Dodaj do ulubionych

Inżynieria Biomedyczna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.08, 18:39
Zstanawiam sie nad tym kierunkiem, spodobał mi sie ale wydaje sie
być dosyćtrudny.Może ktos to studiuje i mi powie jak na tych
studiach jest tak naprawde??
Obserwuj wątek
    • Gość: liveeed Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.08, 19:32
      chlopak kuzynki studiuje i jest zadowolony;) ciezko ale pozniej
      jakie perspektywy;)
      • Gość: BIOO Re: Inżynieria Biomedyczna IP: 195.117.1.* 22.05.08, 11:05
        a w Poznaniu na jakiej uczelni byłby ten kierunek i jak tam jest-kto studiuje w
        poznaniu inż.biomedyczną???
        • Gość: jam Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 11:13
          ile trzeba mie % żeby dostać sie na agh na ten kierunek ? i czy
          angielskim można "załattać dziure" w procentach z biologii ?
          • Gość: grzybiarz Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.08, 18:50
            Ile trzeba procent to nie wiem. Co do drugiego pytania - wzór wedle którego
            obliczane są punkty rekrutacyjne wygląda następująco: W=4*G+J (gdzie G jest
            wynikiem matury np. z biologii, a J z języka obcego). Stąd wynika, że w pewnym
            stopniu da się załatać biologię angielskim. Dziękuje.
            • Gość: ona Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.media4.pl 22.05.08, 19:34
              Z tego co ja wiem to kierunek inz biom jest trudna.Duzo jeste
              mamtmy,fizyki,elektroniki.Przedmioty wymagajace
              liczenia,rysunki.Ogolnie to jest trudny kierunek.
          • Gość: anonim :) Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:19
            no coż ja miałam 80 procent z rozszerzonego angielskiego i 77 z fizyki rozszerzonej i sie spokojnie dostalam a słysząłam, że w tamtym roku próg punktowy był 800
        • Gość: eressea Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.icpnet.pl 23.05.08, 08:55
          Na Politechnice Poznańskiej kierunek mechatronika specjalizacja inżynieria
          biomedyczna.
          • Gość: BIOO Re: Inżynieria Biomedyczna IP: 195.117.1.* 25.05.08, 10:45
            a jaki jest przelicznik rekrutacyjny?? i jak chwalicie sobie studiowanie w/w
            kierunku w Poznaniu??
          • Gość: biomedu Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.zory.vectranet.pl 23.02.14, 21:36
            Polecam artykuł dotyczący analizy i przetwarzania obrazów z małoinwazyjnych zabiegów z zakresu medycyny estetycznej. Tematyka z zakresu inżynierii biomedycznej. Warto przeczytać.

www.biomedical-engineering-online.com/content/12/1/51
            • Gość: Astka Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.03.14, 23:54
              Ja studiuję IB na PolSl na II roku i mogę powiedzieć, że jest to bardzo ciekawy i wszechstronny kierunek ;) nie ma stricte jednego typu wiedzy, jest wiele wątków nauki, a po 3 semestrach można się już trochę konkretniej ukierunkować. ;)

Od początku III semestru prowadzę bloga stricte o Inżynierii Biomedycznej, jak wygląda studiowanie okiem studentki ;) oczywiście są lepsze i gorsze dni, ale ogólnie polecam kierunek dla osób, które to interesuje.
              A ciekawskich zapraszam na bloga: zzyciaib.blogspot.com/;)
    • Gość: asiax Re: Inżynieria Biomedyczna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.12.16, 16:29
      kup sobie to urządzenie biomedyczne (jest teraz jeszcze dość tanie) i spróbuj coś na niego stworzyć. jest to niewielka inwestycja ale przynajmniej sprawdzisz czy to jest to co chcesz robic w zyciu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka