Dodaj do ulubionych

drugi fakultet

16.08.04, 15:28
a jak to jest z drugim fakultetm? (studia dzienne)
czy na zgodę dziekana swojego wydziału ma wpływ średnia ocen, czy też głównie
rozmowa i porządnie uargumentowana decyzja o wielkiej chęci rozpoczęcia
drugiego kierunku równolegle?
bo wiem już, że na wydziale, na który się szykuję, zostanę przjęta z
otwartymi ramionami, jeśli tylko mój dziekan podpisze zgodę.
dodam szczerze, że moja średnia to takie nawet nie 4, miałam w sumie dwie
poprawki w ciągu dwóch poprzednich lat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: drugi fakultet IP: 81.15.254.* 16.08.04, 16:19
      U mnie zgodę dziekan uzyskalam w ciągu minuty. Też mialam sytuację z ocenami
      niezbyt idealną (wprawdzie srednia powyżej 4, ale za to aktualna poprawka),
      więc się trochę balam. Nawet nie zajrzal do indeksu, tylko spytal, czy się
      dostalam na ten drugi kierunek i stwierdzil,że w takim razie on nie ma prawa
      stawać mi na drodze. I podpisal zgodę. Życzę ci, żeby Twoja sprawa potoczyla
      się równie gladko. Szczerze mówiąc, nie rozumiem, po co jest ta zgoda dziekana -
      w końcu jesteśmy dorośli i jeśli ktoś uważa, że da radę ciągnąc dwa kierunki,
      to robi to na wlaśną odpowiedzialność. Najwyżej sobie nie poradzi. Co ma do
      tego dziekan?
      • dziewojka Re: drugi fakultet 16.08.04, 16:39
        Cześć Aga :)
        Optymizmem napełnił mnie Twój post, choć faktycznie sytuacja moja jest
        zdecydowanie niezbyt różowa. Być może dziekan spojrzy jednak na wszystkie pięć
        roczników u nas studiujących, bo na tym tle wypadam zgoła pomyślnie :)

Sytuacja moja jest jednak nieco inna. Nie muszę się nawet dostać na drugi
        kierunek- zgoda mojego dziekana to jedyny warunek- i już zaczynam fakultet, no,
        jeszcze wuzyta u dziekana wybranego kierunku, ten jednak, jak pisałam, jest
        bardzo zadowolony i ze zgodą nie ma najmniejszego problemu.
        Mojego dziekana się jednak boję. Z tym że.. nawet indeksu mu teraz nie pokażę,
        bo oddano nam jeszcze, więc może odpuści średnią w ogóle a skupi się na moim
        entuzjaźmie, zapale i zafascynowaniu wybranym fakultetem :)

Jeszcze raz dzięki, zawsze raźniej próbować z większym przekonaniem,że będzie
        dobrze!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka