Dodaj do ulubionych

Wypadająca karta

12.02.14, 17:22
Co z nią robicie z wypadającą kartą?

Ja - jeśli to jest w czasie tasowania to oglądam i wkładam do tali. Przy wyciąganiu - odkładam i biorę pod uwagę. - to jeśli chodzi o Tarota

w Przypadku Run, Kamieni i Archanielskich przesłań - kartą która wypadnie - wróżę - widocznie tak miało być.

A co robicie gdy wam się cała talia posypie?
Zbieracie i wróżycie dalej - czy odkładacie czując, że to nie wasz dzień na wróżenie

Powiem, że mi się dawno nie posypały karty - a jeśli to zwykle dlatego że są "niewymiarowe" za duże, lub za małe - zbieram i wróżę dalej.. chyba nigdy rozsypanie kart nie brałam za złe okoliczności do wróżenia
Obserwuj wątek
    • sumilla Re: Wypadająca karta 12.02.14, 20:01
      Spotkałam się z różnymi teoriami na ten temat, przynajmniej jeśli chodzi o tarota.

Ciekawa jest zwłaszcza ta, która mówi o wypadnięciu jednej karty. Ale tylko wtedy, gdy ta karta upadnie obrazkiem do góry.
      Podobno oznacza to, że pytający coś ukrywa i ta karta ma naprowadzić na to, co ukrywa. Wkłada się ją do talii. Gdy pojawi się w rozkładzie to jest kartą najważniejszą, bez względu na to w jakim miejscu się pojawi. Jak się nie pojawi w rozkładzie, to interpretujemy karty przez pryzmat tej która wypadła.
      Jak upadnie koszulką do góry, to należy ją odłożyć.

Jak wypadnie cała talia, to może znaczyć w zależności od sytuacji:
      -że karty są zmęczone
      -albo że z jakiś powodów nie należy wróżyć tej konkretnej osobie
      -albo, że nie z jakiegoś powodu nie udzielą odpowiedzi na pytanie

Nie wiem, czy słusznie ale stosuję te zasady także do kart klasycznych. Zwłaszcza z tą kartą odwróconą.
    • freya_v Re: Wypadająca karta 13.02.14, 14:49
      Jak mi jedna gdzieś poleci to uwagi nie zwracamtongue_out zajrze jaka to ale potem i tak zazwyczaj nie pamiętam..
      Karty mi się wszystkie rozsypują jak któryś raz z kolei męcze ten sam temat zmieniając tylko pytania.. Buntują się ale i tak robię rozkładytongue_out i coś tam zawsze dopowiedząwink
      • ja-tekla Re: Wypadająca karta 13.02.14, 18:11
        Ja podobnie jak Freya - nie bardzo zwracam na to uwagę..wyleci, poleci - a niech sobie lata, jak lubi wink
        • ja-tekla Re: Wypadająca karta 13.02.14, 19:23
          pewna zaprzyjazniona "płotka" przypomniała wink
          Zwracam duża uwagę na karty z przełożenia: podpowiadają mi, co jest ważne dla osoby pytającej, na co zwrócic uwagę itp.
          • leda-is-one Re: Wypadająca karta 13.02.14, 19:45
            Wypadająca karta jest dla mnie ważna,zwracam na nia uwage,ona mi sie często potem pojawia w rozkladzie lub przełożeniu.
            Bo ja też przekładam karty,na trzy kupki od siebie-jak dla kogos,do siebie-jak dla mnie.
            Podglądam te karty i staram się zapamietać.pokazują mi energetyke,tło,podłoże -na już,w sprawie o którą stawiamy pytanie tarotowi.

wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka