Dodaj do ulubionych

praca domowa - zagadka

10.10.15, 11:06
Młody wczoraj po raz pierwszy w życiu wykonał za mnie pewien obowiązek domowy i dodam, że wyszło mu to super.
Zapraszam do zagadki (może okazać się dość trudna) - jestem ciekawa jak to pokażą wasze karty. Dla wszystkich uczestników przewiduje nagrodę.. pytanie brzmi
Co to była za praca domowa z której wyręczył mnie syn?
Obserwuj wątek
    • ziajka.a Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 15:09
      Ja sprobuje z lenormand chociaż wróżka ze Mnie marna tongue_out
      W czym wyręczył Algarie wczoraj syn? Góra i ogród
      Góra to chłód zimno, może zrobił to niechętnie z opóźnieniem ale moze to jakies prace na dworze zwłaszcza ze dociagnełam ogród, jakies prace porządkowe w ogrodzie ? może grabienie lisci ? może przekopywanie kwiatków , takie coś przyszlo mi do głowy nie wiem czy w dobrym kierunku ta interpretacja czy kulą w płot ale spróbować chciałam smile
      • bladamery Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 16:58
        Giermek Kielichów. Jako że to osoba rodzinna, delikatna i uczynna, to stawiam na to, że przyrządził przepyszną kolację i uraczył milym towarzystwem smile
        • algaria bladamery 11.10.15, 12:40
          Przesłanie dla Ciebie na najbliższy tydzień
          Fazy Księżyca - Archanioł Haniel - Zwróć uwagę w jaki sposób księżyc oddziałuje na Twoją energię. Korzystaj z jego faz
      • nagietek123 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 10:06
        Kominek tez mógł wyczyscić.
        • algaria nagietek 11.10.15, 12:41

Jasnosłyszenie - Archanioł Zadkiel - Zwróć uwagę na pełne miłości przewodnictwo rozbrzmiewające w Twoim umyśle lub pochodzące od innych ludzi"
          • nagietek123 Re: nagietek 11.10.15, 14:09
            Dziękuję za piękne przesłanie smile
      • algaria Ziajka 11.10.15, 12:38

Twórcze pisanie - Archanioł Gabriel - Znajdź czas, by zapisywać swoje myśli w dzienniku albo napisać artykuł lub książkę"
        • ziajka.a Re: Ziajka 12.10.15, 12:14
          Serdecznie dziękuje za przesłanie smile
    • pinia1214 Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 17:36
      mycie okien? z jakiegos sprzatania? cos po czym widać szybki efekt. (rydwan, swiat)
      Uwilebiam te Twoje zagadki Algariosmile)
      • algaria Pinia 11.10.15, 12:43

Oczyść swoją przestrzeń - Archanioł Jofiel - Pozbądź się bałaganu oczyść energię wokół siebie i użyj feng shui"

Chyba czas porządków przed Tobą wink
        • pinia1214 Re: Pinia 11.10.15, 20:44
          Hehe,porzadki wskazane.dzieki Algario.smile
    • caro-caro Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 19:47
      Ja mam Sąd. Twój syn coś odnawiał, naprawiał, przywrcał do stanu pierwotnego lub nadającego się do użytku. A może zabezpieczał przed zimą, żeby na wiosnę dobrze się sprawowało. Pomyślałam o różach i innych roślinach, którym trzeba wsparcia zimą, ale chyba jeszcze jest wcześnie na takie działania. Coś malował lub lakierował?
      Jak zwykle zagadka - ciężki kaliber dla mnie uncertain
      • algaria caro 11.10.15, 12:45

Jasnoodczuwanie - Archanioł Raguel - Zauważ powtarzające się fizycznie i emocjonalne odczuci, ponieważ oznaczają one Boskie przewodnictwo
        • caro-caro Re: caro 11.10.15, 14:19
          Dziękuję Ci pięknie za przesłanie smile wskazówka cenna
    • inguszetia_2006 Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 20:45
      Witam
      Dziecko Lenormand. I żeby sobie polepszyć dobrałam Słońce tarotowe, a tam też dziecko;-P
      Okna umył, żeby wam słońce do domu wpadało? Brrrr, hasło - praca domowa i od razu mózg mi się zamknął.
      Pzdr.
      Ing
      • algaria Inga 11.10.15, 12:47

Dzieci Indygo i Kryształowe - Archanioł Metatron - Łączy Cię głęboka więź z dziećmi. Szczególnie możesz pomóc tym wrażliwym
        • inguszetia_2006 Re: Inga 11.10.15, 13:27
          Witam
          Bardzo piękne dzięki. Dzieci, dużo dzieci, hm... Znowu karty nie pokazały zagadki, tylko to, co ty mi wyciągniesz;-D
          Pzdr.
          Ing
    • 88ula Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 21:39
      Trzy karty wyciągnięte i same kielichy.

Musiał coś zmywać (statki? - tzn. gary, szkło, talerze), albo posprzątał łazienkę (bo woda i mokro), mógł myc coś innego, ale miało to związek z "mokra robota" suspicious

Kippery mówią "Dobry list", wiec porządkowanie papierów, dokumentów, odpisywanie na listy, o ile można to zaliczyć do obowiązku lub prac domowych. smile
      • algaria Ula 11.10.15, 12:48

Ukojenie - Archanioł Azrael - Gdy tylko mnie potrzebujesz, jestem przy Tobie pomagając w uzdrowieniu Twego serca"
        • 88ula Re: Ula 11.10.15, 16:39
          Dziękuję.
          https://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/22/6/d/6504.jpg
    • sylwunka36 Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 23:14
      Wyciągnęłam Gwiazdę i Maga;ciekawe połączenie.Gwiazda może oznaczać pracę manualną,wręcz artystyczną,ale fizyczną,a Mag ,wręcz przeciwnie umysłową...Co to może być ...Sprzątanie ogrodu,przycinanie klombów ,artystyczne układanie,projektowanie powierzchni zielonej,coś z planowaniem i porządkowaniem ogrodu,architektura zieleni.Pozdrawiam,Sylwia
      • sylwunka36 Re: praca domowa - zagadka 10.10.15, 23:17
        Może wymyślił i zaprojektował system nawadniania ogrodu.
        • algaria Sylwia 11.10.15, 12:51

Współczucie - Archanioł Zadkiel - Przez wzgląd na tę sytuację oraz wszystkie zaangażowane osoby, wliczając w to Ciebie, uczyć swoje serce łagodniejszym"

Czyli zdrowy egoizm, wybaczanie i współczucie dla innych ale i przede wszystkim dla siebie. Musisz pozwolić sobie i innym na popełnienie błędów, zejść z perfekcjonizmu, stać się bardziej elastyczną - w najbliższym tygodniu
          • sylwunka36 Re: Sylwia 11.10.15, 20:02
            Dziękuję bardzo za przesłanie. Pozdrawiam cieplutko,Sylwia
    • nikix4 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 01:29
      6 kielichów mi wyszła a tam jest dużo wody. Czyli coś z wodą pranie, zmywanie (włożył naczynia do zmywarki - bo o "ręczne go nie podejrzewam tongue_out ), odkurzył dywany na mokro albo podłogi umył.
      • algaria niki 11.10.15, 12:53
        Przesłanie na najbliższy tydzień dla Ciebie

Określ hierarchię - Archanioł Metatron - Skup się na tym, co dla Ciebie najważniejsze. Zmotywuje Cie i pomogę Ci w zorganizowaniu się"
        • nikix4 Re: niki 11.10.15, 19:33
          To mnie zaskoczyłaś. Na firanki bym nie wpadła wink

Dzięki za przesłanie smile
    • morgana8 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 03:28
      Mag - 8 kijów - 7 monet

Coś, co się robi szybko. Coś z prądem (bo chłopaki lubią). Mocy użył, bo Mag. Jakaś przemiana w tym była też.
      Szybko się robi, a potem czeka na efekty.

Pierwsza myśl, nastawił pralkę.
      Druga myśl, załadował zmywarkę.
      Trzecia myśl, ciasto upiekł. Takie coś, jak z maszynką do chleba. Wrzuca się składniki, a dalej już samo się robi.
      • algaria Morgana 11.10.15, 12:56
        Jesteś bezpieczna - Archanioł Michał - Ochraniam Cię przed najniższymi energiami. Stoję na straży przy Tobie, Twoich bliskich i Twoim domu.
        • morgana8 Re: Morgana 12.10.15, 00:33
          Dzieki, algario. Dawno nie brałam udziału w tych zabawach smile

Moje karty to RW. Karty bardzo ładnie pokazują wieszanie firaneksmile Mag wyciąga rękę do góry, 8 kijów jako przypinanie klamerek pasuje w sam raz, a potem cieszymy się efektem - 7 monet. Robi się szybko (8 kijów) i przemiana też była, bo pokój bez firanek to nie to samo, co z firankamiwink
    • leda-is-one Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 05:49
      Co to była za praca domowa z której Algarie wyręczył syn?
      9 buław, rycerz monet, diabeł,
      hmm .. praca wymagała cierpliwości i czasu,odkładana ,dawno miała być zrobiona, może jednak to ciasto bo diabeł w piecu pali? albo się podlizać młodzieniec chciał sposobem diabelskim i kieszonkowe uzyskać na sobotę większe,,
      Nie wykluczam porządków w ogrodzie, na 9 buław widzę go na grabiach wspartego, rycerzu cierpliwie i z lubością oddaje się zajęciu..
      Nie wiem..ale nagroda sie należy.
      Dobrego dnia kochane smile :Ja mam wycieczkę rowerową, długą, przewidziana dzisiaj tongue_out
      • algaria Leda 11.10.15, 12:57
        Cierpliwość - Archanioł Jofiel - Twe marzenia rozkwitają szybciej niż sadzisz. Jednak ciągle potrzebują troski i cierpliwości.
        • leda-is-one Re: Leda 12.10.15, 06:33
          Dziękuje za optymistyczne przesłanie smile
    • nagietek123 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 10:05
      To była ta praca domowa, w której Młody wyręczył Algarię:

Sąd, 3 denary, Rycerz denarów
      No żmudna to była praca, taka bez polotu, ale wykonywana systematycznie daje widoczny efekt, coś doprowadził do połysku.
      Umył okna, wyczyścił piekarnik,

• kita32 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 11:13
      Co to była za praca domowa Algarii z której wyręczył ją syn?

tło (karty, które odsłoniły się w trakcie tasowania) - Pustelnik (-), Umiarkowanie (-), Sprawiedliwość (-);
      praca - 10 Mieczy.

To praca wyjątkowo męcząca. Miecze - to może doprowadzenie czegoś do porządku.
      Może wytrzepanie dywanów? 10- to zakończenie jakieś pracy, uwieńczenie dzieła. Może w domu miałaś jakiś remont i trzeba było zakończyć remont sprzątaniem, odstawieniem czegoś na swoje miejsce?

Sądząc po tle (ważnym - same WA), praca była chyba do wykonania przez jedną osobę, ale Pustelnik może oznaczać również jakiś związek pracy z elektrycznością. Nie wymagała jakiś specjalnych umiejętności i w jakimś stopniu miała związek z młodym (Sprawiedliwość - poczuwał się do odpowiedzialności za tą pracę).

Stawiam na jakieś sprzątanie po remoncie lub sprzątanie po jakiś innych pracach domowych.

Jeszcze pomyślałam, aby zapytać o przestrzeń w której odbywała się praca młodego:
      tło - Królowa Kijów (-) (co mi tak dzisiaj karty wypadają...)
      6 Pucharów - stawiam na obszar przydomowy, ogród.

Jesienne porządki w ogrodzie - usunięcie wyschniętych lub przemarzniętych roślin itp. Może przekopanie grządek z roślinami na zielony nawóz. Ogólnie - porządki w ogrodzie na zakończenie sezonu.

• kita32 Re: praca domowa - zagadka 11.10.15, 11:18
        Dopiero po napisaniu swojej interpretacji przeczytałam posty tych osób, które już odpowiedziały. I widzę, ze chyba praca w ogrodzie wyszła najczęściej. A jak znam złośliwość losu i tarotowych zagadek - to pewnie będzie coś innego...
        • algaria Rozwiązanie :) 11.10.15, 12:26
          Kochane moje
          Prace ogrodowe zaliczyliśmy dziś, całą familią tyralierą z grabiami - 15 min i ogród bez liści.. na jakieś 10 sekund- wiatr wieje liście spadają wink ale nie o to pytałam..

Dużo wody wam wyszło i słusznie, niektóre sądziły że młody umył okna i były blisko. Okna w salonie sztuk 3 umyłam ja. Młody za to pięknie powiesił (upiął jak niektórzy mówią) świeżo uprane czyli mokre - firanki.
          Zwykle firany wiesza borsuk ze względu na swój wzrost (ja mała krągła niewywrotna), a że borsuk poszedł do pracy to młody sam się zadeklarował, że powiesi firanki.

Zagadka była o tyle trudna, że nie każdy ma firanki w oknach i mógł nie skojarzyć.

Serdecznie dziękuję za udział w zagadce, dla każdego coś miłego. Przesłanie Archanielskie na najbliższy tydzień smile
          • caro-caro Re: Rozwiązanie :) 11.10.15, 14:18
            Zła jestem na siebie, bo nawet o tym pomyślałam sad na karcie mam łapy w górze idealne do tej czynności
        • algaria Kita 11.10.15, 12:59

Oddychaj - Archanioł Rafael - Weź kilka głębokich wdechów. Wdychaj powietrze powoli. To pobudzi Twoją energię i uwolni Cię od starych wzorców"
          • kita32 Re: Kita 11.10.15, 19:48
            Dziękuję, Algario, za przesłanie smile
            Moje 10 Mieczy pokazywało przypinanie wieloma klamerkami firanek... Nie wpadłam...
            A miejsce 6 Pucharów, to nie przestrzeń przed domem, tylko widok na przestrzeń przydomową. Niby blisko, ale zmyliła mnie ta karta...
    • 88ula Re: praca domowa - zagadka 12.10.15, 15:34
      Droga Matulu i koleżanki smile przepraszam, ze wtrącę swoje 3 grosze, ale po analizie całości doszłam do wniosku, ze niemożliwym było uzyskać od kart właściwą odpowiedz, z tego powodu, że:

- treść w pytaniu " .... wyręczył mnie...." co każdej nasunęło na myśl, ze chodzi o prace domowe zwyczajowo przypadające na Algarię

- treść w odpowiedzi " .... zwykle firanki wiesza borsuk.... " co wyjaśnia, że praca ta zwyczajowo nie przypada Algarii.

Ten drobiazg spowodował, ze wszystkie postawiłyśmy złe pytania, kierując się myślą o rutynowym obowiązku domowym Algarii, a tak naprawdę było to chwilowe zastępstwo. Stad wynikały błędy. Tak sadzę.

Czy się za dużo nie mądrzę?? suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka