Dodaj do ulubionych

Świece intencyjne

10.03.19, 18:55
Ponad miesiąc temu pierwszy raz w życiu kupiłam naturalne świece woskowe by spalać je w konkretnych celach czyli intencjach w imię magii najprawdziwszej (zainspirowana Joanną Wiśniewską z Youtuba) i tak od tamtej pory mimo że tak mało czasu upłynęło widzę że dzieją się bądź zaczynają dziać się małe cuda w szczegóły się nie będę wdawać bo to prywatne sprawy wiadomo ale to naprawdę działa i robi wrażenie

Mało tego wydaje mi się że magia zajmuje się najpierw tym co najmocniej wymaga poprawy i leczenia w naszym życiu a dopiero potem następnie naszą intencją czy życzeniem. Może ma ktoś tu większe doświadczenie od mojego i się wypowie jak to może być??
Obserwuj wątek
    • algaria Re: Świece intencyjne 10.03.19, 20:27
      Nie wiem jak to działa ale działa i już. Podobnie było/jest z moim amuletem archaniołów, który parę razy się "sprawdził" i nie tylko u mnie.
      Ja staram się palić świece (zwykłe) przynajmniej raz w tygodniu, zwykle jest to na oczyszczenie energii, ale czasem palę też w intencji.
      Jak działa, to chyba nie ma co wnikać jak to się dzieje, to chyba też działanie na podświadomość.
      Podobnie jest z Mapą Marzeń - w tym roku robimy ja 9 kwietnia - nie wiadomo jak, nie wiadomo kiedy, ale marzenia się spełniają smile
    • niki.x Re: Świece intencyjne 12.03.19, 13:54
      Ja czasem zapalę jakąś świecę i działa. Działają też runy i skrypty runiczne. Nie działa za to Mapa Marzeń. Ja swoje a przeznaczenie ? (czy co innego) swoje. Nijak się tutaj nie możemy dogadać wink
      • freya_v Re: Świece intencyjne 12.03.19, 20:03
        Skrypty próbowałam nie narzekam choć małe mam w nich doświadczenie.
        Właśnie muszę próbować jak to jest ze świecami sztucznymi bo te woskowe trochę kosztują😢 no ale jak chce się mieć magię górnolotną to trzeba też od siebie dać😉
        • baba_potwor Re: Świece intencyjne 12.03.19, 20:14
          Może być pierwsza lepsza woskowa świeca czy musi być specjalna?
          • freya_v Re: Świece intencyjne 12.03.19, 20:24
            Babo podobno mogą być dowolne bo magia jest wolnością ale raz w życiu nie zaszkodzi zainwestować w naturalne myślę
        • niki.x Re: Świece intencyjne 12.03.19, 20:22
          Jak byłam jakiś czas temu na wakacjach w Grecji kupiłam sobie kilogram takich świec z wosku pszczelego, Grecy je używają w kościołach. Uznałam, że do palenia w domu też się nadają wink To są takie chudziutkie świece, wysokie na 20 cm. W pudełku jest ich dużo. Za całe kilo wyszło w przeliczeniu mi niecałe 200 zł. Na ebay widziałam podobne.
          • freya_v Re: Świece intencyjne 12.03.19, 20:25
            Niki Tobie pewnie o świece cerkiewne chodzi u nas w Polsce też łatwo dostępne
            • niki.x Re: Świece intencyjne 12.03.19, 21:08
              Cerkiewne chociaż Chińczycy używają ich do świecowania uszu a żydzi do chanuka wink
              A jak cena podobna ?
              • freya_v Re: Świece intencyjne 12.03.19, 21:27
                Niki nie wiem za bardzo ale nie powinno być drogo szczególnie w sklepach nie ezoterycznychsmile
                • niki.x Re: Świece intencyjne 12.03.19, 21:36
                  Znalazłam na allegro. Dużo tańsze są. Kilogram, 100 szt, wys 25 cm - 60 zł. + wysyłka.
                  Można palić częściej wink
    • krolowa.mieczy Re: Świece intencyjne 13.03.19, 21:01
      Od intencyjnych zazwyczaj zaczyna się praktykowanie magii. Jeśli zaczniesz robić rytuały z otwieraniem kręgu, przywoływaniem odpowiednich mocy i kroczeniem tą ścieżką, to po około roku (mniej więcej) można dostąpić inicjacji. Różnie się to odbywa, bo nie każdy chce i należy do kowenu. W każdym razie tej chwili i momentu inicjacji na pewno się nie przeoczy i nie zapomni. Nie wszyscy dostępują inicjacji do kregu czarownic - myślę, że to zależy od tego, czy Potrójna Bogini uzna, że jest się dobrym "materiałem" na czarownicę i ma się potencjał sily i mocy.
      A w ogóle magia lubi ciszę: im mniej się mówi tym lepiej.
      Powodzenia!
      • freya_v Re: Świece intencyjne 13.03.19, 21:17
        Nie no do magii z otwarciem kręgu to jeszcze za daleko i raczej tam nie dotrę, nie mam takich ambicji. Jak widzę jak dobrze intencyjne działają to mi nic więcej nie potrzebasmile mimo wszystko liczę że Twoje słowa królowo się z moim przypadku nie sprawdzą😝

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka