Dodaj do ulubionych

Święta liczba 8

27.04.14, 17:34
Wcześni chrześcijanie uzasadnili swoją doktryną za pomocą izopsefii(liczbowanie biblijne,geometria).Poza imieniem Bestii,imię Jezus(Jesous)=10+8+200+70+400=200=888.
Pod liczbą tą kryje się również greckie zdanie eimi he dzoe(jam jest życie).
Sama liczb 8 była kojarzona z Jezusem.Po grecku Kyrios "pan".
Objaśnienie imienia Jezusa jako 888 znajduje się m.in.w Wyroczniach Sybillińskich.
Symbol gołębicy używany przez wczesnych Chrześcijan został uzasadniony tak że peristera(gołębica)=AΩ.
Jakieś tam źródło.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Święta liczba 8 27.04.14, 18:31
      Znalazłam w "Dziurze w bucie" o tym jak Mesjasz szlochał i tak mi się nasunęło.....
      Nie jestem jeszcze gotowa by zacząć czytać,cały czas myślę że jak zacznę to.....skończę i co?
      • uwierz_w_to Re: Święta liczba 8 27.04.14, 22:18
        Jezus uczył zasad moralnych to ludzie stworzyli biblie i przykazania i zasady na własny użytek po czym powstało kilka odmian.Ditten rusz komórki szare a nie tylko czytasz i przyswajasz wszystko jak leci.
        • uwierz_w_to Re: Święta liczba 8 27.04.14, 22:24
          Problem nie jest w wierze w Boga ale religiach.
          • uwierz_w_to Re: Święta liczba 8 27.04.14, 22:30
            Wiara w Boga miało być
            • ditta12 Re: Święta liczba 8 28.04.14, 09:54
              <Ditten rusz komórki szare a nie tylko czytasz i przyswajasz wszystko jak leci.>

Ciekawe skąd ty czerpiesz swą wiedzę o reotialianach czy innych stworach,Ufo sam wymyśliłeś może?
              Chyba masz się za kogoś kim nie jesteś w rzeczywistości.
              Ja mam tylko ruszyć swe szare komórki,ty nawet nie masz co ruszyć bo wątpliwe czy posiadasz takowe.
              Pisać mi się już z tobą nie chce bo zrobić to chcesz jakiś kurnik osobisty ale ja się do kurnika nie nadaje bo za wysoko latam.Jeśli chcesz tylko sam tu być to sobie bądź i pisz sam ze sobą bo tak lubisz.Wszyscy dla ciebie są głupi,jakieś worki na spermę,kartofle,wyzywasz wszystkich lub banujesz(za co Kaziora3?Bo mądrzejszy od ciebie?).Nie umiesz dyskutować,wszyscy mają tańczyć jak zagrasz?Mylisz się.
              To forum Eszmeraldy i ja mogę jak zechcę przywrócić twoje wpisy co poskreślałeś.
              Ale....nie jestem złośliwa i tego nie zrobię.Tak że radzę ci ,pozbądź się swej złośliwości bo to do niczego dobrego cię nie doprowadzi.
              Ja pisałam też do kogoś,ale do mendy co mnie okradła wraz z prostytutkami w realu,wykorzystała,oszukała i poszła na wioche do burdel mamy(rzekomo zapłodnionej)-żywym towarem handlować.A do tego tu wlazła menda i mnie prześladuje.

• ditta12 Re: Święta liczba 8 28.04.14, 10:46
                Ciekawe kto zapłodnił prostytutkę z badoobig_grin
                • ditta12 Re: Święta liczba 8 28.04.14, 10:50
                  Chyba nie bezpłodny.
                  Może lekarz ginekolog,albo cała wioska ale raczej by się brzydzili szczoty klozetowejwink
                  • ditta12 Re: Święta liczba 8 28.04.14, 11:12
                    Plakać i placić-nie ma co,na całą czwórkę.
                    Jest szofer na kajak?Jest.Za 1300zeta a teraz jeszcze 800.
                    Tak łapie się frajera big_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka