rozmaryn_1 16.05.15, 17:58 zrobiłam, ugotowałam, przyprawiłam, a na końcu całą wylałam... macie ochotę zgadnąć dlaczego ją wyrzuciłam? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: zupa 16.05.15, 21:35 Bo zupa była za słona A tak serio to rycerz mieczy mówi o skwaszeniu - zepsuła Ci się albo od burzy - jesli to była ze śmietaną albo źle ją przechowywałaś - w każdym razie rycerz mieczy wzburza i ta Twoja zupa się wzburzyła Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: zupa 16.05.15, 21:55 Witam 9 kielichów. Eh... chciałam strzelać, że pomyliłaś sól i cukier albo wlałaś śmietanę skwaśniałą. A tu takie coś. Za dużo wody wlałaś i była wodnista? Zresztą, nie wiem, bo mi się ta 9 kielichów odwróciła. Czyli, że strata, tak ogólnie. Cierpisz, bo szkoda składników;-D Jeszcze z kwiatami mi się ta karta kojarzy. Tylko dlaczego..? Kalafiorek był zepsuty, czyżby?;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nikix4 Re: zupa 17.05.15, 00:59 Wyciągnęłam Pierwsza wyszła Kapłanka - to sobie pomyślałam, że karty mi mówią : a co Cię to obchodzi Bo Kapłanki z wylaniem zupy nijak sobie skojarzyć nie mogłam. Drugi wyszedł Cesarz - bo jednak postanowiłam drążyć temat. A z tego to już mi wychodzi taka historia: otóż Rozmaryn zakochała się w jakimś "Cesarzu" i myśląc o nim zamiast dodać "zwyczajny składnik zupy" dodała jakiś " tajemniczy składnik" i zupa stała się niejadalna. Zapytałam co to za składnik, wyszła 7 buław. Na 7 buław jest dużo ognia. A jak ogień to pali, a jak pali, to: ostra papryka, chilli, pieprz Tyle mojej historii Odpowiedz Link
leda-is-one Re: zupa 17.05.15, 05:47 Ja tez wyciągnęłam kartę i co mam, mam 10 kielichów..kurcze, zupa powinna być smaczna, powinna..ale ta tęcza na niebie mówi o burzy a burza wzburza jak Algaria zauważyła,wiec wg mnie zupa skisła mówiąc językiem regionalnym, bo wyszła burza od morza Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: zupa 17.05.15, 09:20 Mi wypadla 5 kielichow...wiec moze pomylilas przyprawy, dalas czegos za duzo i nic nie dalo sie uratowac // Odpowiedz Link
caro-caro Re: zupa 17.05.15, 10:01 Pierwsze co pomyślałam to skisła jak nic! Później przeczytałam wszystkie wpisy i część z nas myśli tak samo. Wyciągnęłam Sąd. Chmury chmury chmury i zadęcie... zupa skisła. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zupa 17.05.15, 18:54 na razie nikt nie trafił, choć interpretacja Nikix bardzo mi się podobała Dziewczyny, a popatrzcie na obrazki, jakie macie na swoich kartach, może tam jest odpowiedz Odpowiedz Link
algaria Re: zupa 17.05.15, 20:52 U mnie rycerz lata jak szalony więc nie sądzę by sam garnek się wylał - no chyba że Ci zupa wykipiała Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zupa 17.05.15, 19:40 ag_at5 napisała: > A moze ją po prostu przypalilas nie, nie była przypalona ani przesolona ani zle doprawiona ani przypalona ani zakwaszona Odpowiedz Link
rozmaryn_1 rozwiązanie 17.05.15, 20:54 Zupa była pomidorowa, na przecierze mojej roboty, więc miała być pyszna Kiedy była gotowa do podania, zamieszałam chochlą i zobaczyłam, że pływa w niej coś czarnego i dużego. Dobrze, że była jednolicie czerwona, bo jakby się trafiła np. pieczarkowa (wiecie, jak wygląda wkrojona pieczarka?)… ;P Mogłabym nie zauważyć, że coś w niej jest. A to była zwykła mucha. W sumie gigantyczna mucha. Nie wiem, jak wpadła do zupy, bo gotuję zawsze pod przykryciem, poza tym żadnych much w domu nie widziałam. Zanim podałam ta zagadkę na forum, sama spytałam kart o to samo i wyciągnęłam głupca, przy czym na mojej karcie wyciąga rękę w kierunku motyla. Ale ja znałam odpowiedz, a Wy nie. Liczyłam na to, że wyciagnięcie jakąś wieżę, która pokaże, że coś wpadło do zupy. Ale odniose się do Waszych kart: Algaria- rycerz mieczy. Karta żywiołu powietrza czyli mamy muchę latającą i hałasującą (choć ja nic nie słyszałam i nie widziałam). Inga- 9 kielichów. Gościnnie wpadła się najeść? Aa… i jeszcze karta odwrócona czyli innym zjeść nie dała Nikix- kapłanka- dla mnie to wielka zagadka, jak ona się tam znalazła, cesarz- była wyjątkowo duża, mogłaby śmiało być owadzim cesarzem, 7 buław- może walczyła w zupie, zanim się utopiła. Leda- 10 kielichów, „wypalił się” entuzjazm i chęć zjedzenia zupy Kasha- 5 kielichów. Gdzies czytałam, że ta karta może wskazywac na śmierć przez utonięcie. Bingo Caro- sąd. Może ta mucha gdzieś się zaszyła u mnie na zimę i teraz dopiero się odrodziła. Zagadka była trudna, Kasha ją odgadła bez kart, ale ta 5 pucharów wyszła bardzo trafnie, więc proponuję Ci karty w nagrodę, jeśli chcesz, tylko może to potrwać , bo mi padł komputer i nie zawsze mam jak usiąść i coś napisać. Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: rozwiązanie 18.05.15, 14:23 No to sie nie najadlas.... dzieki za nagrode , pomysle nad pytaniem. Odpowiedz Link