Dodaj do ulubionych

co slychac ?

20.06.05, 13:08
co slychac na budowie II etapu ? Byl ktos ? Jakies terminy odbiorow, czy moze
jakies kontakty z NW ? Mielismy do 20-tego sie nie pokazywac, jutro juz 21
wiec mozna "szturmowac".
Niepokoi mnie ten brak kontakow z NW, obiecywali ze na koniec czerwca skoncza,
a to mi cos sie nie zanosi na koniec :(
Obserwuj wątek
    • kulka85 Re: co slychac ? 21.06.05, 10:10
      witam,
      Dostalismy maila z zaproszeniem na wstępny odbiór 30 czerwca-znaczy nie skonczą
      na koniec czerwca, tylko "około" :)). Wczoraj wieczorem zajrzałam na osiedle-
      akurat nasza 4 od strony ogródków nie jest otynkowana. Ciekawe co na to powie
      inspektor z banku jak pojedzie sprawdzać stan zaawansowania prac. Do srodka nie
      próbowałam wchodzić-było późno i pusto,a zakradać się nie chciałam.
      Pozdrawiam
      Kulka
      • piotrt75 Re: co slychac ? 21.06.05, 10:19
        ja wczoraj dzwonilem i p. Luty powiedziala, ze bede zapisany okolo poloowy lipca
        :O - troche mnie to zdziwilo. Ponoc kolejnosc odbioru okazala sie taka jak
        kolejnosc zakonczenia wplat - jak sie okazalo, nie zaplacilem 500zl za roboty
        zamienne, moja wina - protokol odebralem, ale nie bylo tam nic o tym kiedy i
        komu wplacic, wiec cierpliwie czekalem, az wczoraj jak rozmawialem to wyszla ta
        sprawa wiec od razu przelalem pienazki, ale obawiam sie, ze i tak bede w polowie
        lipca.
        Troche mnie to martwi, dogadalem sie odnosnie wynajmu, ze jednak do wrzesnia
        bede wynajmowal (a juz wstepnie odmowilem) wiec niby jest ok., ale p. Mrowka
        obiecywal na koniec czerwca klucze...
        Widac, co nie na papierze, tego nie ma ;)
        • kulka85 Re: co slychac ? 21.06.05, 10:29
          My właśnie na papierze mamy termin 30 czerwca-mam nadzieję,ze nie bedzie wielu
          poprawek i zdążymy do końca wakacji wykończyć. Bardziej martwia mnie
          ukryte "miny" w rodzaju wylewek w I etapie. Co prawda widziałam że u nas sypali
          najpierw pod pierwsze wylewki piach, a potem ubijali go takim urządzeniem,wiec
          moze tym razem sie uda ;))
          Pzdr
          Kulka
          • piotrt75 Re: co slychac ? 21.06.05, 10:43
            ja w umowie mam 30 sierpnia - troche to dziwne, bo jak ty masz "4", a ja "7" a
            buduja od "11" w dol to powinienem teoretycznie odbierac wczesniej... sam juz
            nie wiem.
            A co do podlog na parterze to u mnie tez tak robili, najpierw piach, potem
            ubijanie maszyna, potem beton i na koniec jakas wylewka.
            • kulka85 Re: co slychac ? 22.06.05, 12:55
              a kiedy podpisywałeś z nimi umowę wstępna?
              • piotrt75 Re: co slychac ? 22.06.05, 12:58
                bedzie gdzies listopad/grudzien 2004
                • kulka85 Re: co slychac ? 22.06.05, 15:33
                  my wczesniej- połowa września,i pewnie stąd mamy wcześniejszy termin.
                  Katarzyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka