mazkasia 21.04.09, 10:38 Proszę o radę i informacje, może namiary na biura turystyczne. Chodzi mi o zorganizowany wyjazd do Opery Wiedeńskiej (łącznie z wejściem na koncert) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetapzn Re: opera wiedeńska 21.04.09, 11:20 Witaj Ja jeżdże jako pilot do Austrii, i szczerze ci powiem (napiszę ), ze tylko 1x miałam grupę, która była na koncercie w Operze, z tym, ze była to grupa z zakładu pracy, tzw. zorganizowana. Natomiast nigdy do tej pory nie miałam grupy normalnej, tzw. katalogowej (czyli po prostu niezorganizowanej z zakładu pracy), gdzie w programie (lub dodatkowo - fakultatywnie) byłoby uczestniczenie w koncercie, zwiedzanie Opery owszem, ale bez koncertu. Aż z ciekawosci poszukam i popytam znajomych, jak coś mi sie uda dowiedzieć dam znać A mozę ktoś inny zna jakieś biuro. Odpowiedz Link
liloom Re: opera wiedeńska 21.04.09, 20:10 tak naprawde to wystarczy poszukac w internecie www.wien.info/article.asp?IDArticle=10438 tu tylko przyklad , bo biura nie znam wiec nie moge polecic. no, ale znalazlam www.biuro-barka.pl/nasze-uslugi/wyjazdy-do-oper-europejskich/opera-wiedenska/albo www.traveligo.pl/travel.php/582/2453/Wieden-5-dni.html itd. np www.google.pl/search?hl=pl&q=wyjazd+do+wiednia&lr=&aq=0&oq=wyjazd+do+wiednia www.google.pl/search?hl=pl&q=wyjazd+do+wiednia%2C+opera&btnG=Szukaj&lr= albo moze pofatygowac sie do najblizszego w twojej miejscowosci biura podrozy? trudno poradzic nie znajac zalozen Odpowiedz Link
liloom Re: opera wiedeńska 21.04.09, 20:15 a wogole to porownaj sobie ceny wyjazdu indywidualnego, przewaga jest taka, ze pojdziesz na co chcesz, bo program w operze zmienia sie codziennie tutaj przyklad: www.viennaclassic.com/termine.php?&navid=1&lang=G&adword=google/WienStaatsoper/staatsoper%2520wien ceny masz jak klikniesz na BUCHEN , nie konczac rezerwacji bedziesz tylko poinfomowana o cenach w roznych kategoriach. pzdr Odpowiedz Link
mair Re: opera wiedeńska 22.04.09, 09:14 moze cos dla ciebie, kliknij www.viatravel.pl/opera_wiedenska,400,78.html Odpowiedz Link
emis04 Re: opera wiedeńska 20.01.10, 16:33 byłam z tym biurem na operach nie tylko w Wiedniu ale też w Budapeszcie i Lwowie robią fajną imprezę za rozsądną cenę osobiście wolę operę w Budapeszcie! Odpowiedz Link
mair Re: opera wiedeńska 22.01.10, 07:17 wiem, nad gustami sie nie dyskutje ale jesli chodzi o "wage tej sceny" to opera budapesztanska jest kopciuszkiem w porownaniu z wiedenska, jesli mozna zapytac co ogladalas i z kim ? Odpowiedz Link
austria.info-pl Re: opera wiedeńska 23.04.09, 16:15 Proszę pytać w biurach podróży, czy mają takie oferty. Poniżej kilka biur, które mają w swojej ofercie Wiedeń. Bilety na przedstawienia w operze od 40 € do mniej więcej 300 €. SIGMA TRAVEL www.sigma-travel.com.pl INVITATIO www.invitatio.com.pl GRYF w Katowicach www.gryftravel.pl Rainbow Tours (centrala w Łodzi) www.rainbowtours.pl SOLTUR w Krakowie www.soltur.pl SOPOL w Krakowie www.sopol.pl Poza tym, bilety można zakupić bezpośrednio na stronie opery www.wiener-staatsoper.at/Content.Node2/home/kartenverkauf/kv_vorverkauf_stop.php oraz poprzez poniższe agencje: Franz Jirsa GesmbH A-1080 WIEN, Lerchenfelderstr.12 fon: +43 1 400 600 fax: +43 1 400 60 109 e-mail: office@viennaticket.at www.viennaticket.at ViennaTicketOffice.Com Kärntner Straße 51 A-1010 Wien Hotline (Mo-So): 0043 -1- 513 11 11 Fax: (0043 1) 513 11 11 33 e-mail info@viennaticketoffice.com www.viennaticketoffice.com Pozdrawiamy serdecznie Austria.info www.austria.info Odpowiedz Link
mair Re: opera wiedeńska 23.04.09, 17:05 no i pamietaj, sa przedstawienia na ktore nigdy nie ma biletow Odpowiedz Link
siejest Re: opera wiedeńska 23.04.09, 17:51 Haha..., mair a skąd Ty to wiesz?! To prawda. Do niektórych biletów trzeba dojść. Odpowiedz Link
mair Re: opera wiedeńska 23.04.09, 20:39 ach, to wszyscy wiedza popatrz sam, w maju na 3 przedstawienia La Trawiata nie ma biletow, na inne sa Odpowiedz Link
mair Re: opera wiedeńska 25.04.09, 10:30 ta sama sopranistka, ktora spiewa tytulowa role w La Traviata w Wiedniu, 18 wrzesnia daje koncert w naszej stolicy, bilety byly dostepne w sprzedazy jesli sie nie myle 20 lutego ale po 10 minutach ogloszono, ze zostaly kompletnie wyprzedane, ba jesli wogole byly dostepne w wolnej sprzedazy - termin sprzedazy podany byc musi, tego wymaga prawo pozdrawiam Odpowiedz Link