Dodaj do ulubionych

praca c.d.

25.01.19, 19:15
Witaj ponownie Oyalo, w październiku wróżyłaś mi na tematy zawodowe ([url=https://forum.gazeta.pl/forum/w,261696,166914814,166914814,czy_grozi_mi_zwolnienie.html]) i właśnie ta wróżba zaczęła się sprawdzać w tej drugiej wersji. Czyli otrzymałam w obecnej firmie "propozycję nie do odrzucenia", czyli przeniesienia do innego działu na inne stanowisko. Niestety w pierwszej chwili odczucia mam bardzo negatywne, ponieważ praca na tym stanowisku wydaje mi się bardziej stresowa, z dużo większą odpowiedzialnością i w gorszych, chaotycznych warunkach pracy. Panuje tam kiepska atmosfera pracy i średnio dogaduję się z ludźmi z tego działu. Już kiedyś pracowałam w tym dziale, ale to już nie jest ten sam dział, to już nie ta sama ekipa, ale to dla mnie trochę jak cofnięcie się w rozwoju ;/ Staje się dokładnie to czego się obawiałam od jakiegoś czasu sad Dlatego chciałabym Ciebie ponownie prosić o wróżbę na temat zawodowy, co będzie dla mnie korzy korzystniejsze - skorzystanie z tej "propozycji", czy zmiana pracy czyli poszukanie sobie innej pracy? Jeśli to drugie, to czy uda mi się znaleźć nową pracą do wiosny? Z góry bardzo dziękuję za poświęcony czas
Obserwuj wątek
    • sigala_si Re: praca c.d. 25.01.19, 19:21
      sigala_si napisał(a):

> Witaj ponownie Oyalo, w październiku wróżyłaś mi na tematy zawodowe ([url=http:
      > //forum.gazeta.pl/forum/w,261696,166914814,166914814,czy_grozi_mi_zwolnienie.ht
      > ml]) i właśnie ta wróżba zaczęła się sprawdzać w tej drugiej wersji.
      Przepraszam za pomyłkę, miałam na myśli że wróżba zaczęła się spełniać w pierwszej nie drugiej wersji:
      "1/ po rozmowie z tobą, firma nie zwolni, tylko zaproponuje np. przeniesienie/zmiany/inne obowiązki,"
      • sigala_si Re: praca c.d. 25.01.19, 19:32
        Najbardziej boje się zakresu obowiązków i ogromnej odpowiedzialności. Nikt w firmie nie chciał się podjąć tego stanowiska ze względu, że projekt jest bardzo ryzykowny, poza tym praca w ciągłym stresie i chaosie więc nikt w firmie nie chciał się go podjąć z własnej wolni dlatego tak tego się obawiam.
        • oyala Re: do sigala_si - praca c.d. 26.01.19, 15:50
          Karty odczytuję, że będziesz miedzy młotem, a kowadłem. Dlatego myślę, aby skorzystać z propozycji i w międzyczasie szukać odpowiedniej pracy - jeśli naprawdę nie podołasz obowiązkom. Bo może się okazać, że nieźle tobie idzie.

1/przyjęcie propozycji : Paź kielichów + 4 monet + 5 monet - mimo, że Paź określa pozytywne aspekty tej pracy i okazywanie pomocy, przychylności i uznania, to w pozostałych kartach jest lęk przed ryzykiem, stagnacja, niechęć do zmian oraz rezygnacja, odejście, zwątpienie. I przypuszczam, że to właśnie obrazuje twoje obawy i postawę.

2/ nowa praca do wiosny: 6 kielichów + Słońce + Królowa monet - karty pozytywne, dające nadzieję, że uda się tobie otrzymać/otrzymywać korzystne oferty pracy. Tylko otrzymywać oferty/znaleźć pracę, a utrzymać/zacząć to jest różnica.

Bo następne karty wskazują: 4 buław + 8 monet + 7 mieczy - pomimo, iż poczujesz się tam dobrze a oraz zaczniesz mozolnie pracować, to coś będzie powodem "dezercji", ucieczki, nieszczerości, albo sama stwierdzisz, że inaczej to sobie wyobrażałaś.

Chyba lepiej się kierować Paziem kielichów oraz jednocześnie rozglądać się za nową posadą, aby w razie trudności mieć możliwość zmiany.
          • sigala_si Re: do sigala_si - praca c.d. 26.01.19, 16:28
            Ogromnie dziękuję za interpretację. Tak też mam zamiar zrobić - przyjąć tę propozycję i w międzyczasie szukać innej pracy. Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka