fajnyrobal 10.10.14, 21:47 muszę przetłumaczyć tytuł obrazka " ulepiłam bałwanki" i teraz mam opcje - I made snowmen - I formed snowmen - I've formed snowmen - I've made snowmen która najlepsiejsza a może jakaś inna propozycja? kurcze niby duperela a mnie przerosła Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grave_digger Re: anglistki help 10.10.14, 22:12 form? build czy make to tak. a co to za obrazek? po co ci? Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: anglistki help 11.10.14, 01:24 Why not form? oki, nie bendem siem sprzeczać , tera piwiedz mnie co lepsiejsze past czy perfect? młoda ma mieć wysłaną pracę za grabanicę i potrzebny jest tytuł Odpowiedz Link
grave_digger Re: anglistki help 11.10.14, 09:09 I have built/made (two) snowmen today. amerykanin pewnie by powiedział I bulit two snowmen. aż takiej ogromnej różnicy międzu PS a PP w tej czynności tu nie widzę ze skłonnością na PP. Odpowiedz Link
valla-maldoran Re: anglistki help 11.10.14, 08:06 Chyba że jest jakiś szerszy kontekst do tego obrazka. Odpowiedz Link