Witam,
Przeglądam od kilku dni owe forum i mam wrażenie że wszystko jest ale nie ma nic ;p taki paradoks... Chciałbym jakoś do kupy wziąść pewne informacje, żeby było jasno i wszystko w jednym. Zamierzam w połowie sierpnia, zwiedić sobie Wiedeń... Nocleg mam już upatrzony (dodam że jadą ze mną 3 osoby, więc jest nas 4) znalazłem nocleg (dzięki temu forum)hm... nie wiem czy należy do tanich ale tańszych jest mi ciężko znaleść, 22 euro za osobę/dobę. Dodam że nie zależy mi na luksusie, ważne zeby była prywatna łazienka z toaletą. Zastanawiam się, czy znajde taniej? Chciałbym zaplanować w jakiś sposób zwiedzanie wiednia, czy możecie mi polecić jakieś ciekawe miejsca? Znalazłem jeden post od siejest gdzie opisał co można m.in zwiedzić, treść postu zamieszczam niżej :
"" Centrum (Innere Stadt)
Katedra św. Szczepana (Stephansdom)
kościół kapucynów - krypta z nagrobkami Habsburgów
romański kościół św. Ruprechta (XI wiek)
Hofburg
Staatsoper
Burgtheater
Kunsthistorisches Museum
Albertina
Kolumna Morowa
Belweder
Kościół św. Karola Boromeusza
Hundertwasserhaus
Pałac Schönbrunn (Schloss Schönbrunn)
Centralny Cmentarz (Zentralfriedhof)
Prater
Kahlenberg
Wieża Dunaju (Donauturm) ""
Czy oprócz tego są jakieś inne atrakcje wyżej nie wymienione jak np. rejs z Wiednia do Bratysławy?? (orientujecie się mniej wiecej jakie są ceny za taki rejs?)Bardzo bym prosił o napisanie o takich też innych atrakcjach niż zwiedzanie "kościołów"

, pewnie są jakieś parki itp. itd. Znacie jakieś niedrogie restauracje z kuchnią austriacką? Nie ukrywam że wieczorem chciałbym iść gdzieś na jakąś Dyskotekę, jakie polecacie (takie tańsze i takie droższe) Czy znacie jakiś market (tani) coś a'la Biedronka czy Lidl (żeby kupić tanio żywność). Z góry dziękuję za wyrozumiałość i pomoc