Dodaj do ulubionych

JESTEM NOWA

15.02.06, 11:12
NA POCZĄTKU CHCIAŁAM WSZYSTKICH SERDECZNIE PRZYWITAĆ. ja jestem tutaj nowa
nie mam internetu w domu, a od teraz moge uzywac go w pracy. I właśnie dziś
znalazłam strone o ludziach majacych bardzo podobne problemy. moja mała
córcia w maju 2005 r dostała skierowanie od lekarza rodzinnego do kardiologa
zrobiono jej echo i okazałao sie ze ma dziurke w przegrodzie
miedzyprzedsionkowej 10mm.skierowano nas do katowic i wczercu trafiłam do
doc. Szydłowskiego. zabieg odroczono. majcia dobrze sie rozwija wada nie
powoduje jak na razie żadnych skutków ubocznych. kolejna wizyta w maju tego
roku.nie wiem od czego zacząć, wszyscy jesteście tutaj świetnie zorientowani
a ja mam tyle pytań. życie moje i mojego męża skupione jest tylko na sercu
naszej córci, strasznie się o nią boimy, boimy się wady, boimy sie operacji,
boimy sie tego czy bedzie mogła normalnie życ. lekarz mówi ze postaramy się
poczekać az Majeczka bedzie starsza, moze wtedy uda się "załatać" dziurke
metodą naczyniową w Zabrzu. ale sa zwolennicy i przeciwnicy tej metody, a ja
nie wiem co myśleć.
Obserwuj wątek
    • jasmin51 Re: JESTEM NOWA 15.02.06, 13:29
      Witaj Majko . Mam na imię Ala i mam dwuletnią córeczkę która ma tą samą wade
      jak twoja córeczkaU nas wykryto ją gdy ola miała 8 m-cy przez rok jeżdziliśmy
      na kontroe najpierw było 7 mm potem 12 dziś po badaniach w warszawie ma 16 i
      zaostała zakwalifikowana do operacji która ma być mam nadzieje w kwietniu. nie
      wiem ile lat ma twoja córeczka ale jeżeli jest mała to może zarosnąć ubyek albo
      bedą go zamykac bez otwierania klatki piersiowej TEGO WAM ŻYCZĘ ja żyje dziś w
      strachu bo bardzo się boje operacji ale cóż trzeba nieść swój krzyż pytaj o co
      tylko chcesz pozdrawiam ciepło
      • majka9616 Re: JESTEM NOWA 16.02.06, 08:59
        Cześć. dziekuje za odpowiedz ja mam na imie Gocha a moja córeczka Maja i w
        poniedziałek skończyła 14 miesięcy. w marcu bedzie miała kolejne echo,
        poprzednie robione w październiku nie wykazało żadnych zmian. otworek ani się
        nie zmniejsza , ani nie powiększa. lekarz cały czas nas pociesza ze jeżeli tak
        bedzie cały czas to spróbujemy czekać aż maja podrośnie i wtedy uda bez
        otwierania klatki, więc drżymy przed każdym echem. ale jednoczesnie nie
        nastawiam się na to,wręcz odwrotnie ciągle staram wyobrazić sobie jak to bedzie
        na zabiegu-jeżeli wogóle mozna sobie to wyobrazić.
        Mam dla ciebie kilka pocieszających słów, lekarz prowadzący moją majkę w
        katowicach powiedział nam że z punktu widzenia kardiochirurgii ten rodzaj wady
        jest najłatwiejszy do zoperowania, najmniej skomplikowany. więc nie martw się
        na pewno wszystko bedzie dobrze. ja tłumacze sobie to wten sposób, dziękuje
        Bogu że moja córcia ma tylko taki problem, że moge jej pomóc, że kiedyś jak
        zdamy ten egzamin majka bedzie mogła normalnie żyć biegać itp. spórz na to w
        ten sposób. pozdrawiam Cię Alu i Twojego małego szkraba.
    • basikrzy Re: JESTEM NOWA 15.02.06, 19:04
      witamy serdecznie, jest tu wiele rodzin dzieci z różnymi wadami serduszka od
      bardzo niewielkich po te najcięższe, niektóre dzieci dopiero czekają na zabieg,
      a niektóre mają za sobą już kilka,
      wszyscy się boimy o nasze pociechy, ale z wadą można się "oswoić", bo, jak
      pokazuje wiele przykładów, nasze dzielne serduszka potrafią wiele przetrzymać i
      radzą sobie świetnie
      sporo informacji do poczytania na stronie założyciela forum - Funduszu na rzecz
      Dzieci z Wadami serca www.sercedziecka.org.pl/ a na forum na bieżąco informacje
      od rodziców
      pozdrawiamy ciepło i zapraszamy do wymiany doświadczeń
      Baśka mama Bartka HLHS
    • sikorkaptak Re: do majki 16.02.06, 09:59
      my czekamy na operacje moja córcia ma 2latka i 4miesiące ubytek ma 13mm wczoraj
      bylismy w czdz prawie cały dzień na badaniach teraz tylko i aż operacja.piszesz
      że są przeciwnicy metody naczyniowej ???o co chodzi my jej nie bedziemy mieli
      ale chciałabym wiedzieć pa
    • magda150 Re: JESTEM NOWA 25.02.06, 17:06
      Witaj moja corcia ma 5 miesiecy i ubytek miedzyprzedsionkowy 1,0 mm. Leczymy ja
      u doc. Szydlowskiego. Mala jest juz po badaniach i lekarze dali nam nadzieje ze
      ubytek sam sie zamknie bo przeciek jest niewielki. Mamy kontrole za pol roku.
      Napisalam do Ciebie maila. Pozdrawiam Cie i jesli masz jakies pytania to pisz
      chenie udziele odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka