Dodaj do ulubionych

odkurzacz z filtrem Hepa

25.03.14, 13:27

któraś z magielek ma i używa? możecie coś polecić? muszę kupić - a nie mam pojęcia jaki. doradzicie?
Obserwuj wątek
    • valla-maldoran Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 13:46
      Dziś już chyba wszystkie (albo zdecydowana większość) jest z filtrem hepa, więc wybierać należy w zależności od innych parametrów.
      Ja osobiście nie polecam bezworkowych.
      • aqua48 Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 14:18
        Ja też nie polecam bezworkowych. Kupiłam taki miał być przeciwalergiczny..Ile ja się kurzu nawdychałam przy czyszczeniu kasety i potem całej łazienki, to moje. Wyrzuciłam drania. Lepiej już było miotłą zamiatać.
        Najlepsze są Zelmery.
        • valla-maldoran Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 14:52
          aqua48 napisała:

> Ja też nie polecam bezworkowych. Kupiłam taki miał być przeciwalergiczny..Ile j
          > a się kurzu nawdychałam przy czyszczeniu kasety i potem całej łazienki, to moje
          > . Wyrzuciłam drania. Lepiej już było miotłą zamiatać.

właśnie
          miałam bezworkowego elektroluxa, w którym pojemnik na kurz miał się bezproblemowo czyścić,
          ile ja się napierdoliłam, naklęłam i naczyściłam tego ustrojstwa po odkurzaniu to moje. pozbyłam się gawioństwa z hukiem.
          teraz mam duży, głośny, ale worek starcza mi prawie na pół roku (a odkurzam prawie codziennie kłaki psicy), jest opcja z filtrem wodnym, poza tym pierze, ciągnie jak smok i tylko kawy nie parzysmile
          • capa_negra Re: odkurzacz z filtrem Hepa 18.06.14, 21:37
            Bezworkowy odradzono mi na etapie oglądania.
            Mam elektroluxa z workiem i mąż jest zadowolony - sam wybierał bo sam odkurzawink.
            Odkurzacz coś ok 600 zł kosztował.
            Czysty, cichy i nic nie śmierdzi.
            • w_e_r_o_n_i_k_a Re: odkurzacz z filtrem Hepa 22.10.14, 09:56
              capa_negra, jaki wybrałaś rodzaj filtru hepa? Nadal jesteś zadowolona ze sprzętu? Czy dobrze Ci służy? Zastanawiam się nad kupnem odkurzacza. Doradzisz coś?
        • w_e_r_o_n_i_k_a Re: odkurzacz z filtrem Hepa 22.10.14, 10:01
          Hej. Kupiłam odkurzacz, ale chciałabym wymienić filtr. Mam problem z wyborem filtrów hepa, jaki rodzaj powinnam wybrać? Dodam, że mieszkam z alergikiem. Pomóżcie, bo widziałam dobrą ofertę na filterpol.pl i muszę podjąć szybką decyzję smile
      • moonshana Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 14:18
        też racja. ma być cichy, skuteczny, lekki, do tysiąca złotych ma kosztować, i nie wiem na co jeszcze zwracać uwagę. ma być workowy rzecz jasna.
        • valla-maldoran Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 14:45
          moja siostra ma chyba samsunga eco cośtam, mały, zielony, cichy, workowy i jest zadowolona, ceny nie pamiętam, ale daleko do tysiaka

• czarny_dol Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 14:49
          My mamy SEBO Family coś tam. Drogie cholerstwo, ale bardzo dobry. Ma worki elektrostatyczne więc jak coś tam wpadnie to przylega do ścian worka. Z tego co czytałam jak szukałam odkurzacza dla alergika to ważna jest też szczelność obudowy odkurzacza żeby kurz nie wylatywał szparami. No i filtry of kors. Najlepsze parametry w dla mnie akceptowalnej cenie miał właśnie SEBO. Wg testów działa jak filtr powietrza - w sensie wyrzuca powietrze czystsze od tego jakie jest w pomieszczeniu. No i z czysto praktycznych info to super łatwo się nim odkurza - ma taką jakąs głowicę, że ta szczotka to sama chodzi. Acha - mają specjalną szczotkę do parkietów (bo my nie mamy z oczywistych względów dywanów).
          • aqua48 Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 15:25
            A przy kudłaczu dobra jest turboszczotka. Co prawda cicha nie jest, ale raz na tydzień warto nią przejechać wszystko. Zwróć uwagę aby była w wyposażeniu.
    • toffix Re: odkurzacz z filtrem Hepa 25.03.14, 15:31
      Mam zelmer aquos. Nie wyobrażam sobie dziś innego niż z wodnym filtrem, mimo ze jest głośny i ciężki. Wolę go znosić z pięterka, ale nie czuć żadnego smrodu przy odkurzaniu.
    • moonshana klovi2 oraz wraxa 23.06.14, 13:02
      wypad z mojego wątku, bo tu orgazmu dostaniecie na myśl o tym badziwiu co tak reklamujecie.

ponieważ to mój wątek to : odkurzacz już kupiłam. inny.
    • moonshana Re: moonshana 24.06.14, 12:38
      dyskutować. nie spamować. widzę, że namnożyło się nowych nicków na maglu - a to tylko po to aby zareklamować jakiś wątpliwy sprzęt. wątpliwy - bo dobra firma zainwesowalaby w porządną reklamę a nie w takie nieudaczne spamowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka