Dodaj do ulubionych

Lekki kurczaczek

25.04.16, 22:25
Dzisiaj kotleciki drobiowe lżejsze,chudsze i równie proste i smaczne,to co je wyróżnia od tradycyjnej piersi to soczystość
1 podwójna pierś pokroić w kostkę około 1cm*1cm,
1 łyżka majonezu
1 łyżka maki ziemniaczanej
1 jajko
Przyprawy do smaku tradycyjnie sól,pieprz,moze byc sos sojowy ,majeranek czosnek -kazdy ma swoje ulubione,wiec dowolność
Wymieszać zostawic na godzine i nakładać łyżka na olej raczej mniejsze bo czasami kosteczki lubia sie odłączyć
A moze do tego sałatka ? Jest rewelacyjna jesli nie znacie musicie spróbować
6 łyżek octu winnego
2ogorki zielone
Koperek świeży
10 ziemniaków
3cebule
8rzodkiewek
Majonez
4 małe łyżki soli wymieszać z octem i zalać pokrojone ogorki w plasterki razem ze skorka,do tego polowe pokrojonego koperku najlepiej sie to robi w woreczku foliowym potrząsnąć kilka razy i zostawic na NOC -to ważne lub conajmniej na kilka godzin
Rano przełożyć na sitko i dobrze odsączyć
Ziemniaki ugotować w mundurkach pokroić na plasterki,do tego dodać cebule w piórka,i rzodkiewkę rownież w plastry,na koniec odsączone ogorki majonez i resztę koperku

Obserwuj wątek
    • nagietek123 Re: Lekki kurczaczek 26.04.16, 10:41
      Super! Już sobie biorę )
    • bladamery Re: Lekki kurczaczek 26.04.16, 15:20
      Coś dla mnie!! Dzięki!
    • caro-caro Re: Lekki kurczaczek 26.04.16, 19:46
      Ooo sałatka ciekawie się zapowiada smile zrobię na weekend.
      Natomiast podobnego kuraczka czasami robię, ale dodaję zwykłą mąkę i troszkę startego żółtego sera wink
      • sucharek70 Re: Lekki kurczaczek 27.04.16, 00:50
        Tak tak znam te wersje i tez bardzo dobra w mojej np,w oryginale były pieczarki ,mozna popróbować ja zawsze wyrzucam gdyż nie jadam zadnych grzybów poprostu nie mogę nawet czuć zapachu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka