Dodaj do ulubionych

Urlop dziekański

28.03.14, 20:23
Mam prośbę - dziś złożyłam podanie o udzieleniu Urlopu Dziekańskiego mojemu synowi - dzwoniłam po południu ale panie z dziekanatu nie były w temacie uncertain kazały zadzwonić w poniedziałek...
Czy ktoś postawi mi karty czy syn dostanie ten urlop? - rozwiązanie wkrótce wink
Obserwuj wątek
    • ag_at5 Re: Urlop dziekański 28.03.14, 20:53
      brałabym zdrowotny, dziekanka zawsze się może przydać.
      ale ja nie wróżę smile
      • algaria Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:40
        to nie takie proste ze zdrowotnym - tu się staje na ichniej komisji i ona decyduje... w tej chwili chodzi o czas bo zaraz młodemu się kończy ubezpieczenie - Dziekanka ma mniej formalności i szybciej może wejść w życie.
        • ag_at5 Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:45
          tak, ja załatwiłam w trzy sekundy, ale zapomniałam o najważniejszym, że ta moja sytuacja nie wymagała komisji.
    • nagietek123 Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:06
      Sedno - Król kielichów
      Tak będzie z urlopem dziekańskim syna Algarii - Rydwan
      Tak nie będzie z urlopem dziekańskim - Król kijów
      Wynik - Paź mieczy, Gwiazda, 10 kijów

Czasy się zmieniają a panie w dziekanacie nie wink
      Mój synek robił 3 letnie studia licencjackie przez 6 lat i ciągle słyszałam, że on "zalicza różnice programowe", po drodze też zmienił uczelnię.

Nie bardzo rozumiem te karty, są takie ochocze, pełne energii, a chodzi o urlop.
      • kita32 Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:15
        samopoczucie syna po decyzji dziekana - 9 Kijów

Jest to karta uporu i obrony. Nie wykluczone, ze będzie oznaczać jakieś odwołanie lub przedstawianie dodatkowych argumentów.
        Karta nie jest odwrócona, więc spodziewam się, ze w końcowym rezultacie będzie tak, jak dla syna będzie najlepiej,
        • algaria Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:44
          Ja dziś już zawoziłam drugie podanie - poprawione, dołączyłam zaświadczenia ze szpitala - to co ja biedna jeszcze mogę wink
          Taa panie z dziekanatu jakby zmumifikowane w poglądach i pracy z zeszłego stulecia ,ustroju i bytu. smile

Rydwan - to droga i cel do którego dążymy... droga na uczelnie to 3 przesiadki i niby godzina w sumie, ale jakże ona długa smile
      • nagietek123 Re: Urlop dziekański 29.03.14, 10:22
        W kontekście tego, co napisałaś Algario, może będzie tak: syn Twój dostanie ten urlop, bardzo się do niego nawet śpieszy. Ale dalej będzie "słodkie lenistwo" pod Twoimi skrzydłami, w końcu w 10 kijach będziesz miała dość i dasz upust swoim frustracjom. Gwiazda jest tu wielce obiecująca, dobrze wróży na przyszłość naukową Młodego (Paź mieczy).
    • nikix Re: Urlop dziekański 28.03.14, 21:57
      Przesłanie - as buław - szansa z której należy skorzystać
      co będzie - 7 kielichów, królowa denarów - rok "na garnuszku u mamusi" wink
      czego nie będzie - 3 buław, 10 kielichów - czy aby na pewno ta dziekanka to dobry pomysł?
      wynik - XI, 9 mieczy, 7 mieczy - urlop dostanie ale na dłuższą metę to mu się nie opłaci sad
      • algaria Re: Urlop dziekański 28.03.14, 22:09
        Nie ma wyjścia - musi wziąć dziekankę chcąc zachować "przywileje studenta" . On choruje od stycznia czyli nie był już w sesji i dlatego mogą go skreślić z listy studentów. Ponieważ dziekanka będzie lekko wsteczna - to on od października tego roku planuje wrócić i jakby powtarzać rok. Do października sądzę (mam nadzieje i marzę o tym) że jego zdrowie się na tyle unormuje by wrócił na swój ukochany kierunek. Zresztą lekarze wręcz zalecają powrót na studia od października.
        On nie może mi bez końca siedzieć w domu i całe dnie albo bębnić na perkusji, tresować psa, albo się turlać po łóżku wink
        • freya_v Re: Urlop dziekański 29.03.14, 22:43
          Ja wyciągnęłam 8 mieczy więc myślę że ciężko będzie ten urlop dostać.. Ale tak pomyślałam że zapytam jeszcze czy on wróci w październiku na te studia i mam 6 puchar a to powrót do przeszłości więc jakby na tak.. Możliwe że zakończy się nie na urlopie tylko na zwolnieniu lekarskim.
    • inguszetia_2006 Re: Urlop dziekański 30.03.14, 10:43
      Witam
      Sąd, 5 buław, Paź kielichów. I weź bądź mądry i pisz wiersze;-P Paź to syn, na pewno. Sąd 20=2, buławy=5, razem 7. 7 to niespodzianki, zatrzymanie, czas na rozważania. Chyba mu przyznają ten urlop, żeby wypoczął, choć bije się dziekan z myślami, bo to tak trochę od d...y strony, wstecznie etc. Taka będzie decyzja ostateczna: 6 kielichów. "Zmiłują" się nad nim. Wyciągną pomocną dłoń.
      Pzdr.
      Ing
    • algaria Re: Urlop dziekański 30.03.14, 13:58
      Ten wsteczny urlop sam zaproponował Dziekan, my chcieliśmy na pół roku od marca ale tak się nie da - za to wstecznie jak najbardziej - tylko jeździłam już 2 razy z podaniem bo źle napisałam.. może jeszcze raz będę musiała jechać?
    • algaria Odpowiedź 02.04.14, 17:45
      Niestety nie dostał urlopu dziekańskiego - w środę 9 ja w jego imieniu staję na komisji lekarskiej uczelnianej i będę się starała o urlop zdrowotny
      Trzymajcie kciuki - karty na tę okoliczność mile widziane wink
      • inguszetia_2006 Re: Odpowiedź 02.04.14, 18:38
        Witam
        Trzymam kciuki i nie ciągnę kart na tę okoliczność. Dlaczego mu nie dali urlopu? Nie można było trochę nagiąć prawa?;-P Ludzie są dziwni, zaprawdę. Jak mogą coś zrobić dobrego, to nie robią.
        Pzdr.
        Ing
      • ag_at5 Re: Odpowiedź 02.04.14, 18:45
        idź do lekarza i załatw niepodważalną dokumentację.
        Aktualną opinię lekarską i konieczność pozostawienia syna w szpitalu w celu dokładnej diagnostyki.
        Musi się wyleczyć żeby móc wrócić do życia i tym samym na uczelnię.
      • nagietek123 Re: Odpowiedź 02.04.14, 22:09
        Jaki będzie efekt starań o urlop zdrowotny syna Algarii?

