algaria 24.07.15, 20:18 Powiesiłam w sypialni obraz - jest jednokolorowy w różnych tonacjach - jaki to kolor i co przedstawia główny motyw? Zapraszam do zabawy: 1 Kolor obrazu 2 główny motyw nagrody przewidziane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nagietek123 Re: zagadka - obraz 24.07.15, 20:52 1. Kapłan 2. 10 buław Morski, morze Wersja druga: błekit. Odpowiedz Link
caro-caro Re: zagadka - obraz 24.07.15, 21:15 Jestem, próbuję kolorystyka obrazu - 9 mieczy. Tu skojarzenie miałam jedno bez zastanowienia - szarości. Motyw - Koło. Czy powinnam się sugerować obrazkiem? Tylko inaczej nie wiem jak przedstawić los. Masz na obrazie kamienie, skały, góry? Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka - obraz 24.07.15, 21:44 Juz mi sie nie chce dzis stawiac kart, ale przypomniała mi sie pewna historia o obrazach. Poznalam kiedys pewnego pana, ktory zajmował się sprawdzaniem energii w domach, że tak sie wyrażę. Badał po prostu pokój za pokojem pod katem rzeczy, które moga źle wplywac energetycznie na domowników. Pewnego razu był u jakiegos małżeństwa, gdzie wyczuł bijącą złą energię w ich salonie w okolicach kanapy. Odkryl, że ta zła energia bije od obrazu powieszonego nad kanapą. Obraz przedstawiał burzę z piorunami czy cos w tym stylu. Autor obrazu wlozyl tyle pasji i byc może rozladował się emocjonalnie malując ten obraz, że ta energia pozostała w nim i emanowała negatywnymi uczuciami. Kobieta od razu potwierdzila, że faktycznie zawsze zaczyna sie gorzej czuć, gdy siada w tym miejscu. Z tego wynika, że trzeba bardzo uważać, co się wiesza na scianie. Zakladam więc , że Algaria ma jakis piekny i pozytywny w odbiorze obraz, żeby się jej z Borsukiem dobrze spało Odpowiedz Link
leda-is-one Re: zagadka - obraz 25.07.15, 06:04 jaki to kolor - As kielichów co przedstawia- Paz mieczy kolor miłości, jakiś opalizujący, mieniący się błękit wpadający w złoto, lub odwrotnie motyw, paź może odcinać energie niepożądane, motyw zalecany przez feng shui dla poprawy wibracji miejsca albo po prostu zdjęcie Twoich latorośli, przerobione na jednolity kolor, tak teraz modny, ale zapomniałam jak się to nazywa, jest i miłość i paź Odpowiedz Link
nagietek123 Re: zagadka - obraz 25.07.15, 09:23 Leda mnie natchnęła: sepia Krajobraz, czyli landszafcik Odpowiedz Link
88ula Re: zagadka - obraz 25.07.15, 09:55 Abstrakcja marynistyczna przedstawiajaca burze/sztorm w kolorze czerwieni i pomaranczy. Diabel/6 Mieczy. Odpowiedz Link
bladamery Re: zagadka - obraz 25.07.15, 11:49 Kolor - Cesarz, czyli też stawiam na czerwienie i pomarańcze. Motyw -4 puch, moze być ludź, moze być krajobraz, jeśli w czerwienio - pommarańczach, to może zachód słońca Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: zagadka - obraz 25.07.15, 11:46 1. Kolor- mieszanka żółci i czerwieni w ogólnym zarysie, nawet aż do koloru rdzawego, blisko brązowego- wg Tarota. Kipper pokazał złodzieja i szczęśliwe zakończenie w milości, co mi się kojarzy z zachodem slońca, możliwe, że nad wodą czyli pasowałyby odcienie zółci, pomarańczowy, czerwony. ... 2. 3 puchary wyciągnęłam, a z Kippera łaskawą panią i zamożnego dobrodzieja. To musi byc obraz emanujący czymś bardzo miłym i przyjemnym. Koniecznie przyroda, ale czy krajobraz, tego nie bylabym pewna. Może jakis ogród, bujna roslinność, na kartach aż kipi od życia, owoce, winogrona, poziomki, kwiaty... Pachnie latem i czuc odprężenie, radość. Na mojej 3 pucharów dwoje zakochanych i trzecia osoba w oddali, może jakis motyw erotyczny, motyw pożądania? Cos zmysłowego z pewnością... To musi byc piękny obraz Odpowiedz Link
nikix4 Re: zagadka - obraz 25.07.15, 13:23 Kolor obrazu - Papież. Dużo czerwieni jest na tej karcie ale i niebieskiego też jest trochę. obstawiam odcienie czerwieni albo niebieskiego. Główny motyw - 3 monet - koło, okręg, pentagram. Może jakaś mandala. Odpowiedz Link
nikix4 Re: miał być ... 25.07.15, 13:28 ... okrąg nie okręg Ale nie ma tu erraty niestety. A przydałaby się Odpowiedz Link
pinia1214 Re: zagadka - obraz 25.07.15, 17:58 wg mnie odcien to czerwony albo zielony. Przedstawia coś co lata i unosin sie w powietrzu samolot, ptaki itp. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 pinia 25.07.15, 18:58 pinia1214 napisała: > wg mnie odcien to czerwony albo zielony. Przedstawia coś co lata i unosin sie > w powietrzu samolot, ptaki itp. Z czego wrózysz tajemnicza kobieto ? Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: pinia 25.07.15, 20:16 Hi algaria,to jedziemy .... kolor 3 miecze... Bardzo ciekawe.. no to czerwony albo różowy... Główny motyw: 10 kielichów.... hm.. Coś z miłością związane,tyle mi do głowy przychodzi.. Odpowiedz Link
pinia1214 Re: pinia 26.07.15, 06:33 kiedys widziałam w tv wrózkę która powiedziała ze wrózyc mozna z wszystkiego. Ja z tarota, run. czasami jak nie wiem, otwieram ksiązkę na dowolnej stronie i to interpretuje. ) bo chodzi o to aby miec intuicje która rzeczywiscie dobrze podpowiada.) Odpowiedz Link
algaria Re: pinia 26.07.15, 13:50 Roz - chodziło zapewne z czego wróżyłaś do tej zagadki Odpowiedz Link
algaria Odpowiadam :) 26.07.15, 14:05 Nie padła prawidłowa odpowiedź w całej zagadce. Ale dwie miłe panie trafiły jako opcje .. Obraz jest w odcieniach zieleni od limonki po bardzo ciemny, a przedstawia martwą naturę -owoce i tak w koszyku są winogrona, obok jabłka a przed koszykiem ukrojona cytryna, na obrazie jest również pusta szklanka do whiskey. Historia obrazu w mojej rodzinie też jest ciekawa (niczym pucharu przechodniego) ale nie będę zanudzać. Powiesiłam go ze względu na kolorystykę w strefie pieniężnej, ale same owoce w symbolice to nie mają "serdecznego" znaczenia więc nie wiem czy obraz znów nie przejdzie w czyjeś ręce. Wracając do zagadki - Pinia odgadła kolor (co wyście się tak uparły na te czerwienie z pomarańczami - Rozmaryn odgadła winogrona Dla obu pań mogę zaserwować małą wróżbę - chyba, że tak jak reszcie mogę wyciągnąć jakieś przesłanie Boginię, Archanioła lub wyrocznie Sabiańską - także Miłe Panie i pozostałe wiedźmy - proszę dokonać wyboru nagrody Odpowiedz Link
pinia1214 Re: Odpowiadam :) 26.07.15, 14:34 ach jak miło.) trzeba jak widac cały czas cwiczyc i uwolnic umysł. Mam malutkie pytanie, nie nadstreczajce kłopotów, bo w zasadzie na tak lub nie. wysle na maila Odpowiedz Link
caro-caro Re: Odpowiadam :) 26.07.15, 15:52 Do diaska! Znowu mi nie poszło. Generalnie coś mi nie idą karty. Jakoś nie mam polotu (powinnam miotłę zmienić ) Dziękuję i bardzo proszę o przesłanie Bogiń. One zawsze coś mądrego radzą Odpowiedz Link
algaria Caro - bogini wedle życzenia 26.07.15, 16:14 Mam dziś dla Ciebie CORDELIA - Kontakt z naturą - Zbyt długo przebywałaś w zamkniętych pomieszczeniach. Wyjdź na zewnątrz i zaczerpnij świeżego powietrza. Taka pogoda a Ty w domu siedzisz? - weź wyjdź, pobiegaj boso po trawie, potańcz w deszczu, zmierz się z burzą uważając przy tym na pioruny i śmiej się na cały głos. Polecam Ci też hamak lub krzesło brazylijskie, które można zaczepić nawet na balkonie - nie ma nic lepszego niż kołysanie i dobra książka - lekka łatwa i przyjemna np " Nalewka zapomnienia" "Nie licząc kota" "Harpia" - czyli coś romantycznego polskiego lekkiego a z kryminałów to może coś Bondy - choć ona tak rozwleka kryminały lub Chmielarza Do tego Mila Moja weź się przewietrz emocjonalnie i uczuciowo - wpuść do siebie do środka świeże powietrze czyli coś nowego Zrób w sobie przeciąg niech stare wyleci i nowe przyleci. Odpowiedz Link
caro-caro Re: Caro - bogini wedle życzenia 26.07.15, 16:26 Strzał w dziesiątkę! Wczoraj wreszcie wyjechałam. Jestem w lesie nad jeziorem tu mi dobrze. Tylko że cisza i leniwy spokój z książką? - zapomnij sama pewnie jeszcze dobrze pamiętasz jak to jest mieć małe dzieci... Ale i tak wykorzystam ile się da - bieganie na boso , zamki z piasku i pływanie (dziś niestety zimno), pare zdań książki, może jakiś artykuł Dziękuję Algario a sobie i Wam życzę choć małego wypoczynku! Odpowiedz Link
bladamery Re: Caro - bogini wedle życzenia 26.07.15, 16:37 O kurcze......to moje karty były bardzo daleko od odpowiedzi! 4 puch mogły sugerować szklankę, ale za chuny ludowe bym na to nie wpadła. I w sumie aż dziw, że tak dużo z nas stawiało na pomarańcze . Ciekawe dlaczego? Przesłanie Bogiń oczywiście się przyda, także poproszę jeśli można Odpowiedz Link
algaria bladamery 26.07.15, 17:58 Bogini dla Ciebie LAKSZMI - Świetlana przyszłość - Przestań się martwić, wszystko będzie dobrze. Bez względu jakie masz problemy, to one wszystkie rozwiążą się pozytywnie - i co tu jeszcze więcej pisać? Chyba tylko by przepowiednia się spełniła Odpowiedz Link
bladamery Re: bladamery 26.07.15, 18:16 Dzięki Ci dobra kobieto Tak więc uzbrajam się w pozytywną energię i do przodu! Odpowiedz Link
algaria Leda 26.07.15, 18:02 Saba dla Ciebie LEW 15 WIDOWISKO ULICZNE PRZESUWA SIĘ ULICĄ PEŁNĄ LUDZI Każde wielkie świętowanie przybliża do siebie społeczność i tworzy pewnego rodzaju uznanie wobec tego, co zostało osiągnięte. Zawsze jednak znajdą się i takie osoby, które będą na coś narzekały. Nie zwracaj na nie uwagi i ruszaj, bo dobrze ci poszło i zasługujesz na nagrodę. Sądzę że w najbliższym czasie czeka Cię sporo przyjemności, ale takiej w której Ty nie będziesz brała bezpośredniego udziału tzn może obejrzysz jakiś film, przedstawienie czy tak jak kiedyś Karnawał w Wenecji (wiem że nie ta pora) ale jakiś jarmark, festiwal - coś co sprawi Ci radość, a czego nie będziesz przygotowywać. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: Leda 27.07.15, 06:16 Kurcze,mnie zatkało jak przeczytałam odpowiedz wyroczni. Tak właśnie, wczoraj zostałam zaproszona na oglądanie spektakularnego widowiska, jakim jest przyjazd\wizyta, Madonniny del Mare, drogą morską, do naszej parafii. kościołka nad zatoczką.To jest 2 sierpnia o 21 szej. Wizycie tej towarzyszy splendor, fajerwerki, udekorowane barki kwiatami lampionami, śpiew,muzyka. Statua Matki Bożej, która rzekomo się ukazała rybakom i ich uratowała od burzy, przed 15 sierpnia odwiedza nadmorskie rybackie parafie, potem wraca do siebie do Grado gdzie jest kultowy klasztor męski na niewielkiej wysepce.. Masz rękę do kart Algaria,bez lukru... Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Odpowiadam :) 26.07.15, 18:20 A podswiadomość podpowiadała mi kolor zielony, przed oczami nagle zrobiło mi się zielono )) Ale kart posluchałam No dwa razy wyjmowałam i za kazdym razem połaczenie żółtego i czerwonego. Fajnie, że chociaz z owocami udało mi się trafić Jesli moge więc poprosić o jakies karty, to proszę o wyciągnięcie na pytanie czy doczekam się przeprosin albo chociaż wyjaśnienia ze strony pewnego pana, który o coś jest na mnie bardzo wkurzony, ale ja kompletnie nie wiem, o co chodzi. Chetnie bym spytała, ale nie wiem, czy juz ochłonął, poza tym odnosze wrażenie, że on może nie chcieć o tym mówić. Odpowiedz Link
algaria Rozmaryn 26.07.15, 18:30 Juz odpowiadam O to chodzi panu - 7 monet, 4 monet Koło To zrobi wobec Ciebie w sprawie swojego focha - Gwiazda król monet Papież W pierwszej chwili sądziłam że pan się ugnie i przeprosi - bo on sam jest tą całą sprawą miedzy wami zmęczony ale.. Papież udziela audiencji a nie chodzi z przeprosinami (po kolędzie też osobiście przecież nie chodzi) Pan chce byś przyszła do niego, wówczas jest szansa na porozumienie - obawiam się, że sam pierwszy ręki nie wyciągnie A o co poszło - on zrobił coś i czekał na Twoją reakcję, nawet czekał bardzo twardo i nieustępliwie - obserwując czy "odgadniesz" jego intencje - a że niecierpliwy jest to odwiną kitę i poszedł z fochem. On zrobił coś czego więcej nie mógł i jakby przekazał Ci pałeczkę do działania - nie wiem, nie chciałaś podjąć tej pałeczki, nie zauważyłaś jej, olałaś.. a pan czekał na Twój ruch, którego nie było i się wziął i obraził , a teraz znów czeka na wyjaśnienia i Twoje decyzje .. a nawet może i na przeprosiny - od Ciebie Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Rozmaryn 26.07.15, 19:07 Dziekuję za błyskawiczną odpowiedź ) Z tego co piszesz, to chyba chodzi o jakieś stare sprawy i żale. Problem w tym, że ja już próbowałam wyciągnąc pierwsza rękę, ale dostałam w odpowiedzi focha Jakos nie mam ochoty na następnego.... Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję Odpowiedz Link
nikix4 Re: Odpowiadam :) 26.07.15, 20:05 Nie wiem, co tam robił Papież ale 3 monet pokazała koła. Masz tam jabłka, cytrynę i winogrona. Karta dobra, z interpretacją gorzej Jak mogę, to poproszę o Boginię na czwartek Trudny dzień mnie czeka i przyda się wsparcie. Odpowiedz Link
kashaa_35 Re: Odpowiadam :) 26.07.15, 20:16 Ja jak kula w płot.. Tez poproszę o boginie na tydzień. Dziękuje Odpowiedz Link
algaria kashaa 26.07.15, 20:47 Dla Ciebie bogini OONAGH- łatwe do zrobienia - Nie ma potrzeby śpieszyć się lub robić coś na siłę. Na wszystko jest odpowiedni czas. W sumie to tytuł ma niewiele z sama przepowiednią ale.. będzie łatwy tydzień nawet przeszkody pokonasz dość sprawnie, a poza tym Bogini mówi byś nie działała w pośpiechu wkońcu lato jest i można się ciut poobijać - prawda? Odpowiedz Link
algaria nikix 26.07.15, 20:54 Twoja czwartkowa bogini to: HATHOR - zdolność przyjmowania - naucz się przyjmować Wzmocni to Twoją intuicję, nabierzesz energii i mocy by obdarowywać innych. Szykuje Ci się jakiś podarek chcąc nie chcąc będziesz musiała go przyjąć.. ale może uda Ci się go szybko pozbyć, oddając go innym... po sztormach przyjdzie czas na naprawę i dasz radę silna jesteś - posłuchaj się intuicji ona podpowie jak w czwartek najlepiej dać sobie radę. Odpowiedz Link
algaria nagietek 26.07.15, 21:22 Bogini dla Pani SECHMET - Bądź silna - Jesteś silniejsza niż myślisz, a Twoja moc pozwoli Ci osiągnąć to do czego dążysz. Nie możesz się poddawać, bo wówczas zaprzepaścisz szanse na spełnienie marzeń. Jesteś silna i dasz radę ze wszystkim, ale to to już chyba sama wiesz. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: nagietek 26.07.15, 21:47 Jakoś od innych się o tym dowiaduję ... Jeszcze raz dziękuję. Piękna wróżba. Odpowiedz Link
88ula Re: Odpowiadam :) 27.07.15, 06:24 Droga Matulu Algario. Skoro tyle z nas nie trafilo w kolor zagadki oraz wiekszosc widziala w kartach czerwien i pomarancz (wlaczajac mnie) to moze zmien obraz na inny wlasnie w tych kolorach gdyz jak widac jest to wola wiekszosci. Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Odpowiadam :) 27.07.15, 11:58 Witam Kurczę, spuścić cię na kilka z dni oczu i już jakąś zarazę wieszasz na ścianach;-D Nie dość, że szklanka do alkoholu to jeszcze pusta! Zdejmij to czym prędzej. W strefie pieniężnej wieszasz puste szklanki... o Matko Polko! Chcesz mieć puste kieszenie? Rybę sobie zawieś. Tylko nie taką! Nie daj się nabrać - on się nie uśmiecha;-P Pzdr. Ing Odpowiedz Link