Dodaj do ulubionych

Żenada PiSiorów

03.10.14, 15:28
PiS postanowił splunąć mieszkańcom naszej gminy (w tym wyborcom PiS) w twarz. Tak bowiem należy odczytywać podjętą decyzję o niewystawianiu przez PiS własnego kandydata na burmistrza i udzieleniu pełnego poparcia już w I turze dla Putyry. Temu skandalicznemu obrotowi sprawy sprzeciwiał się od początku jedynie Pan Andrzej Dudek. Niestety, swoją walkę przegrał. Szacunek dla Niego.
Obserwuj wątek
    • kasjan007 Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 17:23
      Czyli kłótnia , a przynajmniej niezgoda (czy to zgodne z nauczaniem kościoła kat.?)w rodzinie Dudków i Putyrów? Prywata przenosi się na pole publiczne?
    • kat_jakub Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 18:35
      No i super. Widać, że lokalny PiS stracił kontakt z mieszkańcami i rzeczywistością. Marni kanapowcy, przybici gwoździami do stołków.
      Mamy trzech kandydatów, perspektywę drugiej tury, a w efekcie spółkę Szczęśniak-Dalgiewicz, lub odwrotnie kontra Putyra. Na sentymentach i wspomnieniu realnych sukcesów mozna daleko zajechać. Z przyjemnością popatrzę jak niektórzy spakują manatki i pójdą w PiS du.
      Miałem nadzieję, że PiS wystawi swojego kandydata, niestety to co zrobili traktuję jako zdradę .
      Sio, niech spadają, głosuję na Szczęśniaka, a potem choćby nawet na Dalgiewicza

• hersst Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 18:50
      tlk115 napisał:

> PiS postanowił splunąć mieszkańcom naszej gminy (w tym wyborcom PiS) w twarz. T
      > ak bowiem należy odczytywać podjętą decyzję o niewystawianiu przez PiS własnego
      > kandydata na burmistrza i udzieleniu pełnego poparcia już w I turze dla Putyry
      > . Temu skandalicznemu obrotowi sprawy sprzeciwiał się od początku jedynie Pan A
      > ndrzej Dudek. Niestety, swoją walkę przegrał. Szacunek dla Niego.

Nie rozumiem co w tym widzisz skandalicznego, chyba, że tą kapiącą z Twego pyska ( adekwatne do Twojej antypisowskiej zajadłości) pisowską ślinę - mam nadzieje, ze trafiła na właściwe podłoże.
      • stereo160 Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 21:39
        hersst napisał:
        Nie rozumiem co w tym widzisz skandalicznego, chyba, że tą kapiącą z Twego pyska ( adekwatne do Twojej antypisowskiej zajadłości) pisowską ślinę - mam nadzieje, ze trafiła na właściwe podłoże.

Prezesie spokojnie i do rzeczy. Przewodniczący RM dostał od jednego z miejscowych Stowarzyszeń pismo zawierające kilka pytań kierowanych do Pana. Zacytuję:

"1. Jak długo będzie pan tolerował bałagan i brak profesjonalizmu w podległej sobie spółce gminnej?
        2. Jakich rekompensat mogą oczekiwać mieszkańcy naszej gminy, którzy ponieśli szkody w związku z tym, że spółka nie wywiązuje się z podpisanych umów ze swoimi klientami indywidualnymi i grupowymi? Przypominamy, że cena wody w naszej gminie należy do najwyższych w regionie, natomiast jej jakość do najniższych!
        3. Po co wydano kilka milionów zł na modernizację zakładu produkcji wody w Piekarach, gdy jej efektem jest pogorszenie się jakości wody dostarczanej do wielu mieszkań w gminie? Mamy świadomość, że ostatecznym płatnikiem tych prac będziemy my wszyscy – odbiorcy wody.
        4. Kiedy wreszcie spółka przystąpi do wymiany starych i zużytych instalacji wodnych, dostarczających wodę do kilkunastu tysięcy mieszkańców naszego miasta. Wystarczy wejść do pierwszego lepszego pomieszczenia technicznego w budynku, np. na osiedlu Metalowców, aby się przekonać, że wydanie wielu milionów zł nie poprawi jakości wody, ponieważ rury dostarczające wodę do budynków są w stanie agonalnym, zanieczyszczone wewnętrznie (odrywany ze ścianek osad wypływa w naszych kranach).
        5. Jak długo jeszcze mieszkańcy będą zmuszani do kupowania wody, którą wykorzystują do bieżących potrzeb bytowych? Wielu z naszych rozmówców mówiło, że obawia się korzystać z kolorowej cieczy nawet do wykorzystywania w łazience.
        6. Czy nie uważa pan, że ogłoszenie, zwłaszcza drugiego krótkiego komunikatu, jest w praktyce przyznaniem się przez kierownictwo Zakładu Gospodarki Komunalnej do porażki, wyrażonej tą wielką bezradnością – upubliczniona informacja, w świetle ustawy o zbiorowym zaopatrzeniu w wodę – jest praktycznie wypowiedzeniem zawartych umów. Pisząc złośliwie, powinniśmy zacytować klasyka gatunku: sorry, taką mamy wodę, innej wyprodukować nie potrafimy! Tylko, że za tę „inną” wodę, płacimy wielkie pieniądze."

i co pan na to, prezesie, śmiało i bez ogródek.
        • kat_jakub Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 22:41
          Podepnę się pod wątek

"Po co wydano kilka milionów zł na modernizację zakładu produkcji wody w Piekarach"

Jak to po co? Dla zasady:
          On burmistrz - Ja preses
          On 15 tyś - Ja 12 tyś
          On Mazdę - Ja Dacie
          On halę - Ja ujęcie
          itd, itp

Od pewnego czasu mam wrażenie, że jedyną działalnością obu dyrektorów ZGK jest tylko i wyłącznie organizowanie przetargów na wszystko i wyłanianie wykonawców. Jednym słowem minęli się z powołaniem, albo takie hobby mają wink

Idą wybory i jest szansa zastosować ww. zasadę

On out - Ja out
          • stereo160 Re: Żenada PiSiorów 03.10.14, 23:08
            10/10
    • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 14:47
      ,,W dniu wczorajszym Przewodniczący Klubu "Gazety Polskiej" w Oławie pan Andrzej Dudek zarejestrowany został jako kandydat na radnego Rady Miejskiej w Jelczu-Laskowicach w okręgu nr 21. Pan Andrzej Dudek kandydować będzie z listy Komitetu Wyborczego Polska Razem ponieważ podporządkowane obecnemu burmistrzowi osoby, które miały upoważnienie do zgłaszania list Prawa i Sprawiedliwości odmówiły zarejestrowania pana Andrzeja Dudka członka Prawa i Sprawiedliwości od 2003 r. w okręgu nr 21 jako kandydata Komitetu Wyborczego PiS. W okręgu tym zarejestrowano jako kandydata z listy KW PiS osobę zupełnie nie związaną z PiS.

Dowodzi to jednoznacznie powiązania ludzi, którzy działają pod szyldem Prawa i Sprawiedliwości w Jelczu-Laskowicach i Oławie z sitwą obecnie sprawującą władzę na terenie powiatu oławskiego dla których ważne są ich POSADY a nie ZASADY i WARTOŚCI jakimi kieruje się Prawo i Sprawiedliwość. A swoją drogą ciekawe ilu kandydatom z tak spreparowanej listy KW PiS uda się uzyskać mandat radnego w najbliższych wyborach. Osobami, które układały i zgłaszały listy KW PiS w Jelczu-Laskowicach byli Łukasz Dudkowski - dyrektor MGCK w Jelczu-Laskowicach oraz Mariusz Ciechanowski - prezes ZGK w Jelczu-Laskowicach."

www.facebook.com/pages/Jelcz-Laskowice-Wybory-Samorz%C4%85dowe-2014/528572477269000?fref=nf
      • kat_jakub Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 16:01
        Przykra sprawa, która utwierdza mój negatywny stosunek do miejscowych struktur PiS. Grupa bezideowych cwaniaczków. Trzeba głośno i obszernie informować mieszkańców o ich działaniach, żeby dowiedzieli się jacy ludzie przypięli sobie szyld PiS. Ubrał się diabeł w ornat i na mszę ogonem dzwoni.
        Znowu prezes. Co to za człowiek, że jest zawsze tam gdzie coś się coś knuje.

• norbert1253 Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 17:36
          Trochę mnie irytuje to partyjne pojękiwanie na naszym wiejskim podwórku. Jeżeli chodzi o wybory do Rady Miasta to jestem spokojny. Mamy okręgi jednomandatowe i po sprawie. Po raz pierwszy ludzie będą naprawdę wybierać i partyjne łatki na niewiele się zdadzą. W przypadku Rady Powiatu i Sejmiku niestety nic się nie zmienia.
          • stereo160 Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 18:14
            a gdzie to się podziali cdn777 i hersst, brakuje mi ich w tej dyskusji wink
            • cdn-777 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 18:34
              Przepraszam, ale dawno nie wchodziłem na forum.
              Nie bardzo widzę co tu komentować.
              PiS nie wystawia kandydata pewnie dlatego, że byłoby to bez sensu.
              Od 8 lat współrządzi w J-L.
              Gmina jest zarządzana dobrze, więc wystawianie kandydata byłoby
              bez sensu. Natomiast fakt, że pan Andrzej Dudek ma takie czy
              inne plany polityczne to już inna sprawa.
        • xxxmir Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 22:19
          Masz rację Jakubie, trzeba tępic cwaniakow, którym nie w głowie dobro miasta i jego mieszkańców a nawet w przypadku prezesa ZGK który okazał się katem d
          • xxxmir Re: Żenada PiSiorów 08.10.14, 22:28
            dla naszych jelczanskich bezdomnych psów, pomimo że ma obowiązek chronic je od zagłady .Dokument przedstawie w stosownym czasie. To nie są ludzie - to bestie i szatany
            • stereo160 Re: Żenada PiSiorów 14.10.14, 11:16
              xxxmir - jeśli jest coś na rzeczy to jest to sprawa dla prokuratora i ten tzw. "stosowny czas" nie jest do niczego potrzebny.
        • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 16:00
          Nie wiem czy wiesz kat_jakubie ale PiS wystawił na 21 okręgów jednomandatowych do Rady Miejskiej w J-L tylko 10 kandydatów. W 11 okręgach PiS nie wystawia żadnych kandydatów na radnych. Te dane możesz sprawdzić na stronie PKW, są dostępne od kilku dni. Do 7 października był termin rejestracji kandydatów na radnych. Zapewne spytacie dlaczego największa partia opozycyjna w kraju wystawia swoich kandydatów jedynie w 10 na 21 okręgach? Otóż słyszałam kat_jakubie że zrobiono to celowo aby nie móc wystawić własnego kandydata na burmistrza J-L i tym samym mieć kolejny pretekst do poparcia dla miłościwie nam panującego Kazimierza Putyry i to jeszcze w 1-szej turze wyborów. jak zapewne wiesz swoich kandydatów mogą zgłaszać tylko te komitety które zarejestrowały listy w wyborach do rad w co najmniej połowie okręgów wyborczych w danej gminie. 10 z 21 to mniej niż połowa. Dla mnie wygląda to na zwykłe tłamszenie parti i robienie wszystkiego , nawet kosztem własnej parti , byle tylko poprzeć kandydaturę pana P. na burmistrza .
          • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 16:03
            gosia2620 napisała:

jak zapewne wiesz swoich kandydatów m
            > ogą zgłaszać tylko te komitety które zarejestrowały listy w wyborach do rad w c
            > o najmniej połowie okręgów wyborczych w danej gminie.

chodzi of course o : swoich kandydatów na burmistrza mogą zgłaszać tylko te komitety które zarejestrowały listy w wyborach do rad w co najmniej połowie okręgów wyborczych w danej gminie.

• mszczyglod_1 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 16:36
            Jak dla mnie teoria spiskowa na siłę, przecież mogli wystawić sobie 21 osób a nie wystawiać kandydata- nie jest to przecież obowiązkowe.
            A sam pewnie bym poparł Ł. Dudkowskiego, szkoda.
            gazeta-olawa.pl/blog17/?m=201408
            p.s. na blogu moim zdaniem nieadekwatne zdjęcia do wpisów, mam nadzieję, że zdjęcia są autorstwa autora bloga. Szkoda, że ostatni wpis z sierpnia.
            • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 16:51
              sorry , jak dla mnie to Dudkowski bylby tak samo złym burmistrzem jak Putyra albo i gorszym... no chyba ze dla kogoś ( nie myślę tu o Tobie mszczyglodzie_1 ) ,, argumentem " za jest to ze wylał na siebie kubeł zimnej wody lub to że jego praca polega wlasciwie na jakby nie bylo wydawaniu nie małych pieniędzy ( zobacz jak wielką kasę z budżetu gminy dostaje MGCK ). Nie sztuka jest tylko wydawać , sztuką jest też pozyskiwać kasę, zwiększać dochody gminy itp . dlatego ja jak już pisałam będę glosowala na Szczęśniaka !
              • mszczyglod_1 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 19:08
                Wyciągnęłaś mój stary wątek o kandydowaniu Dudkowskiego, z ciekawością poczytałem moje stare wpisy i wiesz co, przez te 4 lata jednak mogę go pochwalić. Zresztą założyłem wątek o działaniu MGCK, stronę nadal mają fatalną ale samo centrum rozwinęło się, poszerzyło ofertę, aktywizuje jednak wielu ludzi. Uważam, że to dzięki dobremu zarządzaniu. Oczywiście strat jest pewnie więcej niż przychodów ale to co oferują mojej grupie wiekowej jest atrakcyjne: wielu znajomych korzysta z wyjazdów do teatru czy opery.
                A co do lokalnego PiS, nie od dziś wiadomo, że występują w nim konflikty, szwagier przeciwko szwagrowi, niewiele ma wspólnego z założeniami krajowymi PiS, liczy się lokalne podwórko i lokalne interesy.
                No i wiele osób ma stanowiska dzięki burmistrzowi, wspomniany i chwalony również.
                Jedynie mam nadzieję, że Stachnio do rady nie wejdzie.
            • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 17:10
              dla mnie nie jest to teoria spiskowa . przecież pis jest drugą największą partią w Polsce , myślę że gdyby chciał to bez większego problemu znalazłby 21 kandydatów - w końcu logo PiS i partia są wciąż popularne !
              • gosia2620 Re: Żenada PiSiorów 17.10.14, 17:48
                Wystawienie kandydata na burmistrza nie jest obowiązkowe nawet w przypadku 100 % zapełnienia okręgów, tj . 21 w naszej gminie , ale nie zapominaj ze wtedy ciężko byłoby wytlumaczyc się Pisowi dlaczego w takim razie nie wystawia nikogo na burmistrza. a tak jest wymowka - nie spełniamy wymogow formalnych, nie mamy polowy liczby wymaganych kandydatow no i git !!!
                • makler4 Re: Żenada PiSiorów 18.03.18, 08:34
                  Ciekaw jestem kto zostanie burmistrzem w tym toku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka