Dodaj do ulubionych

Sprawdzenie interpretacji

25.05.18, 11:31
Uczę się dopiero kart, więc chciałabym by ktoś sprawdził moją interpretację rozkładu postawionego mi przez Ledę na moją prośbę.

Karty na relacje z ważnym dla mnie chłopakiem, z którym po rozstaniu przez długi czas nie rozmawiałam, pogodziliśmy się na krótko, bo nagle znowu zaczął mnie unikać.

/tarot RW/
Z przełożenia;
Umiarkowanie, Cesarzowa, Mag,
1. Dlaczego milczy
-Cesarzowa
2. Jego stosunek do mnie
-as buław
3. Plany wobec mnie
-5 denarów
4. Czy/co zrobi cokolwiek w moim kierunku w najbliższym czasie
-rycerz denarów
5. Czy ja powinnam coś zrobić w jego kierunku?
-10 pucharów
5. Jak będzie z odnowieniem znajomości
-Wisielec
6. Jak bedzie wygladala relacja jesli dojdzie do odnowienia.
-Kapłanka
7. Rada dla mnie dotycząca tej znajomości
-paż pucharów

Karty z przełożenia mówią o oddaleniu czego przyczyną jest inna kobieta, a chwilowy pokój między mną a chłopakiem oznacza, że bawił się moimi uczuciami.

1. Dlaczego milczy
-Cesarzowa - ma inną kobietę, na której mu zależy
2. Jego stosunek do mnie
-as buław - jestem dla niego atrakcyjna fizycznie, ale nic więcej
3. Plany wobec mnie
-5 denarów - on chce się ode mnie odciąć, bo wie, że mi zależy
4. Czy/co zrobi cokolwiek w moim kierunku w najbliższym czasie
-rycerz denarów - w najbliższym czasie nie zrobi nic
5. Czy ja powinnam coś zrobić w jego kierunku?
-10 pucharów - ta karta oznacza pewnie, że cokolwiek bym nie zrobiła nie będzie lepiej
5. Jak będzie z odnowieniem znajomości
-Wisielec - utknęliśmy w martwym punkcie, brak działania
6. Jak bedzie wygladala relacja jesli dojdzie do odnowienia.
-Kapłanka - tu nie jestem pewna, myślę,że oznacza, że będę musiała ukrywać swoje uczucia, być tylko przyjaciółką
7. Rada dla mnie dotycząca tej znajomości
-paź pucharów - z tą kartą mam największy problem. Mam stawiać na nową znajomość albo potwierdza, że chłopak lubi bawić się uczuciami i powinnam o tym pamiętać i nie w chodzić w nim w głębszą relację

Obserwuj wątek
    • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 06.06.18, 15:10
      Post sprzed paru tygodni, ale może temat aktualny? Podobnie bym zinterpretowała, dodatkowo: 5 monet na plany, może ich zwyczajnie brak. Karta rada (w kontekście III Cesarzowej w środku przełożenia i przyczyna milczenia), to dojrzeć emocjonalnie? III Cesarzowa, to najważniejsza dla niego kobieta, ale też podejście do Ciebie, w połączeniu z Rycerzem monet (aktywność) i 5 monet (plany), może mu Ciebie nie brakuje, stąd Cesarzowa x 2. Ty w 10 kielichach zrobiłaś wszystko, co mogłaś? XII Wisielec i II Kapłanka na odnowienie i relacje po ew. odnowieniu wygląda, że i tak będziesz wewnętrznie tkwić w tym, nawet jeśli będzie milczał, bo się emocjonalnie na nim zawiesiłaś i tkwi Ci w podświadomości? To nie są karty na relacje, a na tracenie czasu jednej strony. Stosunek do Ciebie (As buław) łechtasz jego ego (plus I Mag w przełożeniu). Tak to widzę, może się mylę... Gdybyś nie nazywała go chłopakiem, to by wyglądało na faceta z ułożonym życiem osobistym (III Cesarzowa, I Mag, 10 kielichów, Rycerz monet, II Kapłanka). W karcie Pazie pucharów bym jeszcze chroniła swoje uczucia, bo są zbyt delikatne na taki układ/nie układ.
    • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 06.06.18, 23:16
      a masz jakiś pomysł na to XIV Umiarkowanie z przełożenia? jeśli ewentualnie przyjąć, że przełożenie, to tło pytania (choć nie wiemy co Losująca miała założone w tym punkcie), to jakby połączyć to XIV Umiarkowanie z III Cesarzową (w negacji) i Magiem oraz Giermkiem kielichów na pozycji rady, to może być np. poważna różnica, np. dojrzała kobieta (III Cesarzowa, II Kapłanka) i mniej dojrzały emocjonalnie mężczyzna (I Mag, Giermek kielichów), albo jakaś różnica społeczna? w tym układzie II Kapłanka wypada kiepsko, bo przy niefunkcjonującym związku, to np. brak dopasowania i jeszcze to sumowanie przełożenia (XVIII Księżyc), które może mówić o trójkącie, ale i kobiecie dojrzalszej emocjonalnie od partnera (Cesarzowa,Kapłanka / Mag,Giermek kielichów) i ogólnie Umiarkowanie na 1. pozycji z przełożenia, to może być niezły chaos wbrew pozorom, choć to czyjeś karty, więc tak sobie tylko gdybam.
    • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 07.06.18, 12:45
      Sumowanie rozkładu (karty 1-7) też wychodzi XVIII Księżyc, jak przy sumowaniu przełożenia, a to oznacza negatyw tej karty, która i tak jasnością nie jest, a sumując przełożenie i rozkład, to wracamy do 1. karty z przełożenia, czyli XIV Umiarkowanie. Jako mój ostatni grosik dodam, że (moim zdaniem) ta relacja to aż i tylko coś do Twego mentalnego przepracowania, ale była mu potrzebna na drodze Jego rozwoju i dobrze, by i Ciebie na dłużej nie zablokowała emocjonalnie... Powodzenia smile
    • chizuru Re: Sprawdzenie interpretacji 14.06.18, 16:29
      Ja już straciłam wiarę, że ktoś się odezwie w tym temacie, więc nawet nie zaglądałam i czekałam na realizację rozkładu i dopiero ponowne jego przeanalizowanie. Wtedy najbardziej dociera do mnie sens większości kart. No ale podkusiło mnie dziś i zajrzałam i niespodzianka. Temat dalej aktualny jak najbardziej.
      Ta relacja jest dla mnie trudna. Weszłam w nią i nie potrafię wyjść. Chciałabym się z niej uwolnić emocjonalnie, ale nie potrafię, więc się tą sytuacją zamęczam i czekam na jakiś przełom, który albo nas zbliży albo ja się w końcu zdystansuję. Nigdy się tak "nie uwiesiłam" na kimś a teraz nie wiem co robić.
      Intuicja Cię db prowadzi. Jest między nami różnica wieku. To ja jestem starsza. Czytałam, że karta Kapłanki mówi właśnie o relacji w której mężczyzna jest tym młodszym. Chciałam by ktoś pomógł mi w interpretacji, bo przez swoje zaangażowanie emocjonalne potrafię obrócić znaczenia kart na swoją korzyść.
      Wydaje mi się, że karta Umiarkowanie może mówić o tym, że chcę pogodzić się i wrócić do niego. Wisielec to bierne czekanie. Rozmawiałam z nim pod koniec maja o tym co czuję. Chciałam z jego strony przynajmniej ustnej stanowczej deklaracji, że to całkowicie zakończona relacja. Często przyłapywałam go na tym, że mi się przyglądał, więc chciałam pozbyć się złudzeń, a on tylko namieszał mi w głowie. Zapytałam wprost czy wróci do mnie, on wymigał się od odpowiedzi i odszedł. Myślałam, że to koniec. W sumie chciałam jakiegokolwiek końca byle był definitywny, więc godziłam się już z sytuacją a on wrócił sam z siebie i powiedział, że potrzebuje czasu i czy mu go dam? Pocałował i odszedł. Zaraz potem on miał urlop, ja teraz go mam, więc się nie widujemy, brak kontaktu. Przypuszczam, że o tym mówił Wisielec i Rycerz. Kapłanka wskazuje różnice wieku i może sugerować, że uczucie jest jednostronne. Kapłanka to też tajemnica, byliśmy w krótkim związku, który był sekretem. Myślałam, czy w takim wypadku, jeśli doszłoby do odnowienia to dalej utrzymywalibyśmy tą relację w tajemnicy jak wcześniej? Pazie to też wiadomości, randki, więc może tak powinnam do niego dotrzeć?
      To powyższe to właśnie taka życzeniowa interpretacja, o której nie pisałam wcześniej, ale wydaje mi się, że wtedy reszta kart, które się pojawiły nie miałyby sensu. Sam Mag mówi o bawieniu się uczuciami, ale znowu jeżeli 5 kielichów oznacza chęć zakończenia kontaktu to po co on wciąż miesza bym się łudziła? Jego ego chyba dawno zaspokoiłam. Myślałam, też czy Cesarzowa to nie jego była dziewczyna, która zostawiła go dla innego, choć on twierdzi, że już do niej nic nie czuje. Ani jedno z nas więc nie ma poukładanego życia osobistego i choć jestem starsza od niego, to związkowo czuję się minimalnie dojrzalsza od niego, a raczej określiłabym to po prostu, że jestem "stała", kiedy on wiecznie niezdecydowany.
      Dziękuję Ci za odzew. Mam nadzieję, że ta sytuacja szybko się wyklaruje i w końcu wrócę do równowagi.
    • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 15.06.18, 12:44
      W następny weekend odniosę się jeszcze w paru zdaniach, a jeśli może chcesz, to mogę wtedy też dolosować kilka kart ze zwykłej talii obrazkowej, by zyskać własne spojrzenie na tę relację, tylko wtedy potrzebuję inicjału jego imienia, by móc sensownie sformułować pytanie do kart. Pozdrawiam Cię smile
      • chizuru Re: Sprawdzenie interpretacji 15.06.18, 14:51
        Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Będzie mi miło jeżeli znajdziesz czas i chęć na dolosowanie kart. Jego imię zaczyna się na literę M.
        Pozdrawiam serdecznie big_grin
        • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 15.06.18, 23:32
          Fajnie, to postaram się za tydzień przysiąść do kart na Ciebie i pana M., a tymczasem pozdrawiam Cię również serdecznie!
    • ezorelax Re: Sprawdzenie interpretacji 23.06.18, 09:23
      Szukałam na wątku Ledy, co znaczą wg Niej te karty z przełożenia i znalazłam info, że to tło ze strony Pytającego, więc te karty można zinterpretować chociażby jako Twoją potrzebę unormowania, sharmonizowania tej relacji. Poza przełożeniem, w rozkładzie są też Wielkie Arkana, ale przyznam, że jak widzę w niefunkcjonującej relacji kartę I Maga (przełożenie) i II Kapłanki (w rozkładzie), to nie biorę tego za dobry sygnał. Wierzę oczywiście w Twoją weryfikację, że oboje nie jesteście w związkach, ale te karty nadal nie wyglądają, jak karty dwójki wolnych osób (III Cesarzowa, II Kapłanka, 10 kielichów), ale może to kwestia środowiska zawodowego, może romans w pracy (Rycerz monet, I Mag, II Kapłanka), zresztą wspomniałaś o tym, że związek był tajemnicą, więc powód jakiś był, ale możliwe, że On w tym czasie był jednak nie tak całkiem wolny (dużo kart na to wskazuje), ale mogło być i jedno i drugie, zresztą to są szczegóły, a jeśli chodzi o II Kapłankę, to nie jest moim zdaniem regułą, że związek starszej z młodszym. II Kapłanka to raczej stan umysłu..smile Tę jakąś tam różnicę wiekową, to się mi nasunęło w pewnym momencie przez kartę III Cesarzowej w negacji. Jestem bardzo ciekawa, jak dolosowane się będą komponować z tymi już wylosowanymi, a więc: nie jest tragicznie w sensie, że nie macie złego zdania na swój temat, tak wewnętrznie. Jest sympatia, ale On chyba niestety wie, że jest dla Ciebie w jakimś wymiarze mocno atrakcyjny i nie jest specjalnie skromny w sensie, że mu to mocno pochlebia i widzi, lub czuje Twoją inicjatywę, w sensie starań, bądź dużych chęci ustawienia tej relacji na inny tor. Nadal wychodzą dwie karty kobiece, przy czym Ty odbierasz kobietę, lub jakąś kobiecą energię, jako przeszkodę (lub siebie, jako nie dość dobrą), a to chyba nie tak, że jakby nie Ona, to było by super. Za dużo starań i inicjatywy po Twojej stronie, On to widzi, no ale ta dojrzałość do związku jest u Ciebie zwyczajnie większa w tej relacji. Losowałam tylko na teraźniejszość, więc jeśli ewentualnie nie kontaktuje się z Tobą obecnie, nie dał Ci ewentualnie teraz, lub w bardzo bliskiej przyszłości odczuć, że jesteś Jedyna, to te karty kobiece muszę zinterpretować jako kobietę, która jest dla Niego kobiecym ideałem. Nie pozwól, by ta relacja (czy jakaś inna), obniżyła Twoje poczucie własnej wartości, jako kobiety, bo gdzieś tam jest już taka tendencja w Tobie, przez robienie zbyt wiele za Was oboje (fizycznie, bądź na poziomie mentalnym). Wracając do Tarota, to powtórzę się, że przy kartach XII Wisielec i II Kapłanka, dobrze zadbać o swoje zdrowie mentalne, jakaś forma terapii, by się mogła przydać, bo taka sytuacja nie jest niestety bez wpływu na stan Twego wnętrza i prawidłowe postrzeganie siebie samej. Życzę powodzenia i pozdrawiam!
      • chizuru Re: Sprawdzenie interpretacji 23.06.18, 11:37
        Nie mogę być pewna całkowicie czy on kogoś nie ma. Wiem tyle ile mi powie. Raczej jest typem, który woli się chwalić niż przedstawiać w gorszym świetle, a jednak przyznał, że to on został porzucony przez dziewczynę, z którą był najdłużej. Nie wiem czy karty nie mówią o jakimś emocjonalnym przywiązaniu do niej, bo choć on twierdzi, że jest mu obojętna, to po jego zachowaniu sądzę, że go zraniła i jednak była ważna, ale nie przyzna się do tego. Myślę, że to jest ta moja Cesarzowa.
        Pracujemy ze sobą i to jest też główny powód mojej chęci ustabilizowania sytuacji, bo po próbie bycia razem nasz kontakt bardzo się oziębił i mi to nie odpowiada. Może właśnie dlatego, że za bardzo mi zależy pojawiła się blokada, która nas rozdziela i on nie potrafi pozostać ze mną nawet na stopie koleżeńskiej albo właśnie jego niedojrzałość mimo, że lubi mnie w jakimś stopniu.
        Ja na pewno przy najmniej raz z nim porozmawiam skoro obiecał, i myślę, że wtedy zdecyduję, czy odetnę się od tej relacji dla własnego dobra.
        Dziękuje Ci za pomoc i pozdrawiam cieplutko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka