mooreland 16.10.08, 12:14 pl.youtube.com/watch?vfYovz7y2mU Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matejkoo Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 16.10.08, 16:14 ... żal mi... obrażaj dalej ludzi.. chcesz błyskać? poszukaj forum o takim poziomie jak Twój... Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 16.10.08, 20:56 Nie blyskac a co najwyzej blyszczec. NIE, NIE CHCE! Pokazalem tylko jak MEDRZEC mowi o swojej "pracy" na GG. To on mowil czy ja? A moze to byl fotomontaz? To zenujace ze ktokolwiek moze mowic o "pracy" na GG. Pomyliles pojecia cwoku. Nie ja "pracuje " na komunikatorze. tam pracowac po prostu nie mozna! Ma 4 komputery osobiste! Wali okresleniami anoda, katoda i mowi ze ma to w jednym palcu. Proponuje aby otworzyl punkt z naprawa profesjonalnego sprzety bo tylko jeszcze w Harman-Kardon i innych top firmach mozna dopatrzec sie tych podzespolow. Reszta "jedzie" na chinszczyzne jednorazowej. Pozdrawiam PS. Tutaj takich inteligentow jak ty jest cala masa. Mignelo mi augusty13 okreslenie FOR EVER. Po co sie wysila jak takiego slowa w jezyku angielskim nie ma? Proponuje nadrobic braki w edukacji. Cest la vie. Odpowiedz Link
happytrol Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 16.10.08, 22:37 C'est la vie jak już. Znów się rozbrykałeś i stawiasz te swoje kleksy. Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 07:25 W jezyku francuskim podobnie jak w angielskim oczywiscie nie w pismach oficjalnych czesto pomija sie apostrofy. Powinienes o tym wiedziec. zapewniam cie za zaden aglik nie napisze I will jako I'll tylko Ill. Moze i to wyglada smiesznie dla kogos kto zna angielski biernie z podrecznikow. Tutaj jest to oczywiste. Pozdrawiam Odpowiedz Link
augusta13 Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 07:38 mooreland napisał: > Nie blyskac a co najwyzej blyszczec. NIE, NIE CHCE! Pokazalem tylko > jak MEDRZEC mowi o swojej "pracy" na GG. To on mowil czy ja? A moze > to byl fotomontaz? To zenujace ze ktokolwiek moze mowic o "pracy" na > GG. Pomyliles pojecia cwoku. Nie ja "pracuje " na komunikatorze. tam > pracowac po prostu nie mozna! Ma 4 komputery osobiste! Wali > okresleniami anoda, katoda i mowi ze ma to w jednym palcu. Proponuje > aby otworzyl punkt z naprawa profesjonalnego sprzety bo tylko > jeszcze w Harman-Kardon i innych top firmach mozna dopatrzec sie > tych podzespolow. Reszta "jedzie" na chinszczyzne jednorazowej. > Pozdrawiam > PS. Tutaj takich inteligentow jak ty jest cala masa. Mignelo mi > augusty13 okreslenie FOR EVER. Po co sie wysila jak takiego slowa w > jezyku angielskim nie ma? Proponuje nadrobic braki w edukacji. Cest > la vie. Pan Wałęsa pokazał,że potrafi korzystać z komputera, rozwija się. czy możesz to powiedzieć o tych, których na Zachodzie nazywają burakami i kartoflami? Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 10:22 Zgadzam sie z toba. pan walesa pokazal ze sie rozwija. To prawda, bo cofnac sie juz bardziej nie mogl. Pozdrawiam Odpowiedz Link
nocai Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 07:52 mooreland napisał: > Wali okresleniami anoda, katoda i mowi ze ma to w jednym palcu. Proponuje > aby otworzyl punkt z naprawa profesjonalnego sprzety bo tylko > jeszcze w Harman-Kardon i innych top firmach mozna dopatrzec sie > tych podzespolow. Gratuluję znajomości elektroniki. Znowu błysnąłeś. P.S. Przypomniała mi się książka dla dzieci, bodajże "Przygody Mikołajka", jak Euzebiusz na koniec roku dostał nagrodę za erudycję. Jego tata wszystkim się chwalił jakie ma mądrego syna, dopiero nauczycielka go przystopowała mówiąc, że nagroda jest bardziej za ilość niż za jakość. Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 10:33 Przypominam ci uczniu podstawowki miedzy innymi podstawy elektroniki · Lampy z zimną katodą - Stabilitrony - to lampa gazowana z zimną katodą. Wykorzystuje stałe napięcie na elektrodach neonówki niezależnie od płynącego prądu.Spełnia podobną rolę w układach lampowych jak dioda Zenera w tranzystorowych - Fotodiody gazowane - to element fotoczuły (fotokomórka) zbliżony pod względem konstrukcji i zasadzy działania do fotodiody próżniowej, główna różnica polega na wypełnieniu bańki gazem (na ogół argonem) pod niewielkim - mniejszym od 1 Tr (Tora) ciśnieniem. Fotododa gazowana ma również postać bańki szklanej, z dwiema elektrodami - fotoczułą katodą o anodą Po reszte informacji prosze sie zglosic do Instytutu Elektroniki I Telekomunikacji Politechniki Wroclawskiej, budynak C5, pok. 467. Pozdrawiam i dziwie sie jak mozna sie tak kompromitowac. Ale i studenci otwieraja geby jak mowi sie im ze w dalszym ciagu najlepszy sprzet posisiada lampy. Matolectwo! Odpowiedz Link
matejkoo Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 12:33 Jak juz "geniuszu" mnie poprawiasz, to sam pisz uzywajac slow ktorych znaczenie znasz. "fotomontaz" do video? .... zal. W ogole o czym jest twoj post? czlowieku, nie znasz znaczenia pojec, anoda? katoda? to ich nie uzywaj. Tak sie sklada ze w literaturze w dalszym ciagu sa uzywane, tak samo jak sa uzywane w podzespolach ktore uzywasz na codzien w swoim sprzecie.. zal. Ale coz, tak to jest jak jakis burak dostaje internet, robi z siebie swiatowca,... 5 czy tam 4 to moze masz ale klepek w glowie, a jezdzisz to chyba na zmywak do anglii... zal. A co do C5 budynku, moge sie przejsc bo jestem wlasnie na 3 pietrze, ale nie przypominam sobie aby taki pokoj istnial. Wiec co masz jeszcze do powiedzenia? Brak polskich czcionek, bo brak iso w linuxie ale sie poprawie. Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 12:35 Ta uwaga to chyba do mojego przedmowcy. Obawiam sie jednak ze twoje pojecie o elektronice jest bardzo mizerne. Odpowiedz Link
matejkoo Moreland... żal 17.10.08, 19:57 moreland czy jak tam masz... weź człowieku się nie błaźnij... jak masz problemy to idź do psychologa i tyle. A nie uważasz się nie wiem za kogo. Odpowiedz Link
matejkoo Re: Moreland... żal 17.10.08, 20:02 Wchodzisz tutaj, obrażasz ludzi i piszesz głupoty. ... żal mi ciebie, i takich ludzi jak ty.. marnych, którzy nie myślą. Ja przynajmniej nie poruszam tematów na które nie mam żadnego pojęcia. Odpowiedz Link
mooreland Re: Moreland... żal 17.10.08, 21:55 Nocai autorytatywnie strzelil ze w top sprzecie nie ma lamp. pojecia anoda i katoda nie istnieja w lampach. Skoro nie istnieja to w takim razie 2+2=5 Pozdrawiam Odpowiedz Link
nocai Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 13:14 mooreland napisał: > Po reszte informacji prosze sie zglosic do Instytutu Elektroniki I > Telekomunikacji Politechniki Wroclawskiej, budynak C5, pok. 467. No i znowu błysnąłeś. O ile mnie pamięć nie myli ( a raczej się nie uskarżam) to budynek C-5 zajmuje się telekomunikacją (to taki najwyższy - kojarzysz ?). Informację, o których coś tam skrobnąłeś możesz dowiedzieć się w budynku C-2, jak się tam przejdziesz pozdrów ode mnie prof. Hałasa (specjalistę od techniki próżniowej) Odpowiedz Link
augusta13 Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 14:02 No i wyszło szanowny panie Mooreland, kto tu , na forum jest największym burakiem, czyż nie, szanowny panie buraku? Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 21:52 A co mialo wyjsc? Pan Medrzec walesa na sline probowal gdzie anoda a gdzie katoda. sam to mowi na materiale wideo. Moze pomylilo mu sie z elektroloza, ale tam prady sa tak niewielkie ze nawet slina Medrca nie pomoze. Pani augusto. proponuje zabrac sie za gary , moze pani dorobic sobie jakies "wyzsze wyksztalcenie" w prywatnej i byc moze stanie sie wtedy partnerka do rozmow z przyglupem Walesa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mooreland Re: Burak PRACUJE na Gadu-Gadu!!!! 17.10.08, 21:48 C5 to instytut telekomunikacji i akustyki. Aktualnie czesc "druciarzy" siedzi u nas. Nie sadzisz chyba ze ktokolwiek z kadry naukowej pracyjacej na Wydziale jest zielony z lamp. Techniki analogowe wracaja do lask calym frontem. Dlaczego kieujesz mnie do halasa? Sadzisz ze Golenko, Mazur czy Lewandowski sa zieloniutcy z tego? na czym polega specjalizacja z akustyki powinienes wiedziec. jezeli nie to odsylam do sieci ewentualnie do augusty13 Pozdrawiam Odpowiedz Link