Sedno - As kielichów
        Tak będzie -2 kielichów, 10 kielichów, 4 miecze
        Tak nie będzie - As mieczy, Królowa kijów, 9 kijów
        Wynik - Paź denarów, Rycerz denarów

Według mnie, dostanie ten urlop zdrowotny, a kciuki swoja drogą.
        • algaria Re: Odpowiedź 02.04.14, 22:13
          To by było podłe jakby nie dostał.. bo po 1 jest nadal w szpitalu.. po 2 zachorował będąc na studiach i choruje od stycznia.. i po 3 to bardzo dobry student, bez poprawek czy warunków - jeden z 12 najlepszych na roku na 96 osób, zaangażowany w sprawy uczelni , wydziału i roku...
          Pogryzę jak nie dostanie
          • nagietek123 Re: Odpowiedź 02.04.14, 22:20
            Pomogę Ci, lew jestem wink
            • algaria Re: Odpowiedź 02.04.14, 22:21
              a ja Skorpion - załatwimy ich na cacy wink
              • leda-is-one Re: Odpowiedź 03.04.14, 07:05
                na cacy,jasne-ja dokładam moją lwią paszcze też..
                wink

"Myślę, więc jestem"/Kartezjusz/
          • krakuskaa Re: Odpowiedź 03.04.14, 13:17
            Algario a to nie jest tak, że zasady przyznawania dziekanki są jasno określone, albo też innego urlopu na studiach? Przecież to bez sensu, żebyś musiała argumentować tym, że syn jest dobrym studentem, powinni brać pod uwagę kryteria, zwolnienie lekarskie i tyle. Urlop jest faktem. Merytoryczne argumenty powinni wziąć pod uwagę, podjąć decyzję- choroba nie wybiera przecież.
            Nie mam wiedzy jak to jest teraz na studiach, ale myślałam, że jest trochę inaczej niż w szkole. A tu szkółką zaleciało oj smile bardzo.
    • ag_at5 jak poszło? 07.04.14, 19:50
      napisz proszę
      • algaria Re: jak poszło? 07.04.14, 19:55
        Z dziekanki nici - a w środę staję na komisję o urlop zdrowotny - doktorek dziś mi wypełniał dokumenty i nie wierzył że przed lekarzami mam stanąć. Uważał że w takim przypadku jak młody w szpitalu, to od ręki powinien dostać, a to niestety trzeba smile
    • ag_at5 Re: Urlop dziekański 07.04.14, 20:09
      no to powodzenia. Dadzą, łaski nie robią. Nie uśmiechaj się do nich! ;p
      • algaria Re: Urlop dziekański 07.04.14, 20:11
        Nie umiem się nie uśmiechać - ja zawsze optymistka byłam i zmarszczki mam od uśmiechu smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka