08.10.14, 22:32
Czy Wasze szkolniaki lubią strój galowy tak zwany GAL według mojego młodegotongue_out
Mój na hasło"jutro na galowo"-sztywnieje tongue_out
Wdzieje ubranko i już jest wkurzony , porusza się w nim jak w zbroi i oczywiście prosi na zmianę o koszulkę ,żeby po wszystkiemu móc się przebrać.
Cztery lata szkoły i jeszcze się nie przyzwyczaił.
Jak jest z waszymi dzieckami?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Na galowo 08.10.14, 22:37
      Moj lubi marynarki, koszule, nawet poza galą ( ale wówczas kolorowe i do jeansow)
      Moze dlatego, ze zapatrzony w braci i tatę.
    • grave_digger Re: Na galowo 09.10.14, 14:34
      Wręcz uwielbiają.
      • niutaki Re: Na galowo 09.10.14, 15:49
        cora nie cierpi, biala bluzeczka z kolnierzykiem to dla niej koszmar, przez jakis czas na takie okazje nosila bialy golfik pod mundurkiembig_grin
        • dorcia1234 Re: Na galowo 09.10.14, 18:22
          mojej wszystko jedno było do tej pory, i tak zakładała spodnie smile
          natomiast z perspektywy pracy w świetlicy to ja uwielbiam wszystkie mamy, które dają dzieciom ubranie na zmianę. Bo siedzenie w stroju galowym od 8 do 16 to katorga dla dzieci. A tak, po uroczystości przebierają się w strój zwykły i mogą swobodnie tarzać się po podłodze, malować czy tez grać w piłę.
          • ciepla.kawa Re: Na galowo 09.10.14, 20:07
            U nas w szkole pani dyrektor ma fantazję pt. "poniedziałki na galowo". Córka (w zerówce) już ma dość tych galowych poniedziałków. Bluzek koszulowych nie znosi i co tydzień marudzi, że ona w tym nie chce chodzić.
    • mme_marsupilami Re: Na galowo 09.10.14, 21:07
      Moj nie protestuje w sprawie ciuchow - kaze zalozyc, zaklada, pod warunkiem ze nie jest rozowe. Wieksze "przeboje" mam z chlopem. Na haslo "krawat" mine ma taka, jakbym mu kazala zalozyc swoja kiecke.
      A tak na marginesie, w naszej szkole nie praktykuje sie stroju galowego, apelu na rozpoczecie tez nie ma - troche bez tego lyso.
      • zales239 Re: Na galowo 09.10.14, 21:13
        Mój inne spodnie niż dresy zakłada pod grożbą roztrzelania tongue_out
        I bluzki koszulowe też!
        Musi się uczyć,że stosownie do okazji trzeba ubrać się eleganckosmile
        Nie ma,że boli.
        Rękawy u wszystkich koszul zawsze ,ale to zawsze podwija , roluje powyżej łokci.
    • solejrolia Re: Na galowo 09.10.14, 21:10
      teraz nawet polibiła- odkąd kupiłam fajną koszulę, nie żadną dziecięco-galową, tylko o kroju damskim, taliowaną i lekko sportową, do tego dobrałam fajny sweterek granatowy z białymi paseczkami.
      i pozwoliłam nosić z leginsami/rurkami, a buty to granatowe trampki conwers wink
      no i to nosi, i nie marudzi, wręcz przegląda sie w lustrze, zagląda a to z tej strony, to z tamtej.

myślałby kto, że taka strojnisia
      wink wink wink
    • hanti Re: Na galowo 09.10.14, 21:23
      najstarszy na hasło na galowo szuka wszelkich wymówek, reszta bez problemu
    • karra-mia Re: Na galowo 10.10.14, 12:37
      mój to jednak ugodowy jest i nie ma problemu. zakłada i już. Jak wiem, że po tej wielkobrzmiącej gali on będzie czekał na mnie w świetlicy to daję bluzkę na przebranie. Nie wiem w sumie czy bardziej dla jego wygody, czy bardziej dlatego, ze obawiam się ze ta koszula biala byłaby jednorazowego uzytku tongue_out
    • anna_sla Re: Na galowo 14.10.14, 14:21
      moim dałam ubrania na zmianę ale zastałam ich biegających bez koszuli w podkoszulkach na ramiączkach i spodniach galowych grających w piłkę nożną

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka