j.laskowice 27.06.08, 22:56 Właśnie rozpoczeły się wakacje. Wiele miast i wiosek zaplanowały różnorodne atrakcje dla mieszkańców. Co do zaproponowania mają dla nas władze miasta? Jak myślę nic, nawet staw w Jelczu jest niewykorzystany. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makler4 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 28.06.08, 00:07 Jak się domyślam to nic się nie będzie działo. A szkoda wiele a szczególnie młodzieży będzie się mocno nudzić. Szkoda, że nikt o nich nie myśli. Z ostatnich pomysłów podobał mi się organizowany w poprzednie wakacje cykl seansów filmowych przy jelczańskim wieżowcu. Odpowiedz Link
wygadana Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 28.06.08, 16:32 Jelcz-Laskowice to kulturalna dziura. Nie ma kina, ośrodek kultury nie działa (jeśli jest). Pozostają nam męczące wyjazdy do Wrocławia. Odpowiedz Link
petit7 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 29.06.08, 20:51 W naszym mieście władze nie potrafią wykorzystać istniejących możliwości. Mamy naprawdę ładny i dogodnie położony obiekt w postaci stawu w Jelczu. W czasach jego świetności było molo, ratownicy, wypożyczalnia sprzętu, bar, korty, pole namiotowe itd. Co zostało i w jakim stanie to wiemy. Podobnie z parkiem i amfiteatrem. Zamiast to co mamy wyremontować, posprzątać, zadbać i doinwestować władze myślą o budowie nowego. Park koło basenu to totalny bezsens, tam jest optymalne miejsce na boisko. Odpowiedz Link
mono80 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 29.06.08, 23:16 panie petit "świetność stawu" była w okresie gdy właścicielem były JZS ale po przejęcie przez Gminę oddano staw w dzierżawę i od tego czasu są problemy,umowa o dzierżawę nie upłynęła,a zawarta była na czas określony prawdopodobnie bez możliwości wypowiedzenia i stąd są te problemy,nie znamy warunków umowy i trudno jest dyskutować o czymś czego się nie wie Odpowiedz Link
nocai Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 30.06.08, 07:51 Byłem wczoraj nad stawem i to co zobaczyłem wzbudziło moje lekkie zaniepokojenie. To miejsce ma taki potencjał, że grzechem jest niewykorzystywanie go (na grupie wrocławskiej, ciągle ktoś pyta o jakieś kąpieliska). O ile w zeszłym roku było w miarę posprzątane, worki na śmieci, wypożyczalnia sprzętu wodnego itp. To teraz był "brud, smród i malaria". Aha, jedyna nowość to znak z zakazem kąpieli. Odpowiedz Link
skuterionex Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 30.06.08, 22:02 "Sztandarowa" pozycja wszystkich kandydatów na burmistrza J-L. Wszyscy obiecywali ,co to oni zrobią ,jak tylko zostaną wybrani . A tutaj dalej "kicha". A stawu szkoda . Brak gospodarza i tyle. Poruszałem temat w ub. latach - efekt żaden. Gdyby w Chrząstawie były miejsca zacienione ,to w stronę stawu bym nie spojrzał. Zmarnowany teren. Odpowiedz Link
poodzian Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 02.07.08, 14:50 Mamy w naszym mieście pustynie kulturalną i nie wykorzystany potencjał. Putyra to może wam tylko postawić namiot albo dać komunie, na niczym innym się nie zna. Odpowiedz Link
marek287 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 02.07.08, 15:39 a ty możesz tylko się rozpędzić, dobrze przymierzyć i walnąć głową w ścianę, na tym się pewnie znasz. Odpowiedz Link
makler4 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 02.07.08, 18:17 "a ty możesz tylko się rozpędzić, dobrze przymierzyć i walnąć głową w ścianę, na tym się pewnie znasz" To zapewne głos przedstawiciela urzędu. Jak zwykle kompetentnie i na temat Odpowiedz Link
marek287 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 02.07.08, 18:27 No tak "zapewne głos przedstawiciela urzędu". Śmiało maklerku pójdź dalej, nie urzędu tylko rządu, albo nawet prezydenta, a tak przy okazji ten głos dostosował się poziomem do argumentów choćby poodziana i wniósł tyle do dyskusji co pozostałe, czyli nic. Odpowiedz Link
neologin Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 07.07.08, 20:29 Czyżby nasz urząd nic nie przygotował dla mieszkańców w te wakacje.? Dziś mamy cyrk. Odpowiedz Link
lookart Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 07.07.08, 20:41 Tak czytam sobie wypowiedzi i czytam i nie mogę uwierzyć, że jesteście tacy ślepi albo lekko ograniczeni. Bez urazy Jeżeli nie widzicie, że kultura laskowicka w związku z powołaniem MCK (Miejskie Centrum Kultury) ruszyła z wielkim impetem do przodu to też jest z Wami coś nie tak Zapraszam do Mikronu, gdzie zapoznacie się z planem imprez na rok 2008. Może przy okazji weźmiecie udział w warsztatach tanecznych buahaha Co do kąpieliska w Jelczu to odsyłam do UMiG, gdzie dowiecie się o przebiegłości i determinacji obecnego dzierżawcy! Amen Odpowiedz Link
poodzian Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 10.07.08, 19:52 "kultura laskowicka w związku z powołaniem MCK ruszyła z wielkim impetem do przodu" i popędziła gdzieś ślepo przed siebie, bo u nas nic nie widać. Odpowiedz Link
nocai Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 02.08.08, 11:09 Ostatnio nad stawem wygląda trochę lepiej. W miarę czysto i są worki na śmieci. Sanepid przebadał wodę i nadaje się ona do kąpieli : www.wsse.wroc.pl/wsse/upload/File/komunikat%20nr%209.pdf Dalej mi szkoda, że taki potencjał się marnuje. Odpowiedz Link
ceebee Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 10.07.08, 15:43 "Weekend szanty" 12 i 13 lipca. Sobota godz.20.00 - biesiada żeglarska dla dorosłych, bilet wstępu 5 zł. Niedziela godz. 16.00 - szantki dla dzieci -"Rejs z mamą i tatą w rozśpiewane lato" - wstęp wolny!!!! Wystąpi jeden z czołowych zespołów muzyki szantowej "Zejman & Garkumpel". Miejscem imprezy będzie namiot przy ul. Basenowej. SERDECZNIE ZAPRASZAMY!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
poodzian Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 25.07.08, 14:51 Kiedy ten cyrk przy basenie zabiorą? Kto i ile płaci za to straszydło? Odpowiedz Link
lookart Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 25.07.08, 20:07 Ja za to płacę, Ty za to płacisz. Przeszkadza Ci to? Wyprowadź się na wioskę Jesteś strasznie za3pnym fagasem. Ale w sumie forum bez takich poodzianów byłoby suche i nudne! Odpowiedz Link
ewelinkasss Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 26.07.08, 01:09 Fakt jest faktem - trochę wieje nudą... Nie ma fajnych lokali, nie mA ciekawych imprez, Ale zawsze jest alternatywa - transmisje z innych miast Zdałby się jakiś kabaret Odpowiedz Link
lindro Dezerter nad stawem. 03.08.08, 08:30 Ponoć we wrześniu nad stawem ma sie odbyć koncert legendarnej punkrockowej grupy Dezerter, cy ktoś wie coś więcej na ten temat? Odpowiedz Link
librys Re: Dezerter nad stawem. 03.08.08, 08:33 Mamy środek sezonu kolejny weekend i zupełna cisza kulturalna w naszym mieście. Basen zamknięty, staw - wiadomo. A urzędnicy zadowoleni po dwóch podwyżkach, łącznie z Putyrą. Odpowiedz Link
lindro Re: Dezerter nad stawem. 03.08.08, 08:49 To fakt w tym mieście nic sie nie dzieje, tylko pusty namiot cyrkowy zastanawia przyjezdnych. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Dezerter nad stawem. 04.08.08, 10:57 Kilka tygodni temu, wspominano o meczu Carni JL - USA, który odbył się na stadioniku przy ul. Świętochowskiego. Czy może ktoś z Was widział plakaty reklamowe, lub jakąś inną formę podania szerszej rzeszy mieszkańców informacji o tej imprezie. Ja się z tym nie spotkałem, a chętnie taki mecz bym obejrzał. Dowiedziałem się po fakcie. A może mecz był tylko dla wybrańców? Nie chiałbym aby tak było. Napiszcie. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link
ewelinkasss Re: Dezerter nad stawem. 04.08.08, 14:14 Głośno było u nas w firmie o tym meczu i były też plakaty i w firmie, i na klatce, i na tablicy ogłoszeń obok sklepu osińskich(tam chyba wiszą do dzisiaj ).Fakt, że informacja pojawiła się w dniu meczu i też byłam zdziwiona, ze tak późno. Ale jak się później okazało, ten mecz był "nieplanowany", ponoć piłkarze USA przyjechali do Wrocławia grać z inną drużyną, ale z kolei Ci wyjechali i ich "olali" mówiąc kolokwialnie. Więc (chyba szef elbo-nie wiem napewno)zorganizował spotkanie z czarnymi...Całość przygotowań trwała jedno popołudnie! Byłam na tym meczu i odniosłam wrażenie, ze nie mamy się czego wstydzić, organizacja na 5 z dużym plusem! Frekwencja też niemała jak na tak szybko zorganizowaną imprezę. Piłkarze też się spisali na medal i sami goście byli równie zadowoleni Także, to chyba dobrze świadczy o naszej gminie, ze potrafimy w naprawdę krótkim czasie zorganizować się i przyjąć gości jak na to przystało. Odpowiedz Link
mikoj50 Re: Dezerter nad stawem. 04.08.08, 14:25 Wielkie dzięki. Nie wiem dlaczego mi to uciekło, ale przynajmniej wiem, że to moje niedopatrzenie. Załuję tylko, że nie byłem i nie mogłem pokibicować. O szefie ELBO było trochę pisane na naszym forum, i bardzo dobrze, że do tamtych pozytywnych opinii doszła jeszcze ta, jako dobrego organizatora imprezy sportowej "na szybko". POZDRAWIAM. Taszi Delek. Odpowiedz Link
ewelinkasss Re: Dezerter nad stawem. 04.08.08, 15:05 Nie wiem, czy dokładnie on był organizatorem, bo tym zajęła się chyba gmina i władze czarnych. Był na meczu burmistrz, także po tym wnoszę Ale nie ważne, kto, ważne że dali radę. Odpowiedz Link
athena09 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 05.08.08, 09:00 Faktycznie troszkę nam podupadły imprezy wakacyjne... Odpowiedz Link
djmixer1 Re: Imprezy wakacyjne w naszym mieście. 16.08.08, 21:42 A tak się bawili na festynie kościelnym: tw.youtube.com/watch?v=c3ydNgCKz0Q Odpowiedz Link