magdusi21 Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 08.12.06, 22:32 jakie sa normy dla progesteronu? ja mam 0,57 ng/ml Odpowiedz Link
rosteda Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 09.12.06, 10:27 Tak wysokie TSH wymaga zeby wyjasnic dlaczego ono jest takie wysokie. Powinnas zrobic jeszcze Ft3, fT4, przeciwciala anty-TPO, anty-Tg i USG tarczycy. Normy kazde laboratorium ma inne, tak ze my Ci nie pomozemy z Tymi normami. Zadzwon do laboratorium w ktorym robilas te badania i zapytaj jakie ono ma normy dla progesteronu. Pozdrawiam Rosteda Odpowiedz Link
ciekawski222 Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 11.12.06, 15:20 Miałem 178 TSH, więc spokojnie będziesz funkcjonowac przy takim niskim wyniku. Odpowiedz Link
rosteda Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 11.12.06, 16:37 Napisales ze jestes psychologiem. Gdzie psychologow ucza przy jakim TSH mozna spokojnie funkcjonowac? Moze napisz z jakich zrodel korzystales ze przy TSH 5,16 mozna spokojnie funkcjonowac i ze ono jest takie niskie. Rosteda Odpowiedz Link
ciekawski222 Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 11.12.06, 17:08 Bo sam mam chorą tarczycę i wiem coś na ten temat. A teraz mam pytanie do Ciebie, czy Ty śledzisz wszystkie wątki i wszystkich krytykujesz? Wiem, ze przy TSH też można dobrze funkcjonować, bo takie niejednokrotnie miałem. Owszem koncentracja jest słabsza, z pamiecią zaczynają być problemy, ale nie oznacza to połozenia się do łóżka i rozpaczania nad swoim losem. Mam prośbę, nie komentuj moich wątków, bo to chyba jest zbędne. Każdy z nas coś przeszedł i między innymi dlatego wszedł na to forum. Mój oddzelny wątek jest przypadkiem i tak to potraktuj, ok? A najlepszym źródłem był mój lekarz. Odpowiedz Link
hashi-tess Re: co o tym myslicie? TSH 5.16 11.12.06, 17:59 A ja powiem tak: funkcjonawanie przy poziomie TSH 5 jest zdecydowanie lepsze niż przy 100 ileś. Co wcale nie znaczy, że jest to wymarzony poziom TSH. Każdy człowiek ma swój poziom. Mój to 0,06. Tess Odpowiedz Link