Dodaj do ulubionych

Wycieczka na zpory na Mooserboden

13.07.11, 21:25
Wybieram się pod koniec sierpnia do Zell am See. Czy można dojechać indywidualnie na zapory na jeziorze Mooserboden. Jezeli nie, to kto organizuje wycieczki grupowe ?
Pozdrawiam - Marek
Obserwuj wątek
    • siejest Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 14.07.11, 06:44
      Witam, na zapory Mooserboden dojechać indywidualnie nie można. Dojedziesz tylko na parking za Kaprun (trochę dallej za parkingami na Kitzsteinhorn). Parking to taki 5-cio albo 6-cio poziomowy budynek (jedź jak najwyżej aby oszcządzić sobie wspinaczki po schodach).
      Z Parkingu idziesz po namalowanych na chodniku śladach ok. 50 metrów do przystanku autobusowego z którego co 15 minut odjeżdżają autobusy. Jazda tym autobusem to już pierwsza atrakcja (oprócz widoków też tunele). Ten autobus zawozi Was pod taką kolejkę szynową "cabrio", która wwozi Was wyżej. Stamtąd ponownie odjeżdża autobus, który zawozi Was już na tamy. Wędrówka piesza z Kaprun, pierwszego przystanku autobusu, przesiadki na kolejkę szynową jest tak samo możliwa jak i z każdego innego przystanku autobusowego po drodze.
      • mariusz-w1 Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 15.07.11, 10:27
        Byliśmy tam ... jest ciekawie i pięknie.
        Wycieczka łatwa ... wrażenia doskonałe.
        ... a Piotr w temacie transportu napisał (jak zwykle) wszystko ! smile
        Pozdrawiam.
        • siejest Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 15.07.11, 12:48
          hej Mariusz, no choć turystyką jestem "zmęczony" to to jednak "u mnie" wink
          • siejest Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 15.07.11, 12:53
            ...dla ciekawostki, goście z emiratów bardzo się zmienili, nie ma arogancji jak kiedyś ani tej mężczyzn do tutejszych kobiet ani tej podobnej kobiecej. Bardzo sympatyczni ludzie się zrobili. Mam inne pytanie, w religii hinduskiej każdy rodzi się ponownie w postaci takiej na jaką sobie zasłużył w życiu poprzednim. Tak dzisiaj obserwowałem krówkę na górze i zastanawiam się co ona takiego musi w swoim życiu odjazdowo zrobić aby w nastąpnym życiu osiągnąć "leprze życie", no już o ślimaku nie wspomnę haha wink
          • mariusz-w1 Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 15.07.11, 13:16
            OT... smile
            Piotrze ... a co z tym ?
            cukierisol.blox.pl/2011/06/Austria-cukier-i-sol-Historia-emigranta.html?commented=1#ListaKomentarzyKoniec
            Pozdrawiam serdecznie !
            • siejest Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 15.07.11, 14:27
              Hmmm, chętnie, jutro. Skoro jest czytelnik.
              • mariusz-w1 Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 19.07.11, 14:11
                Taaa ... jutro już było ! wink

... ale czekam ... nie koniecznie cierpliwie ! wink smile

Pozdrawiam Mariusz
                • siejest Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 20.07.11, 12:35
                  No tak, Mariusz, obiecuję i obiecuję a tu "wpakowałem" się na szczęście (sprawia satysfakcję) w te figury z Polski ( www.inbruck.pl ) i tak trochę czas ucieka bo jest duże zaiteresowanie tymi Waszym krasnalami. Napewno nadrobię, nie muszę nic zmyślać haha, wiem jak to było wink
                  Pozdrawiam
                  • mariusz-w1 Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 20.07.11, 14:02
                    OK ... wink

... a autora wątku przepraszam za OT ... smile

Pozdrawiam.
                    • andiat Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 23.07.11, 00:25
                      siemka Marek-jedziesz indywidualnie
                      ja kiedys tam poszedlem do kasy i bilecik w zeby
                      autobus i hejka do gory
                      pamietam ze to bylo swieto barana-tylko nie hahahaha
                      i byla ulga z 30 % - dokladnie nie pamietam ale bylo troche tego %
    • pawel-l Re: Wycieczka na zpory na Mooserboden 02.08.11, 20:31
      Ja tam doszedłem na piechotę, ale szlak jest mało uczęszczany i parę miejsc jest niebezpiecznych.
      • siejest Pawel 03.08.11, 08:04
        B R A W O ! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka