Dodaj do ulubionych

Dziwne przypadki

22.11.13, 20:21
Przypadek wyrywania włosów z głowy i zjadania ich
psychologia.wieszjak.pl/zdrowie-psychiczne/282619,Trichotillomania-i-trichofagia-dlaczego-chory-wyrywa-i-zjada-wlosy.html
po raz pierwszy coś takiego widziałam,dziewczyna miała prawie łysy plac na głowie-płakałam gdy opowiadała o sobie.
Depresja katatoniczna- dziwczyna siedząca trzy dni na łóżku bez ruchu z rękami uniesionymi,zero reakcji,nic nie jadła,jak jogin,po czym wylądowała w mojej sali już roześmiana i zdrowa.
Obserwuj wątek
    • eszmeralda.i.papugi Re: Dziwne przypadki 22.11.13, 20:29
      napisałam długi post o swoich "cierpieniach" i przed kliknięciem "wyślij" zadzwonił telefon. Rozmowa na tyle długa, że byłam wylogowana, przy próbie ponownego logowania, napisany tekst zniknął

i dobrze

wstyd by mi było teraz, wobec ogromu cierpienia, o którym czytam, a przy którym moje, to nawet nie przysłowiowy pryszcz
      • eszmeralda.i.papugi Re: Dziwne przypadki 22.11.13, 20:34
        teraz żartobliwie;

a coby to było, gdybym np. ze zranionym palcem poszła do lekarzy po pomoc i usłyszała:
        a co tu pani, gdzieś tam na świecie prawdziwe tragedie, tsunami, wulkany, głodująca Afryka a pani tutaj z paluszkiem, sio
        • ditta12 Re: Dziwne przypadki 22.11.13, 20:42
          Eszmeraldo,to nie jest tak jak napisałaś.
          Ktoś powiedział że o czym my tu piszemy,ludzie nie mają nóg itd a przecież nie wiedzą inni co to ból duszy tak wielki że ludzie popełniają na skutek tego samobójstwo.
          Ja doświadczyłam takiego cierpienia duszy nie raz i wiem jakie to jest potworne i naprawdę wierzę w to co napisałaś że masz taki właśnie stan.
          Szkoda że uciekł Ci ten tekst bo czasem bardzo pomaga napisanie o tym,opowiedzenie komuś.
          Mi bardzo pomaga gdy na terapii opowiadam Maskowi o tym co głęboko we mnie tkwi i pozbywam się tego balastu ale ciekawe jak in to znosi gdy ludzie obarczają go swymi problemami.
          Myślę że wychwytuje tylko to co najważniejsze,ma doświadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka