Dodaj do ulubionych

Kłopoty gardłowe

07.02.07, 17:08
Od dwóch tygodni zmagam się z czymś z gardle. Piszę z czymś, bo już zupełnie
nie wiem, co to może być...Na migdałach (właściwie to raczej z lewej strony)
mam takie białe plamki, najpierw był jedna potem dwie, a teraz jest ich chyba
z 10. Dodatkowo zaczerwienienie tej lewej strony i języczka oraz straszne
pieczenie przy przełykaniu (zwłaszcza w nocy, ale w dzień też), a nawet ból.
Węzeł chłonny jest powiększony (czasami zmniejsza się), temperatura w
normie...Środki odkażające nie skutkują, a wręcz pogarszają sprawę...
Byłam u lekarza w zeszły piątek, powiedział, że to wirusowe zapalenie gardła i
żebym psikała Bioparoxem, a potem Augmentin. Nie wiem po co dał mi te
antybiotyki na wirus, więc zaraz potem zrobiłam posiew...wczoraj odebrałam
wynik i w wymazie nic nie ma (tylko jakiś grzybek na 2 plusy)...
A ból coraz gorszy (próbowałam wszystkiego od soli,szałwii,pyoctaniny,tantum
verde)...teraz nawilżam gardło oliwą z oliwek,ale ona też mnie piecze...
Przyjmuję Letrox 75 i 20mg Propranololu...
Może ktoś miał podobnie?
Obserwuj wątek
    • eevcia Re: Kłopoty gardłowe 08.02.07, 09:32
      pewnie masz angine ropna,a na to tylko antybiotyk,białe plamki ,grudki to ropa
      • markiza666 Re: Kłopoty gardłowe 08.02.07, 13:10
        to nie jest angina, bo robiłam posiew i nie mam temperatury wink)
        • bc185 Re: Kłopoty gardłowe 08.02.07, 15:01
          witam, ja miałam coś podobnego w październiku, lekarz zrobił mi wymaz z gardła,
          bo sprawdzał czy nie jakaś tam bakteria (nie wiem jaka bo się nie znam) okazało
          się, że bakterii nie ma i dostałam antybiotyk i tydzień zwolnienia. Dopiero po
          4 dniach było lepiej już myślałam, że antybiotyk nie zadziałał, bo powinno być
          lepiej po 48h, a tu dopiero po 4 dniach było lepiej. Tak więc może lepiej iść
          do innego lekarza, a nie zaszkodziło by iść do laryngologa w końcu to lekarz od
          gardła. Pozdrawiam, życzę zdrowia. Beata
          • markiza666 Re: Kłopoty gardłowe 08.02.07, 15:21
            właśnie w zeszły piątek byłam u laryngologa i na jutro też jestem zapisana (do
            tego samego), a po południu chcę wybrać się prywatnie...
            to dziwne, że dali ci antybiotyk, mimo, że posiew nie wskazywał na nadkażenie
            bakteryjne...
            pozdrawiam smile)
            • ewilek2 Re: Kłopoty gardłowe 08.02.07, 16:09
              witaj! Mam nadzieję że niedługo ci się polepszy. Ja problemy z gardłem mam od
              trzydziestu paru lat (czyli tyle ile żyję smile) )Wiem już na pewno, że angina
              (poważna choroba) przebiega zawsze z gorączką. No chyba że ktoś jest ciężko
              chory np . na chorobę nowotworową itp. Ale to są naprawdę wyjątkowe sytuacje.
              Często miałam właśnie wirusowe zapalenie gardła, a wtedy to tylko leżonko,
              odpoczywanko i czas, czas, czas. Tego się nie pospieszy. A swoją drogą to
              ciekawe co powie laryngolog na tego twojego grzybka co to wyszedł na rozmazie?
              Bo może to on jest sprawcą twoich kłopotów? Napisz jak się coś wyjaśni. Życzę
              zdrówka
    • markiza666 Re: Kłopoty gardłowe 11.02.07, 15:48
      no i byłam w piątek u dwóch lekarzy.ten z ośrodka chciał mi zapisać kolejny
      antybiotyk, ale po moim ostrym sprzeciwie, ze bez wymazu nie zgadzam się na
      niego, powiedział, że nie może mi dać skierowania na wymaz w trakcie kuracji
      antybiotykiem, bo fundusz by się mógł doczepić...to po co dawał mi na pierwszej
      wizycie antybiotyk, zamiast skierowanie na wymaz????
      w końcu stwierdził, ze on nie wie co to może być (powiedziałam, że środki
      odkażające jeszcze to zaostrzają) i wypisał mi skierowanie do szpitala...
      Po południu poszłam prywatnie. Powiedział mi, że infekcja ma podłoże wirusowe, a
      na podniebieniu mam afty...Zapisał mi lek pwirusowy, biseptol, zelazo, kwas
      foliowy,vit.PP i E.
      Dodatkowo pojawiła się jakaś wydzielina z nosa (prywatnie w piątek musiałam
      zrobić wymaz), ale wynik dopiero w poniedziałek. Cała broda w opryszczce...
      Za tydzień do kontroli...bo pobyt w szpitalu wcale mi się nie uśmiecha...
      • eevcia Re: Kłopoty gardłowe 11.02.07, 16:27
        bądz cierpliwa,przejdzie ci ,przestan latac po tych lekarzach i tracic kase
        • markiza666 Re: Kłopoty gardłowe 11.02.07, 19:08
          trudno być cierpliwym, kiedy cholernie boli i nic nie można przełykać smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka