Dodaj do ulubionych

Schizofrenia

22.12.15, 02:08
Myślę że już na tyle jestem gotowy że mogę napisać czym ona jest.Ona nie jest chorobą fizyczną ani umysłową na początku.To nasza świadomość jest całym motorem który poczatkuje zmiany także w naszym Ciele fizycznym.To także nie jest choroba duszy.Ani choroba naszej świadomości.To nasza świadomość niestety jest tak bardzo ograniczona I nie wytrzymuje.Lekarstwa na to nie ma i nigdy nie będzie,lekarstwem jesteśmy my sami.
Obserwuj wątek
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 02:17
      Nośnikiem świadomości jest nasz umysł, który opiera się na naszym ciele i jest materią fizyczną. Jednak nasza świadomość potrafi wywierać wpływ na to ciało fizyczne.Jesteście ciekawi co z neuronami i przekaźnikami? Owszem one dalej przekazują smile
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 02:20
      Wydaje mi się poważnie że następuje zmiana fizyczna tych neuronów na pewnych etapach schizofrenii ,zresztą te zmiany i w jakim kierunku one poszły za to odpowiada już tylko nasza świadomość.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 02:35
      Zresztą kwestią dyskusyjną jest to czy one wysyłają fałszywe informacje,one wysyłają cały czas informację,to nasza świadomość je weryfikuje,ale jak? Nasz umysł nie może ich zweryfikować bo to tylko organizm.No tak ale ktoś powie że jeżeli umysł jest uszkodzony fizycznie to co ze świadomością? Nie doszedłem do tego jeszcze.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 02:50
      Oczywiście zakłócać pracę świadomości mogą neuroprzekazniki jak najbardziej,można to sprawdzić prostym sposobem,zazywajac narkotyki.Ale to też nie jest do końca 100% wynik na to że za naszą świadomość tylko i wyłącznie odpowiada nasz umysł i neuroprzekazniki.Owszem działanie ich może być zaklucone i to bardzo mocno czego są tysiące przykładów na całym świecie tego co się dzieje z ludźmi zazywajacymi narkotyki.Lecz każdy przypadek jest indywidualny osoby zazywajacej pierwszy raz załóżmy LSD a osoby zazywajacej już wielokrotnie.Teraz pytanie jakie zmiany zachodzą w neuroprzekaznikach i świadomości czy wogole zachodzą zamiany w neuroprzekaznikach? Wydaję się że to w neuroprzekaznikach muszą jednak zachodzić te zmiany a nie w mózgu,bo mózg jest odbiorcą,wiec skoro odbiorca odbiera czyli mózg wiadomość nasza świadomość dopiero zaczyna pracę nad odebrana wiadomością. Więc nie w mózgu zachodzą zmiany lecz w neuroprzekaznikach powinny zajść z tego wynika.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 02:59
      A więc skoro zachodzą zmiany w neuroprzekaznikach do naszego umysłu trafia dużo wieksza cześć wiadomosci z którą musi sobie poradzić świadomości.Im bardziej ta świadomość się rozwija tym więcej tych wiadomości dociera do naszego umysłu z którymi musi się uporać nasza świadomość.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:03
      Teraz już za nasze różne odchyły od normy chyba odpowiadają polkule mózgu ale skolei tu też w to wymieszane są neuroprzekazniki więc???? Jak myślicie.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:06
      To taka rozwodka na temat mózgu i świadomości z tym że nie mam pojęcia tak faktycznie na ten temat żadnego ale napisałem co myślę.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:24
      Za naszą świadomość odpowiada prawa i lewa pułkula mózgu dopóki żyjemy.podczas psychozy neuroprzekazniki wysyłają ogromną ilość wiadomości do naszych obydwoch polkul.Nasz umysł je odczytuje błędnie ale dla czego? Dlatego chyba widocznie musi być jakieś połączenie między neuronami a naszą świadomością niefizyczne.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:37
      Jestem pewien prawie!!!! że neurony mają też połączenie z naszą świadomością niefizyczne.prawie pewien jestem tego na 100%
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:43
      Za 100 lat włączysz sobie telewizor założysz czapeczke i będziesz oglądał swoje myśli big_grin
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 03:44
      Przy tym rozwoju za kilkanaście a może już oglądają smile
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 04:28
      Neuroprzekazniki nie mają połączenia ze świadomością jednak ale temat ciekawy hehehe rozterki uwierzabig_grin
    • ditta12 Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:35
      bardzo mądrze napisałeś.
      Zakłócenia.ywało że coś się we mnie kłóciło.Zróbo to,nie rób tego.Stawałąm wtedy w miejscu i czekałam bo nie wiedziałam.To moja świadomość?Podświadomość,nadświadomość?Nieświadomość?Dwie półkule mózgu?
      Nie wiem jak działa LSD czy inne,coś zapaliłam ale nie wiem czy to hasz czy krowie gówno było,nic nie odczułam.Więcej nie chciałąm.Narkoza w szpitalu.Wiem.Barwny film.Alkohol,radość,agresja,sen,papieros-pamięć.Kawa werwa do pracy.
      www.youtube.com/watch?v=myzMeupDVfk&spfreload=10
      • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:42
        Ten kawałek jest tak beznadziejny że glowa boli
    • ditta12 Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:40
      Ludzie wokół czynią zamęt w głowie.
      Trzeba być jak ten człowiek na drabinie u Jacka Malczewskiego.Słuchać tylko samego siebie i czynić zgodnie z własnymi odczuciami.Aby było dobrzesmile
      • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:46
        Czy ja wiem a wiesz że dobrze czynisz? smile warto też słuchać innych bo możesz siebie osądzić.
    • ditta12 Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:44
      Dlatego dają nam na sen i uspokojenie bo my wrażliwi na bodźce i przyjmujemy wszystko na siebie.
      Mętlik w głowie.Niektórzy noszą słuchawki na uszach cały boży dzień.big_grin
      • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:51
        W szpitalu tak jest,świadomość płata figle niestety,ale jednak ludzie są tam bardziej otwarci.
    • uwierz_w_to Re: Schizofrenia 22.12.15, 10:50
      Staraj ditto wyrwać się z tego własnego świata iluzji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka