Dodaj do ulubionych

Pytanie do zmierzchu

22.12.06, 17:28
Męża już wypisali ze szpitala, z czego ja się bardzo cieszę.Właśnie mam przed sobą kartę informacyjną ze szpitala z rozpoznaniem: STRUMA NODOSA / gdzieś się spotkałam na tym forum, szukam i szukam, już oczopląsów dostałam. Może wiesz, co to znaczy?
Obserwuj wątek
    • hashi-tess Re: Pytanie do zmierzchu 22.12.06, 17:35
      Tu masz odpowiedz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24712&w=52500090&v=2&s=0
    • ika556 Re: Pytanie do zmierzchu 22.12.06, 17:58
      Serdeczne dzięki hashi-tess ☺. Wesołych Świątsmile
      • zwierzchu Re: Pytanie do zmierzchu 27.12.06, 11:48
        A ja mialam swieta bez komputera i dopiero dzis wracam na forum.
        Pzdr i dzieki dla Tess smile
        • fatima5 Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 18:12
          ;-] chyba nie dam CI spokoju ;-]zwierzchu jak bylo z twoimi wezlami chlonnymi
          mialas powiekszone na usg?przed operacja?
          • zwierzchu Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 19:01
            Alez prosze smile
            Nie mialam powiekszonych przed operacja, nie wycieli mi ich, za to teraz czuje
            sie tak, jakby mi sie powiekszyly calkiem sporo. Ale nie wiem, czy to wezly czy
            tylko opuchlizna niedoczynnosciowa - czekam do 9 stycznia na USG i scyntygrafie
            szyi i calego ciala. Wtedy sie dowiem, co i jak i co dalej.
            • fatima5 Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 19:08
              dzieki , ja czekam ..kota dostaje..po biopsji cos mi naruszyl chyba, bo polykac
              nie moge i rwie;-[
              • zwierzchu Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 20:01
                Ja po jednej z biopsji mialam wielkiego siniaka na szyi smile) Bolalo tez troche
                po, ale minelo, wiec u Ciebie tez powinno. Jesli biopsja byla pod kontrola USG,
                to szansa naruszenia czegokolwiek jest niewielka, na chyba, ze nacisnal za
                mocna reka :0) Ale to tez przejdzie.
            • di-a-na1 Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 19:18
              Witaj zwierzchu! mam pytanie co to jest opuchlizna niedoczynnościowa? Jestem
              1,5 miesiąca po operacji, wycieli mi część tarczycy, mam kontrole w styczniu .
              Niby wszystko jest ok ale przytyłam już 5kg, biore Eutherox 50 (nie robiłam
              jeszcze badań) czy to nie za słaba dawka?
              • zwierzchu Re: Pytanie do zmierzchu 28.12.06, 20:00
                To takie moje calkiem nieformalne okreslenie tego, co mi teraz dolega smile))
                Moje TSH = 159 i w zwiazku z tym spuchal i przytylam i mam drugi podbrodek,
                musze z tym wytzrymac jeszcze dwa tygodnie i mam nadzieje, ze potem zaczne juz
                brac hormon i to wszysto sie cofnie.
                Trudno powiedziec bez badan, czy Eutyrox 50 to za malo czy w sam raz - wazne sa
                wyniki, Twoje samopoczucie itp. Wycieli Ci tylko kawalek tarczycy, pozostala
                czesc moze pracowac calkiem sprawnie, wiec badania i obserwowanie samopoczucia
                to podstawa. Je niestety szykuje sie do scyntygrafii jodowej, wiec musialam
                odstawic hormon, co zaowocowalo giga niedoczynnoscia (tarczycy juz nie mam).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka