Dodaj do ulubionych

O swoim chorym dziecku pisać

09.02.14, 13:29
Przeczytałam to co napisałaś Mifredo na swoim nowym forum i chciałabym tu odpowiedzieć bo temat jest ciekawy.
Są dwie strony medalu.
Zdrowi członkowie rodzin chorych psychicznie.
Wiadomo jak jest ale ktoś musi zrozumieć schizofrenika który nic nie może poradzić że zapadł na chorobę na którą nie ma lekarstwa i która tak się objawia.
My się z tym borykamy,to wraca czy chcemy czy nie i uwierz Mifredo,wszystko by człowiek oddał by być zdrowym i funkcjonować normalnie w społeczeństwie,nie tracić pracy często z powodu choroby i żyć jak inni.Ale co zrobić?Czy wsadziliśmy sobie sami tę zarazę i mamy z tego satysfakcję?
Bardzo wiele rzeczy dowiedziałam się od Ciebie Mifredo-od osoby która boryka się z tym na co dzień i naprawdę wierzę że nie jest Ci lekko ale mi też nie i nie wiem co byśmy nie napisali to i tak musimy się pogodzić z takim życiem póki co.
Uwierz ma dwie zdrowe córki,ja też mam zdrową córkę i to jest pozytywne że możemy wieść w miarę normalne życie jak inni i być rodzicami zdrowych dzieci.
Jakoś te dzieci się wychowują będąc naszymi ,czasem muszą patrzeć na to że rodzice są zamknięci za kratami szpitala.
Pytanie: czy mieliśmy prawo do posiadania dzieci?Jak Ci się wydaje?

Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 18:42
      Ona ma chorego syna ale z nią też nie jest dobrze, ma poważne problemy z osobowością.Zresztą to widać było i jest.
      Ditto ciągniesz tu mifredo ok! ja nic do niej nie mam ale choćby jedno słowo i jakieś jej aluzje w moją stronę i wyciąganie gówna na nowo,zbanuje ją i wytnę,już zapomniałem jak to było i chcę mieć święty spokój.
      • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:32
        Ok.Twoje prawo.Może pójdę popisać na forum Mifredo bo tu już nie wiem o czym właściwie.
        Ti forum dla ludzi z problemami i tacy u są.
        • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:37
          Więc idź sobie tam pisać skoro nie masz tu o czym jak za nią tęsknisz to śmigajsmile będziesz miała przynajmniej z kim popisać.
          • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:41
            zresztą faktycznie śmigaj sobie dyskutować z nią na jej forum skoro założyła, a nie ciągniesz ją tu na siłę, ona z braku laku chetnie z tobą podyskutuje i może jej tym razem dłużej nic nie odjebie na łeb.
        • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:40
          Mnie nikt nie tolerował,nie lubił.Czy ja mam być taka sama wobec innych?
          Tu są tylko wpisy-należy się odnieść"wpis Mifredo","wpis ditty12".....czy to ważne kogo się lubi a kogo się nie lubi?Do wpisu można się ustosunkować jakoś albo go po prostu olać,nie czytać,nie komentować.
          • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:41
            <Więc idź sobie tam pisać skoro nie masz tu o czym jak za nią tęsknisz to śmigajsmile będziesz miała przynajmniej z kim popisać.>

Poczekam co Eszmeralda jako właścicielka tego forum powiesmile
            • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:45
              A nie wydaje Ci się Uwierzu że byłoby ciekawiej pisać gdyby nas było więcej?
              • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:48
                ditta12 napisała:

> A nie wydaje Ci się Uwierzu że byłoby ciekawiej pisać gdyby nas było więcej?

wiedziałem że Ci o to chodzi, ale napiszę Ci wprost mi nie zależy na ilości, fajnie by było jak by ktoś dołączył ale za popierdoleńcami nie tęsknię.
            • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:47
              ditta12 napisała:

> <Więc idź sobie tam pisać skoro nie masz tu o czym jak za nią tęsknisz to ś
              > migajsmile będziesz miała przynajmniej z kim popisać.>
              >
              > Poczekam co Eszmeralda jako właścicielka tego forum powiesmile

A co ma powiedzieć? mifredo wytne i zbanuje ! jak zacznie się mnie czepiać i tyle! a ty sobie z nią dyskutuj, ale skoro założyła forum, to nie widzę problemu.
          • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:44
            ditta12 napisała:

> Mnie nikt nie tolerował,nie lubił.Czy ja mam być taka sama wobec innych?
            > Tu są tylko wpisy-należy się odnieść"wpis Mifredo","wpis ditty12".....czy to wa
            > żne kogo się lubi a kogo się nie lubi?Do wpisu można się ustosunkować jakoś alb
            > o go po prostu olać,nie czytać,nie komentować.

Dobra to jest twoje zdanie a moje takie że ją pierdole i pierdoli mnie ONA ! niech sobie pisze powiedziałem wyraźnie ale zacznie to swoje gówno siać w moją stronę to tak zrobie jak pisałem.Ma forum założyła znowu nie wiem na ile to w czym Ditta masz problem? założyła po to żeby was tam ściągnąć więc dajcie się ściagnąćbig_grin
            • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:46
              <więc dajcie się ściagnąć>

Ja bardzo chętnie tam pójdę i coś napiszęsmile
              • uwierz_w_to Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:49
                ditta12 napisała:

> <więc dajcie się ściagnąć>
                >
                > Ja bardzo chętnie tam pójdę i coś napiszęsmile

przecież droga otwarta ja zazdrosny nie będębig_grin
                • uwierz_w_to madau 09.02.14, 19:54
                  dla madau bezpieczniej będzie ditto jak tam nie będzie pisała, już mifredo nie raz ją zaatakowała, najlepiej jak będzie pisać tu na neutralnym gruncie tu mifredo jej nic nie zrobi, wszak po niej można się wszystkiego spodziewać przecież ją znasz.
                  I kończę temat tego babska bo mnie mierzi.
                • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:54
                  Tak więc poszłam i napisałam żeby Ci w paradę nie wchodzićsmile
                  • ditta12 Re: O swoim chorym dziecku pisać 09.02.14, 19:56
                    <dla madau bezpieczniej będzie ditto jak tam nie będzie pisała>

Madau niczego i nikogo się nie lęka jak się już zorientowałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka