15.03.15, 18:17
Pewna pani w średnim wieku ma bardzo duże problemy ze swoją matką. Matka tej osoby jest delikatnie mówiąc despotycznym tyranem wink Ta pani została przez swoją matkę zupełnie zdominowana. Chyba nie powinnam na forum publicznym wdawać się w szczegóły ale ta pani musiała przez swoją matkę zrezygnować ze wszystkiego, z rodziny i przyjaciół, a nawet z pracy. W domu jest nie do wytrzymania. Szantaż i przemoc psychiczna.
Zapytałam co powinna zrobić ? Karty odwrócona 4 mieczy, 2 buław, rycerz Pucharów

Powinna się jak najszybciej wyprowadzic od tej matki, póki nie jest za późno. Pomyśleć o sobie, może gdzieś wyjechać.

Co powinna zrobić ta osoba ?
Obserwuj wątek
    • rozmaryn_1 Re: Matka 15.03.15, 18:38
      Na pewno pójść swoją drogą i zrównoważyć emocje. Ja bym postawiła raczej karty na pytanie, co będzie jak odejdzie od matki, jak sobie poradzi, co się wydarzy. To ludzi bardziej motywuje do działania niż rada z kart, bo sama rada nie pokazuje dokąd nas to zaprowadzi.
      Bliska osoba potrafi duzo bardziej zranic, a nawet zrujnować życie człowiekowi niż obcy człowiek. Czy ta kobieta naprawdę uważa, że tak wyraża się miłość matki do niej? Pewno ja tłumaczy, bo inaczej nie pozwoliłaby tak się zniszczyć. Powinno się częściej mówić o takich przypadkach i uswiadamiać ludziom, że nie muszą sie meczyć z taką osobą tylko dlatego, że to matka. Trochę winy chyba leży w wychowaniu, w katolickim "czcij ojca swego i matke swoją", a gdzie jest - "nie zadręczaj dziecka swego"?
      • nagietek123 Re: Matka 15.03.15, 22:16
        Jakbym siebie widziała... Niektórym matkom wydaje się, że córka jest ich własnością. W przypadku mojej mamy jest to obecnie sprawa posuniętej demencji, ale przedtem też była tyranem - choć nie mieszkałyśmy razem.
    • nagietek123 Re: Matka 15.03.15, 22:17
      Pomyślałam jeszcze - ta 4 mieczy, może to sprawa choroby?
    • nikix Re: Matka 15.03.15, 22:36
      Nie wiem. Ta córka wielokrotnie namawiła matkę na badania ale bez skutku.
      • nagietek123 Re: Matka 16.03.15, 07:50
        Nie dziwię się, bo takie osoby wszystkich wokół będą dręczyć, oskarżać - tylko u siebie nie widzą problemu, a on aż krzyczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka