Dodaj do ulubionych

Witaj Madau

19.02.14, 16:02
Przeczytałam to co napisałaś na forum @ schizofrenia ale ponieważ nie zamierzam tam więcej się pojawiać na skutek dużych obwarowań zatem pozdrawiam Cię od nas bardzo serdecznie.
Bardzo Ci współczuję problemów i wiedz że jestem z Tobą swoją myślą.
Trzymaj się Madau,wszystko musi być dobrze.
Mam nadzieję że tu czytaszkiss
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Witaj Madau 19.02.14, 16:09
      Człowiek, który w życiu doz­nał pra­wie wszys­tkich nie­szczęść, pot­ra­fi się już tyl­ko uśmiechać.
      Antoni Kępiński

To dla Ciebie Madau
      Życzę Ci żebyś się tylko uśmiechała radośnie i radość w sercu nosiłasmile
      • ditta12 Re: niezwykłe zjawiska 19.02.14, 20:47
        www.eioba.pl/a/2nws/dziwne-zjawiska-zachodzace-w-ludzkim-umysle
        • ditta12 Re: niezwykłe zjawiska 19.02.14, 21:14
          Fenomen ten częściej przydarza się osobom cierpiącym na takie choroby psychiczne jak schizofrenia czy nerwice natręctw, ale najsilniejszy związek istnieje w przypadku tzw. padaczki skroniowej.

Ja biorę convulex na padaczkę choć nie mam padaczki a najbardziej z wymienionych wyżej doświadczyłam wrażenia "Déjà Vécu"-cokolwiek to znaczy-ale wiedziałam co nastąpi za jakiś czas.
          • madau Re: niezwykłe zjawiska 20.02.14, 13:08
            Dittus, Dittus, ja od dawna mialam wejsc zeby cos tu u Was posisac tylko jakos natchnienia nie mialam. Mifredo jest grzeczna wobec mnie wiec probuje ja zrozumiec - moze ona musi sie wygadac - nielatwo tak zyc z chorym synem...

Co da "Dejà vécu" to znaczy to poprostu "juz przezylem /am. To cos podobnego do deja vu ale z silniejszym nasileniem. Ja tez mam takie jazdy, z tym ze ja sie gubie w czasoprzestrzeni. Zapominam dlaczego ide do miasta, zapominam gdzie jest chleb, gdzie moje leki, gdzie ecepta - wiele, wiele rzeczy zapominam az mi straszno. Mam tylko nadzieje ze to skutek duzej ilosci kwetiapiny...

Co do padaczki to nie wiem jaka to byla: ona byla zdiagnozowana w szpitalu przy Monachium a potem mnie przewiezli do Azyly chyba z 30 km dalej. Nie dostalam wypisu z pierwszego szpitala, o tej padaczce - wiec moi rodzice sa wsciekli bo chcieliby wiedziec jaka ta padaczka byla, czy polekowa czy jakas inna...
            Sa tak na mnie wscieki ze napisze do tego szpitala zeby mi wypis przyslali.
            Milo mi Ditto, ze o mnie wspomnialas kiss
            • ditta12 Re: niezwykłe zjawiska 20.02.14, 13:44
              Déjà Vécu-"już zamieszkania",tak mi przełożyło z francuskiego na naszebig_grin

Też myślę że to związane z lekami.Można je łatwo przedawkować.
              Rozmawiałam z chłopakiem co miał skroniową to właśnie o takich dziwnych stanach opowiadał.
              Nie dziw się mamie która jest neurologiem że chce wiedzieć jaki to rodzaj u Ciebie stwierdzili.
              Chce Ci pomóc.Ma wiedzę.
              • ditta12 Re: niezwykłe zjawiska 20.02.14, 13:57
                https://www.vismaya-maitreya.pl/hdrtyrio.JPG
                • madau Re: niezwykłe zjawiska 20.02.14, 15:03
                  nie, nie dejà vécu to napewno jest "juz przezyte" ( od czasownika vvire - zyc, w czasie przeszlym dokonanym)
                  Ja sie nigdy nie spotkalam z tym okreslniem.... Za to "dejà vu" mam coraz czesciej ale to pewnie wyobraznia mi plata figle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka