Dodaj do ulubionych

prostowanie wlosów

29.11.14, 14:25
tak się zastanawiam nad keratynowym prostowaiem włosów

Macie jakieś doświadczenie??
jak to wyglą da w praktyce? tzn jak codzienna pielęgnacja? jak długo trzyma się na włosach? jak wygląda po tygodniu? miesiącu?

mam włosy cienkie proste, po myciu, suszeniu i modelowaniu są ok. ALe 5mi po wyjsciu ..uj w nie strzela i wygladają jak nieczesane od 3 dni uncertain A w moim klimacie deszczowo/wyspiarsko/nadmorskim to juz w ogole koszmar..

Co robić drogie Maglownice? co robić?
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 15:36
      Ja nie, ale znam osobę, która chemicznie (nie wiem, czy to ta metoda wymieniona przez cię) prostuje od lat i uwielbia to, bo włosy są proste i posłuszne. Trzyma się cały czas, dopiero odrosty są znów kręcone.
    • redlinka Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 16:46
      Mam wlosy podatne na ukladanie , ale nie na dlugo a jak zlapia wilgoci to znowu wygladam jak krol lew.
      Rano mycie, lokowko- suszarka + prostownica jakies 30 minut , bez szalu ale jakos wygladalam.
      Polozylam keratyne, wlosy piekne lsniace, rano suszarka 5 minut i spokoj, zadnych prostownic nicsmile wilgoc nic im nie robi, starcza tak na ok. 3 miesiace, tylko trzeba uzywac szamponu, odzywki czy maski bez silikonow, kupuje w rossmanie razem ze sportowym kremem do rak, smierdzi ale coz, czego sie nie robi...
      • beata985 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 17:26
        znajoma która sobie położyła to samo ma zdanie....
        wygląda ślicznie w tych prostych włosach....
        nie wiem czy kupuje sportowy w rossmanie...tongue_out big_grin big_grin
        • zales239 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 17:40
          hehe nie zaczynajcie z tym sportowym kremem do rąk smilesmilesmile
          Ile kosztuje to keratynowanie?
          Moje włosy się puszą jak jest lekko wilgotno i są całkiem nieposłuszne.
          Może się skuszę.
          • beata985 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 17:42
            chyba coś ponad stówe ale wystarcza na ileś mcy
            ceny są dość rozbiezne wiec warto popytać, zeby nie przepłacić ale i żeby nie wtopić bo tania była...
            • redlinka Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 17:48
              Mi polozyla kolezanka, zamawiamy przez net, wystarczy troche czasu, dobra prostownica i umiejetnosc czytania ze zrozumieniem, nic trudnegosmile ...60 zl. Placimy za sztuke.
            • andziulec Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 15:22
              chciałam toto bardzo ale w poznaniu ceny zaczynają się od 250 zł za taką przyjemność uncertain
          • zuzanka79 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 21:25
            W totalnym soku byłam dziś jak mi koleżanka przez pół sklepu krzyknęła: Boooożżzzeeee, ale ślicznie wyglądasz a tej fryzurce. A ja już w liście do mikołaja o prostownicę prosiłam i obiecałam, że grzeczna będę wink
            Teraz to i ja się muszę skusić chyba na tę keratynę, bo po umyciu, wysuszeniu i ułożeniu wyglądam jakby we mnie piorun strzelił, więc ile się naklnę tylko lustro wie wink W ilości używanego w celu obciążenia włosów żelu jestem lepsza od Fila.
          • dziennik-niecodziennik Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 23:33
            > Ile kosztuje to keratynowanie?

palszesc ile kosztuje keratynowanie, ile kosztuje sportowy krem do rąk ja sie pytam!!!!
            • mme_marsupilami Re: prostowanie wlosów 02.12.14, 17:46
              Nie pytamy o cene kremu sportowego, tylko biegusiem (5 km/h) po niego pedzimy do sklepu !
              • zuzanka79 Re: prostowanie wlosów 06.12.14, 10:23
                Oczywiście pędzimy w legginsach big_grin
              • dziennik-niecodziennik Re: prostowanie wlosów 06.12.14, 10:30
                jak bedzie wolniej niż 5km/h to nie sprzedadzą, o!
      • dziennik-niecodziennik Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 23:34
        > kupuje w rossmanie razem ze sportowym kremem do rak, smierdzi ale coz, czego sie nie robi...

SPORTOWY KREM DO RĄK Ci smierdzi???? no wiesz!!!!!!!!!!...
      • prigi Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 19:25
        "kupuje w rossmanie razem ze sportowym kremem do rak"

nie wywołuj Doral z lasu tongue_out
    • zuzia36 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 21:47
      niestety cienkie włosiska uwielbiają sie strączkować. U mnie pomaga czesanie włosów TT, ale niestety musze robic to często sad a jak jestem na dworze musza byc związane. Taka ich natura. Daj znać czy zabieg pomóg. Moze i ja sie zdecyduje.
      www.anwen.pl/2010/08/normal-0-21-false-false-false.html
      • zales239 Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 22:03
        Ale czy są one mocno przyklejone do czaszki po tym zabiegu , czy da radę podnieść je trochę na przykład na czubku głowy bom mam płaski łeb w tym miejscu ?tongue_out
        • zuzia36 Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 12:37
          Anwen u siebie na blogu pisała własnie o strasznym przyklapie.
          • esofik Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 16:17
            jak mocno przyklapną to tez będzie do doopy uncertain
            • zuzia36 Re: prostowanie wlosów 01.12.14, 09:26
              w buta mam dostać szczotke z dzika. Podobno ładnie wygładza włosy i jest delikatna dla cienkich włosów.
    • dziewczyna_bosmana Re: prostowanie wlosów 29.11.14, 22:58
      A ja - prostowłosa o lokach marzę..
    • mme_marsupilami Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 02:30
      Moja kolezanka robi cos na ksztalt trwalej ondulacji, ale efekt to wlosy proste jak druty. Jest tego zabiegu wygladzania kilka rodzajow: brazylijskie, japonskie i koreanskie czy cos takiego - co nazwa to mocniejsze prostowanie w zaleznosci od wlosow. Ona ma wlosy czarne jak smola, puszace sie, bardzo bardzo geste i efekt jest oszalamiajacy, niestety trzeba pamietac o odrostach i zabieg powtarzac. W dniu prostowania nie wolno myc wlosow i nie uzywac gumek, spinek itd. zeby nie narobic zagniecen. Koszt jest spory, warto tez wybrac dobry salon, bo partaczy w tym temacie nie brakuje. Pozniej pielegnacja jak zwykle.
      Mnie przedwczoraj wyprostowano wlosy u fryzjera zwyczajna prostownica, za to z uzyciem jakiegos magicznego sprayu i efekt bedzie do jutra, a wlosy mam kaprysne i niesforne, nawet wilgoc nie dala im rady.
      • redlinka Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 09:51
        Da sie podniesc u nasady.
        • redlinka Re: prostowanie wlosów 30.11.14, 09:52
          Keratyna tez okropnie smierdzisad
    • iziula1 Re: prostowanie wlosów 06.12.14, 18:09
      Moja fryzjerka odradzila mi ten keratynowy zabieg przy moich prostych włosach. Mogą być przyklapnięte i wyglądać na przetluszczone.
      Poleciła mi za to inny. Kerafibra. W przyszłym tygodniu idę wybrobiwac. Włos ma być po tym zabiegu miękki, lśniący, łatwo ukladajacy się. Zobaczymy wink
      Za tydzień powiem czy warto.
      Na pewno na zabieg z prostownica i kreatyna się nie zdecyduje po słowach mojej fryzjerki.
    • beata985 Re: prostowanie wlosów 07.12.14, 21:24
      no więc była dzisiaj u mnie owa koleżanka to ją podpytałam-
      na keratynowaniu była w maju
      do tej pory ma proste włosy ale mówi, że koncówki i tak musi traktować prostownicą z tym, że całość jest lepsza niż przed keratunowaniem....
      włosy myje normalnym szamponem-z początku myła jakimś specjalnym ale zrezygnowała....
      normalnie farbuje włosy....
      mi się podoba o wiele bardziej niż wcześniej ale ona nie miała kręconych tylko takie zmierzwione, które po wyjsciu na wilgoć stercały każdy w inną stronę....
      mówiła, że więcej nie zrobi ze względu właśnie na to, że musi tą prostownicą i tak robić,...ale prostownicą przejedzie raz dwa i efekt jest super....więc może weźmie moje słowa do serca..tongue_out
    • iziula1 Re: prostowanie wlosów 16.12.14, 14:58
      Tak jak pisałam byłam na zabiegu kerafibra. Trwa koło godziny.
      Włosy są rzeczywiście miękkie i błyszczące i tak jak lubie "sypkie". Miłe w dotyku.
      Zobaczymy jak bedzie po umyciu.

Esofix a Ty, czy zdecydowałaś się na zabieg keratynowego prostowania włosów czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka