Dodaj do ulubionych

Zagadka-prezent

05.10.14, 06:21
Idę za ciosem ..

Pytanie brzmi:
Czym mnie Tekla obdarowała?

/jako główny prezent i największa radość moja/
Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Zagadka-prezent 05.10.14, 08:39
      To był główny prezent od Tekli dla Ledy: 8 denarów, 6 kielichów, Rycerz kielichów
      1. Jakis polski alkohol, który póxniej razem wypiły smile
      2. Cos bardziej namacalnego, nad czym Tekla długo pracowała, jakieś rękodzieło.
      • caro-caro Re: Zagadka-prezent 05.10.14, 09:02
        No jak to nad czym pracowała?! wink tongue_out naleweczka! jak nic!
        • tekla-ja Re: :-((( 05.10.14, 09:14
          Tekla ma wiele cennych umiejetności i talentów sad
          Nie tylko naleweczki! Choć są pyszne, racja wink
    • inguszetia_2006 Re: Zagadka-prezent 05.10.14, 11:01
      Witam
      4 mieczy, 10 mieczy, Mag. Dziwne karty. 4 mieczy to może być coś w pudełku, albo coś do wyciszenia się, skupienia. Jakieś medytacyjne cudo. 10 mieczy to może być coś wieloelementowe, z patyczków zrobione, albo jakichś nitek cienkich, metalowych na przykład. Mag wiadomo - magia, magia, magia;-D Co ten Mag tam ma? Patyk, kielich, miecz i monetę. Coś z tych rzeczy, do czarowania i mamienia. Kurdę, co to może być? Tylko nie mówcie, że słoik z powidłami, bo już ja pokażę tym kartom moim, gdzie raki zimują;-P Na tę chwilę widzę te 3 karty jako coś, co jest zamknięte w pudełku i może pocieszyć po upadku w 10 mieczy. Mag mówi, że działa to coś skutecznie. Miecze to intelekt, więc to może być jakaś książka, typu poradnik medytacyjny,albo może poduszka jakaś, skoro jest 4 mieczy i ten facio tam śpi, i ma złe sny w 10 mieczy, a Mag odgania te sny? Poduszka wypełniona jakimiś cudownymi ziarenkami? Kurka, ale trudne. I karty wyciągnęłam, których bardzo nie lubię i mnie jakoś tak zawsze przy nich ciągnie do złego, nie dobrego.
      Pzdr.
      Ing
      • leda-is-one Re: Zagadka-prezent 05.10.14, 20:34
        Kochane,ale ja bym tak radośnie ogonkiem nie merdała z powodu nalewek i powideł, które też były przednie, dawały zawrót głowy, i radość podniebieniusmile
        Poza tym, kombinujecie w dobrym kierunku..
        • freya_v Re: Zagadka-prezent 06.10.14, 17:52
          Wylosowałam słońce więc może błyskotka jakaś? Choć nie wszystko złoto co się świeciwink
          • leda-is-one Re: Odpowiedz... 08.10.14, 05:58
            Kochane,jest to Teklowe rękodzieło..prezentuje je na moim emigracyjnym łózko.
            Narzuta jest duża,kolory pięknie dobrane i kwadraty maja usystematyzowaną powtarzalność..
            Jak się nie cieszyć?
            Nagietek i Ing pięknie trafiły, opisała Ing ze szczegółami,gratuluję.
            Dziękuję za udział wszystkimwink

https://scontent-a-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10675751_799482156782572_3073927692663194863_n.jpg?oh=f9844b39fb2a0389b8d4860ec7824543&oe=54B59E15
            • leda-is-one Nagroda ;-) 08.10.14, 06:13
              Jako nagroda, nasze sekretne zdjęcie,moje i Tekli, z ćwiczeń przed Halloween, na plaży w Bibione o północy rzecz się działa..

https://ts1.mm.bing.net/th?&id=HN.608016951081832059&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0
              • tekla-ja Re: Nagroda ;-) 08.10.14, 10:02
                To my, jak zywe! Ja to ta po lewej, lekko...zaokrąglona wink
                Podziwiam Was za te zagadki!
                Nagietek idealnie trafiła, ale Ing też świetna jest! Bo, że wieloelementowe, że z cienkich nitek i że cos do spania!
                Ing, jesteś wielka!
            • caro-caro Re: Odpowiedz... 08.10.14, 06:25
              Jaka ta narzuta jest piękna!!! Teklo, talentami to faktycznie jesteś szczodrze obdarowana smile cudny prezent
            • inguszetia_2006 Re: Odpowiedz... 08.10.14, 10:03
              leda-is-one napisała:opisała Ing ze szczegółami,gratuluję.
              Witam
              Leda, ale z ciebie jajcara! Dla mnie to była poduszka z ziarenkami;-D Obok rozwiązania nawet nie stałam. Tak myślę po czasie, że trzeba było się trzymać tej 4 mieczy, bo jak ktoś śpi to ma poduszkę, kołderkę, kocyk, narzutę. Następna zagadka z jednej karty i tyle. To dobry system jest. Aha, bardzo ładna narzuta. Tekla ma dobre oko do kolorów. Fajnie wyszło. Też takie narzuty mi się podobają. Wiecie, dziewczyny, idzie gwiazda, prezenty ludziom się daje...ja nic nie sugeruję...oczywiście;-P
              Pzdr.
              Ing
              • tekla-ja Re: Ing 08.10.14, 11:09
                cus sugerujesz?
                Ale adresu Mikołaj do ciebie chyba nie ma wink
              • leda-is-one Re: Odpowiedz... 08.10.14, 13:01
                Ing,no jestem jajcara,zgadza się ale n ie w tym wypadku! Nagietek wymieniłam na pierwszym miejscu przecieżsmile przepraszam Nagietku,mało to czytelne byłosmileGratuluje odgadnięcia zagadki
                napisałaś "" Cos bardziej namacalnego, nad czym Tekla długo pracowała, jakieś rękodzieło"" żywa prawda i podziwiam trafność interpretacyjną wink
                Tobie Ing, należy się drugie miejsce bo, taki opis wart podziwu,prawie takiego jak ta narzuta.Narzuta jest magiczna i odgania złe sny i pociesza i ociepla i grzeje.tak mówiła Tekla przy wręczaniu mi tego cudeńka.Chroni przed upadkiem ..z łózka /to odkryłam ja/ i amortyzuje upadek etc.Inne argumenty napisała Tekla.Trza zaakceptować werdykt "starszyzny"wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka