nikix4 06.12.15, 19:44 Biorę udział co roku i Was też zachęcam Nas to nic nie kosztuje, no może poza klikaniem a dla tych zwierzaków bardzo wiele znaczy olx.pl/nakarm-psa/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nagietek123 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 06.12.15, 20:15 Zrobione, wybrałam najbardziej głodnego Będę go odwiedzać codziennie Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 09.12.15, 19:57 Nic nie pisze, ale codziennie klikam i znajomym rozesłałam adres, niech tez klikają Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:06 Witam Klikam, klikam. Ale czy ktoś czytał regulamin? Przyznam, że mi się nie chciało. Klikajcie też na pajaca! Pzdr. Ing Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Inga 10.12.15, 20:12 W regulaminie jest napisane, że kliknięcie w wybranego pieska jest równoznaczne z chęcią adopcji tego psiaka i zobowiązujesz się 2 stycznia stawić w schronisku po swojego wybranka/wybranków w celu podpisania umowy adopcyjnej Żartuje Też nie czytałam Odpowiedz Link
nikix4 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:14 Dzięki dziewczyny w imieniu psiaków Inga. W regulaminie są tylko podstawowe informacje. Ile trzeba kliknięć, żeby wypełnić 1 kość, ile psiaków zostanie nakarmionych, kto jest sponsorem, z kim się kontaktować w sprawie adopcji Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:28 A wiesz może co się stało z pieskiem Kerso? Zniknął nagle i nie widze go ani w nakarmionych, ani tych głodnych... Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:33 A może te psinki tak szybko nakarmione, bo teraz weszłam i juz nie widze psa, na którego dziś klikałam? Odpowiedz Link
inguszetia_2006 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:37 Witam A jaką wy macie taktykę dokarmiania? Bo ja taką, że klikam na tego psa, co ma najmniej. Dlatego też nie pamiętam, komu wczoraj naklikałam W sumie to zapomniałam nawet, komu dziś naklikałam;-P Miał 1% kości, tyle pamiętam. Oby sponsorom los pod nogi kładł róże bez kolców! Pzdr. Ing Odpowiedz Link
nikix4 Re: Rozmaryn 10.12.15, 20:41 Może został nakarmiony i już go nie wyświetlają albo został zaadoptowany Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Rozmaryn 10.12.15, 20:46 Był taki słodki, że nie zdziwiłabym się, jakby został adoptowany Odpowiedz Link
nikix4 Re: Inga 10.12.15, 20:46 Ja i moi znajomi mamy taką zasadę, że klikamy te psiaki, co mają najwięcej, żeby je nakarmić jak najszybciej i karmić następne. Do nakarmienia jest w sumie 60 psiaków. Zdarzyło się, że jak wszystkie psiaki zostały nakarmione przed czasem to sponsor dorzucał jeszcze karmę dla dodatkowych psiaków. ps. klikać można po każdym zalogowaniu do kompa. Przynajmniej u mnie tak jest. Tak, że klikam kilka razy w ciągu dnia. Odpowiedz Link
rozmaryn_1 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 10.12.15, 20:48 Najpierw karmiłam Kerso, bo jest podobny do mojego psa Jak Kerso zniknął, to wziełam pieska na końcu listy i tez już go nie ma... Mam wrażenie, że akcja się rozkręca i tak szybko są te pieski nakarmione, coraz wiecej ludzi sie włącza, że błyskawicznie znikają, a wcześniej te same zdjecia po kilka dni były. Odpowiedz Link
nagietek123 Re: Pomóż i przekaż dalej :) 11.12.15, 13:06 Mój Dżeki wyraźnie się juz podpasł, to dziś wybrałam piękną Sabę. Że też takie i mniej piękne psy muszą być w schronisku, ale w Grecji jest zupełnie tragicznie jeśli chodzi o opiekę nad zwierzętami... Moja przyjaciółka mieszkająca na greckiej prowincji (wnuczka poety W. Broniewskiego) wystosowała - po grecku -taki apel: Problem bezpańskich psów w Straton?k?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W wiosce ostatnio pojawiła się grupa bezdomnych psów. Są głodne i niezaszczepione. Ludzie zwykle odganiają je, ale to nie rozwiązuje problemu. Uchwalone w ostatnim czasie ustawy zakazują takiego traktowania zwierząt. Te bezpańskie psy są zabiedzone, są krzywdzone z powodu reakcji ludzi, którzy często rzucają w nie kamieniami. Pies - jak człowiek - czuje zimno, głód i ból. Ponadto bezpański jest zwykle niezaszczepiony i może przenosić choroby np. wściekliznę. Niestety, w naszym regionie nie ma mechanizmów pomocy dla tych bezdomnych zwierząt. Psy mnożą się i konieczna jest sterylizacja. Tego lata mieliśmy dwie suki i dwa szczeniaki. Ostatnio suczki oszczeniły się i mamy jedenaście. Wiosną suczki znowu będą się szczenić. I co z tymi psami będzie? Musimy znaleźć sposób aby ograniczyć rozmnażanie się psów. Proszę aby stowarzyszenie kobiet, by zajęło się tą sprawą." Odpowiedz Link
algaria Re: Pomóż i przekaż dalej :) 11.12.15, 15:56 Ja za każdym razem karmię innego bo moje znikają .. Odpowiedz Link
nikix4 Re: Jutro konie akcji 15.12.15, 23:17 Nie wiem, czy zauważyłyście ale m.in. dzięki Wam nakarmiono 16 psiaków więcej niż przewiduje regulamin i jeszcze 10 kociaków Dzięki za przyłączenie się do akcji Odpowiedz Link