smacznie.
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 17:03
      Tak odpowiada Prezes „hersst”
      „ja też przecierałem oczy jak zobaczyłem na naszym cmentarzu komunalnym Twojego faworyta
      krążącego nerwowo alejkami - czyżby coś tam zgubił ???. Widok był żenujący !!!!.
      Jeżeli już chce się utożsamiać z naszą społecznością to powinien to robić w asyście kogoś miejscowego z jego sztabu kto by mu pokazał miejsca pochówku byłych pracowników Jelcza ( bo rozumiem , że taki cel przyświecał jego wizycie w tym sentymentalnym miejscu.
      Powiem krótko - wyglądało to bardzo nie smacznie”.
      Panie prezesie „hersst” widać ,że to najbardziej Pana ubodło. Po cmentarzach dupku może chodzić, kto chce i nie koniecznie w asyście. Nikogo, a na pewno Ciebie nie powinno obchodzić kogo Jan Dalgiewicz, chce odwiedzić na cmentarzu. Wyraziłeś się „z naszą społecznością”, a skąd ty jesteś dupku? Skąd się tu wziąłeś? „W asyście miejscowego”?, miałeś pewnie siebie pewnie na myśli. Takich przewodników na pewno Jan Dalgiewicz nie potrzebuje. Nieskromnie zapytam, a kogo ty masz tutaj na cmentarzu, skoro tak pilnie śledziłeś, kto i z kim kogoś odwiedza? Powiem wprost, jesteś zwykłą kanalią, bo na coś takiego niewielu ludzi było by stać. Piszesz, że widok był żenujący, a ja się zapytam, a co Ty tam zgubiłeś?. Widok żenujący to jest wtedy, kiedy przydupas taki jak Ty, chodzi po cmentarzach aby obserwować na polecenie swojego Pana, kto i jakie odwiedza groby. Granice śmieszności panie prezesie „hersst” przekroczył już dawno, ale to Panu nie przeszkadza. Ja się temu nie dziwię bo jest Pan wyjątkowo odporny na wiedzę. Przypomnę Panu tylko niedawno wypowiedziane słowa Twojego guru, wypowiedziane w Opolu. „Sużyć i suchać”. Więc „suż i suchaj”, bo niewiele czasu Ci już pozostało, a do zrobienia masz bardzo dużo.
      • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 17:22
        19obserwator napisał(a):

> Tak odpowiada Prezes „hersst”
        > „ja też przecierałem oczy jak zobaczyłem na naszym cmentarzu komunalnym T
        > wojego faworyta
        > krążącego nerwowo alejkami - czyżby coś tam zgubił ???. Widok był żenujący !!!!
        > .
        > Jeżeli już chce się utożsamiać z naszą społecznością to powinien to robić w asy
        > ście kogoś miejscowego z jego sztabu kto by mu pokazał miejsca pochówku byłych
        > pracowników Jelcza ( bo rozumiem , że taki cel przyświecał jego wizycie w tym s
        > entymentalnym miejscu.
        > Powiem krótko - wyglądało to bardzo nie smacznie”.
        > Panie prezesie „hersst” widać ,że to najbardziej Pana ubodło. Po cm
        > entarzach dupku może chodzić, kto chce i nie koniecznie w asyście. Nikogo, a na
        > pewno Ciebie nie powinno obchodzić kogo Jan Dalgiewicz, chce odwiedzić na cmen
        > tarzu. Wyraziłeś się „z naszą społecznością”, a skąd ty jesteś dupk
        > u? Skąd się tu wziąłeś? „W asyście miejscowego”?, miałeś pewnie sie
        > bie pewnie na myśli. Takich przewodników na pewno Jan Dalgiewicz nie potrzebuje
        > . Nieskromnie zapytam, a kogo ty masz tutaj na cmentarzu, skoro tak pilnie śled
        > ziłeś, kto i z kim kogoś odwiedza? Powiem wprost, jesteś zwykłą kanalią, bo na
        > coś takiego niewielu ludzi było by stać. Piszesz, że widok był żenujący, a ja s
        > ię zapytam, a co Ty tam zgubiłeś?. Widok żenujący to jest wtedy, kiedy przydupa
        > s taki jak Ty, chodzi po cmentarzach aby obserwować na polecenie swojego Pana,
        > kto i jakie odwiedza groby. Granice śmieszności panie prezesie „hersst&
        > #8221; przekroczył już dawno, ale to Panu nie przeszkadza. Ja się temu nie dziw
        > ię bo jest Pan wyjątkowo odporny na wiedzę. Przypomnę Panu tylko niedawno wypow
        > iedziane słowa Twojego guru, wypowiedziane w Opolu. „Sużyć i suchać”
        > ;. Więc „suż i suchaj”, bo niewiele czasu Ci już pozostało, a do z
        > robienia masz bardzo dużo.

Po pierwsze:

- powtórzę to jeszcze raz - wyglądało to żenująco. Widziałem, że Pan Dalgiewicz też nie czuł się w tej sytuacji komfortowo i trochę mi go było żal.

Po drugie:

- jeżeli masz jakieś sprawy do jakiegoś prezesa to poszukaj w sieci jakiegoś adresu i napisz do niego - może się spotkacie i pogadacie - a ode mnie DUPKU w końcu się odp....ol bo się tylko kompromitujesz.

• janek.56 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 17:49
          Zastanówmy się czego tam szukał???
    • 19obserwator Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 18:54
      Do prezesa „herssta” !!!
      Po pierwsze posłużę się pytaniem Janka56. Zastanówmy się czego lub kogo Ty tam szukałeś na tym cmentarzu?
      Po drugie już 27.08.2014 r. udowodniłem Ci kim jesteś i że jest to już tajemnica Poliszynela. Odpowiedziałeś wtedy, że nie będziesz tego komentował, pomimo tego, że prosiłem Cię o skomentowanie tego faktu. Czy Ty naprawdę uważasz, że ludzie są tak durni aby nie rozpoznać wasala? Tak dla przypomnienia przyznałeś mi wtedy racje, że dobrze, iż w Internecie nic nie ginie. Naprawdę myślałem na początku, że jesteś facet z jajami, a kolejny raz okazujesz się zwykłym dupkiem.
      • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 19:46
        Hersst, to nie tylko zwykla kanałia, to dno moralne czyli wielkie NIC. - olac! Do janka 56 "czgo szukal" Pan Dalgiewicz? - może chciał ustrzelic wcześniej upatrzonego przez ciebie jelenia - ty pusta makówo.
        • janek.56 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 20:46
          Oczywiście dotyczyło Pana Dalgiewicza, chodziło mi czy szuka swoich " ofiar" reżimu stanu wojennego czy miał inny cel w odwiedzaniu cmentarza komunalnego?
          • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 21:07
            Ty chamie i przyglupie, a ty w jakim celu chodzisz na cmentarz? ! Słów bez.
        • hersst Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 21:26
          xxxmir napisał(a):

> Hersst, to nie tylko zwykla kanałia, to dno moralne czyli wielkie NIC. - olac!
          > Do janka 56 "czgo szukal" Pan Dalgiewicz? - może chciał ustrzelic wcześn
          > iej upatrzonego przez ciebie jelenia - ty pusta makówo.

Mam dla Ciebie dobrą radę - młody człowieku nie brnij w bagno, które sam tworzysz bo przyjdzie taki moment, że w nim ugrzęźniesz i nikt Cię z niego nie wyciągnie.
          Powtórzę jeszcze raz nie obrażaj ludzi - jak nie jesteś do końca pewien z kim rozmawiasz.
          A jeżeli uważasz, że jesteś pewien to powiem Ci, że masz chorą wyobraźnie.
          Pamiętaj to jest Twoja wyobraźnia i Ty za nią odpowiadasz (i możesz kiedyś odpowiedzieć).
          Myślę, że dość jasno Ci naświetliłem Twój problem - najlepiej zrobisz jak nie odpiszesz - i kończymy sprawę.
          • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 21:45
            Milcz jak do mnie mówisz gnoju.
            • znaw-ca Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 22:06
              Komedia Panowie komedia smile miło tak się pośmiać wieczorem smile najlepsze jest jednak straszonko w wykonaniu herssta niby tak nie oficjalnie a jednak smile Tak niestety nie zbudijemy nic pozytywnego dla naszej społeczności choć niektórzy twierdzą że na gnoju rosnie najlepiejsmile ale to tylko w przyrodzie smile Kolektyw w pałacu działa pełną parą bo chyba jakiś sondaż zrobili i nie do końca wieżą w reelekcję smile Powien tak choć nie jestem fanem pana D to podziwiam za wytrzymałość i współczuję. Chyba gdyby wiedział co go czeka za świństwo w tym mieście w tej kampanii to najpewniej by sobie odpuścił. Poziom dyskusji bardzo niski ale choć pośmiać sie można smile
              • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 23:14
                "znaw-co" ,rzeczywiscie poziom tej dyskusji jest nie do przyjecia, ale to m. in. dzieki tobie.,ale ja takze nie wierze w reelekcje. Yrzymaj sie i badz bardziej zdecydowany.
                • znaw-ca Re: Opinie Jana Dalgiewicza 04.11.14, 07:31
                  xxxmir rozwiń proszę zarzuty pod moim adresem tylko z czystej ciekawosci abym mógł się poprawić i wiecej nie grzeszyć smile
                  • xxxmir Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.11.14, 19:51
                    Daj spokoj, po prostu posluz się czasem słownikiem ortograficznym.
    • 1nemrod Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 23:12
      Jeśli ktoś w obliczu powagi Święta Zmarłych daje upust swej nienawiści wobec innych osób i przy tym za miejsce swych ataków przywołuje cmentarz, to rzeczywiście jest kanalią i łajdakiem. Jeśli ktoś taki jak hersst, a w jego ślady podąża janek.56 nie wie, po co ludzie odwiedzają cmentarze, a przy tym czasami poszukują określonej mogiły, lub mogił zmarłych bliskich sobie osób, to taki ktoś ma wyjątkowo małą wiedzę i objawia brak elementarnej kultury. Śledzę posty na tej stronie internetowej i o ile wpisy Jana Dalgiewicza są pełne rozwagi i kultury, o czym świadczy m.in. jego ostatni post oddający hołd jego zmarłym współpracownikom z Jelcza, to posty herssta, janka i im podobnym internautów napawają mnie obrzydzeniem. Cóż można powiedzieć o takich osobnikach? Obrażają nie tylko żyjących, ale i zmarłych. Ze zgrozą myślę o przyszłości jeśli w nadchodzących wyborach wygrają tacy kandydaci łącznie z ich Putyrą. Ostatnie posty dają wiele do myślenia, wręcz nakazują zastanowić się kogo wybierać 16 listopada, by nie popełnić błędu i by później nie narzekać.
      • proszenieregulowacodbiornikow Re: Opinie Jana Dalgiewicza 03.11.14, 23:44
        czy była to wizyta wyborcza na cmentarzu?
        sprawdzenie lokalizacji?
        poszukiwanie wyborców?
        nie sądzę
        można nie potrafić napisać sobie samodzielnie przemówienia, ale chyba nawet pan Dżejdi wie, że umarli nie głosują
        więc wątpię
      • mimusia1979 Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.11.14, 13:45
        Jeśli ktoś w obliczu powagi Święta Zmarłych daje upust swej nienawiści wobec innych osób i przy tym za miejsce swych ataków przywołuje cmentarz, to rzeczywiście jest kanalią i łajdakiem. Jeśli ktoś taki jak hersst, a w jego ślady podąża janek.56 nie wie, po co ludzie odwiedzają cmentarze, a przy tym czasami poszukują określonej mogiły, lub mogił zmarłych bliskich sobie osób, to taki ktoś ma wyjątkowo małą wiedzę i objawia brak elementarnej kultury. Śledzę posty na tej stronie internetowej i o ile wpisy Jana Dalgiewicza są pełne rozwagi i kultury, o czym świadczy m.in. jego ostatni post oddający hołd jego zmarłym współpracownikom z Jelcza, to posty herssta, janka i im podobnym internautów napawają mnie obrzydzeniem. Cóż można powiedzieć o takich osobnikach? Obrażają nie tylko żyjących, ale i zmarłych. Ze zgrozą myślę o przyszłości jeśli w nadchodzących wyborach wygrają tacy kandydaci łącznie z ich Putyrą. Ostatnie posty dają wiele do myślenia, wręcz nakazują zastanowić się kogo wybierać 16 listopada, by nie popełnić błędu i by później nie narzekać.

Święta prawda....
        • xxbialy Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.11.14, 14:22
          Ja też nie widzę w tym nic złego.Dość często spotykam ludzi spacerujących po cmentarzu.Przecież każdy ma prawo odnajdywać i odwiedzać groby zmarłych,a myślę że P.Dalgiewicz zapewne ma wiele takich zmarłych których znał...To bardzo ładnie o nim świadczy.
    • jzskierowca Re: Opinie Jana Dalgiewicza 06.11.14, 12:12
      Tak wiele osób wspomina tu dobre czasy JZS. To faktycznie chichot historii. Podobnie jak wrocławskie zakłady Elwro, Starachowice, czy polskie stocznie, Jelcza rozwalono (nawet dosłownie z biurowcem na czele) tylko dlatego, by udowodnić, że to wszystko co pochodzi z tamtej Polski nie jest potrzebne. Szkoda. Dzisiejsza nasza gospodarka potrzebuje co roku kilkakrotnie więcej ciężarówek niż wtedy. Więc je importujemy, dając zarobić innym. Szkoda Jelcza i szkoda tysięcy bezrobotnych fachowców, którzy poszli na zasiłek.

JZS dawały nie tylko pracę, ale i wielką sławę miastu. Wisienką na torcie był Międzynarodowy Samochodowy Rajd Jelcza. Świetnie organizowana impreza błyskawicznie doszła do rangi... mistrzostw swiata!!! Telewizja Polska szybko stała sie współorganiozatorem, a telewizje z wielu krajów świata tanio (bo to relacja, a nie płatne spoty) pokazywały fabrykę, miasto Jelcz-Laskowice i świetne ciężarówki. Tak dobre, że właśnie w roku rozgrywania tu mistrzostw świata rajd wygrał, pokonujęc ciężarówki z całego swiata ( w tym Kamaza, póżniejszego zwycięzcę Dakaru!) Zbigniew Wiecławek, kierowca fabryczny JZS. Dziś zapomniany nie jest nawet honorowym obywatelem naszego miasta. To niewiarygodne, jak wtedy ludziom chciało się chcieć, jaki był entuzjazm, a jak dzisiaj władza i fabryka ma profesjonalną wiedzę, że się nie da, że sie na pewno nie uda. Że jak czyjaś pensja jest stała to po co się wyrywać. Na obecne władze miasta nie ma co liczyć. Im się nie chce chcieć.

Ale posiniaczona, skopana fabryka się pozbierała. Jest nowe zamówienie. Jest nowa ciężarówka. Terenowa! Więc nie ma żadnych przeszkód, by Rajd Jelcza reaktywować! Nie trzeba na to pieniędzy, bo rajd na bezdrożach jest zawsze tani (Rajd Dakar ma tyle reklam, że to najbardziej dochodowa impreza sportowa na świecie) nie trzeba zamykać dróg , a Wrocław jest jedynym miastem w Europie z tak fantastycznym poligonem położonym tak blisko centrum. Blisko dla kibiców i reklamodawców. Na rynku nie brakuje sponsorów na takie imprezy. Polska ma obecnie rundę Terenowego Pucharu Świata. Wygrywana co roku przez Hołowczyca. Tuż za nim Małysz! Ale nie w Jelczu, lecz w Szczecinie, chociaż nie ma tam żadnej fabryki motoryzacyjnej. Tam robi to prywatna grupa paru osób. I zarabia. Rzeczywiscie jestesmy tak nieudolni, że miasto i fabryka nie potrafią tej imprezy odzyskać?Wtedy poza Jelczem, żadne małe miasto w Polsce nie miało imprezy rangi mistrzostw świata. Warto spróbować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka