Gość: zaba IP: *.icpnet.pl 30.05.03, 00:08 Czemu Gazeta jednego dnia daje newsa a drugiego okazuje się, że conajmniej połowa z tego to nie prawda. Czy taka gazeta musi posówać sie do tak prostackich sposobów (tworzenie sztucznych sensacji)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaka Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: 212.126.17.* 30.05.03, 07:50 Najpierw piszecie,że zarabia 50tys na miesiąc a następnego dnia ripostujecie,że około połowy tej kwoty.Wszystkim kibicom Lecha Poznań należa się chyba przeprosiny!Wprowadzacie zamieszanie,które dobrze na klub i jego otoczenie nie wpływa! Hańba Odpowiedz Link Zgłoś
misza01 Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal 30.05.03, 10:44 Mnie,szaremu czytelnikowi:),również bardzo nie podoba się sposób pzredstawienia informacji o sytuacji Lecha zawarty we wczorajszym i dzisiejszym artykule. Już wczoraj ktoś na to zwracał uwagę, dzisiaj powtórka. "Powiedziano nam w klubie", "poinformowano nas w klubie", "działacze twierdzą". Kto ? Czy ktoś się wstydzi swoim nazwiskiem podpisać takie informacje, dementi? Czy Gazeta dostaje informacje tajnie, kuchennymi drzwiami, po kryjomu,a mozę od osób nieupoważnionych do ich udzielania? Jest Prezes , jest Zarząd,osoby w końcu upoważnione i kompetentne, więc kto dementuje, kto potwierdza, kto informuje? Moze sprzątaczka albo ogrodnik to powiedział dziennikarzowi? Wiarygodność tych wszystkich "nieoficjalnie zasłyszanych informacji, które podano nam w klubie" jest średnio wiarygodna, robi mnóstwo szumu i zamieszania. Pytanie dnia: Co jutro zdementuje Gazeta?:) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal 30.05.03, 11:58 Szanowni Państwo! Przyznaję, że w pewnych kwestiach zwłaszcza dotyczących zarobków Piotra Reissa doszło do dezinformacji. Jako szef sportu przepraszam za nią Czytelników. Proszę jednak przy okazji zwrócić uwagę na kilka kwestii. Po pierwsze - natychmiast po uzyskaniu przez nas wiedzy o zmianach, jakie zaszły w zarobkach tego piłkarza, o czym nie wiedzielismy, informujemy Was o tym nie sądzę, aby wszystkie gazety tak robiły Po wtóre - proszę nie zapominać, że głównym wątkiem textu było poinformowanie Was o kłopotach finansowych klubu. Nikt dotąd tego nie zrobił. To mogę zrozumieć - mogli o tym nie widzieć. Najgorsze jest jednak to, że wielu nie zrobiło tego nawet PO naszym texcie!!!! I to są fakty, nie zapominajmy o tym. A zatem, obrazowo - napisaliśmy, że dom się wali, podając - co prawda - przy okazji, że dach tego domu był wart więcej niż w rzeczywiśtości. Przepraszam, że tak podaliśmy, ale nie zmienia to faktu, ze DOM NADAL SIĘ WALI Po trzecie - pragnę wyjaśnić wątpliwości dotyczące nieoficjalnych źródeł zdobywania informacji Moi drodzy, to temat na dłuższą rozmowę i dotyczący raczej spraw warsztatowych, ale postaram się go streścić Otóż często się zdarza, że ktoś DOBRZE POINFORMOWANY odmawia oficjalnej rozmowy na jakiś temat; juz jednak poza protokołem podaje lub potwierdza dziennikarzowi jego informacje - jak to się mówi, NIEOFICJALNIE Mówi np.: Rzeczywiście, jest tak, jak mówisz. Potwierdzam. Ale gdy ktoś zapyta mnie o to oficjalnie, będę milczeć. Rozumiesz... nie było tej rozmowy... Takie sytuacje dotyczą wielu dziedzin życia - robią tak urzędnicy, policjanci, działacze piłkarscy również stąd biorą się niekiedy wypowiedzi bez imienia i nazwiska, sformułowania „nieoficjalnie wiemy, że” itd. to taki chwyt dziennikarski, który pozwala podać Czytelnikowi informacje, mimo iz nikt oficjalnie nie chce jej potwierdzić (co nie oznacza, że jest ona nieprawdziwa); gdyby dziennikarz tego nie zrobił, nigdy nie mógłby napisać o pewnych faktach Zgadzam się, Drogi Miszo, że informacja, którą ktoś potwierdza pod nazwiskiem jest dużo bardziej wiarygodna. Sęk w tym, że z mojej wieloletniej juz praktyki mogę zapewnić, że istotą dziennikarstwa jest czesto zdobywanie informacji nieoficjalnych. Gdybyśmy, Drogi Miszo i Wszyscy Forumowicze, chcieli de lege lata unikać tego typu sformułowań i informacji - wyeliminować je w ogóle z prasy - musielibyśmy robić gazetę tylko na podstawie faksów i konferencji prasowych I nawet nie chodzi o to, że bylaby ona nudna. Chodzi o to, że byłaby ona zmanipulowana. Zadaniem dziennikarza jest informować w dobrej wierze i być lojalnym wobec Czytelnika, tzn. pisać Mu to, co wie. Choćby nieoficjalnie, jesli to prawda. Prawem Czytelnika jest samodzielnie oceniać przeczytane informacje i wierzyć w nie lub nie. Czasy, gdy słowo napisane w gazecie było prawdą objawioną już minęły. Czytelnicy mają chyba swój pogląd na każdą z gazet i sami potrafią ocenić jej atrakcyjność i wiarygodność. Częste pomyłki z pewnością ją osłabiają. Ale - tu uwaga! Pozory mogą mylić! W wielu gazetach nigdy nie przeczytacie żadnych sprostowań, co wcale nie oznacza, że są one nieomylne. Po prostu błędy wolą przemilczeć. Błądzić jest rzeczą ludzką, ale tkwić w błędzie... Przepraszając zatem Was i Piotra Reissa za naszą dezinformację w kwestii zarobków, proszę Was abyście niekiedy zwrócili uwagę na to które z wielu głupot wypisywanych przez gazety są potem prostowane, a które nie Rozumiecie już, dlaczego tak się dzieje? Pozdrawiam Radosław Nawrot P.S. Pozwole tylko króciutko ustosunkowywac się do zarzutu o szukanie przez nas taniej sensacji. Myślę, że jest on po prostu niesprawiedliwy. Byłbym bardzo zaskoczony, gdyby ktoś faktycznie tak myślał Odpowiedz Link Zgłoś
bajot Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal 30.05.03, 10:01 i znowu przyszli nowi prezesi i znowu zaczeli mieszac. Jestem wiernym kibicem,jestem prawie na kazdym meczu i wkurza mnie co raz bardziej to co wyrabia sie z naszym ukochanym klubem.Gdzie Majchrzak miał glowe przy ustalaniu budzetu i podpisywaniu umow z pilkarzami?Boje sie bardzo ze stanie sie z Lechem to co ostatnio z AS Monaco!? Chyba ze przyjdzie powazny sponsor (taki jak w Krakowie) a jest ich wielu w wielkopolsce, ktorzy mogliby calkowicie przejac klub i go finansowac. WISŁA KRAKÓW przykładem dla wielkopolskich firm. MAXER i Prezesi Lecha mieszaja jak cholera. WZYWAM WAS KIBICE, KTORZY MUSICIE PLACIC ZA BILETY NA MECZE DO OCZYSZCZENIA NASZEGO KLUBU Z BRUDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: THOM Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: *.au.poznan.pl 30.05.03, 11:14 TAK - OSTATNIO ZARZĄD ROBI SAME KUCHY (POMIJAM BARDZO !!! OPTYMISTYCZNY BIZNES PLAN, KTÓRY PRZYJĘTO NA HURRA)DLA MNIE NAJBARDZIEJ ŻAŁOSNA JEST SPRAWA GRUNTÓW PRZY FORCIE - JAK MOŻNA BYŁO TAK PO AMATORSKU ZAŁATWIC TĘ SPRAWĘ !!!CZY TAK POSTĘPUJA PROFESJONALIŚCI ZA KTÓRYCH SIĘ UWAŻAJĄ?? PRZEZ TO JEST WSTRZYMANA BUDOWA 4 TRYBUNY. CO DO TRANSFEROW OBAWIAM SIE, ZE JEST W TYM NIESTETY TROCHE PRAWDY :( - JAK MOGA SPRZEDAC POLEDICE !! - ZARZAD NIE MA PIENIEDZY ??!! Z SAMYCH BILETOW CO MECZ MAJA OK.3 MILIARDY (NA STARE) TO KUPA KASY !!!! DO TEGO DOCHODZI KASA OD SPONSOROW, Z CANAL+ ITP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: 218.39.100.* 01.06.03, 02:32 Gość portalu: THOM napisał(a): > TAK - OSTATNIO ZARZĄD ROBI SAME KUCHY (POMIJAM BARDZO !!! > OPTYMISTYCZNY BIZNES PLAN, KTÓRY PRZYJĘTO NA HURRA)DLA MNIE > NAJBARDZIEJ ŻAŁOSNA JEST SPRAWA GRUNTÓW PRZY FORCIE - JAK MOŻNA > BYŁO TAK PO AMATORSKU ZAŁATWIC TĘ SPRAWĘ !!!CZY TAK POSTĘPUJA > PROFESJONALIŚCI ZA KTÓRYCH SIĘ UWAŻAJĄ?? PRZEZ TO JEST > WSTRZYMANA BUDOWA 4 TRYBUNY. CO DO TRANSFEROW OBAWIAM SIE, ZE > JEST W TYM NIESTETY TROCHE PRAWDY :( - JAK MOGA SPRZEDAC > POLEDICE !! - ZARZAD NIE MA PIENIEDZY ??!! Z SAMYCH BILETOW CO > MECZ MAJA OK.3 MILIARDY (NA STARE) TO KUPA KASY !!!! DO TEGO > DOCHODZI KASA OD SPONSOROW, Z CANAL+ ITP. Nie Majchrzak sprzedawal te grunty IDIOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.03, 11:19 A ja si pytam co za idioci pisali te umowy z Maxerem i z klubem Poledicy. W pierwszej jakie zabepieczenie zostały uzyte do wyegzekwqowania objetych ta umową roszczeń, a w przypadku drugiej co do cholery znaczy, że zmieniła sie kwota pierwokuou. Albo jest jakaś umowa wypożyczenia z opcja pierwokupu albo wszystko znowu jest na twarz. Albo jest gwaranacja na 100.000 USD albo jej nie ma i dalismy komuś zarobić na promocji nie tak znowu dobrego obrońcy. Czy w tym klubie sa jacys prawnicy czy idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan. Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: *.icpnet.pl 30.05.03, 11:34 Gazeta W. JEST ZBYT POWAŻNYM PISMEM,ABY PUSZCZAĆ TAKIE "BĄKI".Chociaż do prezesa Lecha mam wielki żal za uporczywe trzymanie się czeskich trenerów(FATALNE PRZYGOTOWANIE DRUŻYNY),to trzeba przyznać,że p.Majchrzak wraz ze swoimi współpracownikami uratował klub od katastrofy sportowej(III-cia liga)i finansowej(systematyczna spłata długów poprzedniej ekipy) A transfery zimowe to naprawdę strzał w dziesiątkę-niestety nie w pełni wykorzystane(trener-amator)Teraz przed działaczami Lecha wielki test prawdy.Czy są zdolni przy obecnych możliwościach finansowych do zapewnienia rozwoju drużyny i klubu?Mam w tym względzie spore wątpliwości(budowa(?)czwartej trybuny,plany zatrudnienia kolejnego "trenera"z Czech(bo tani?))Jedno jest pewne.Nie ma powrotu do dramatycznej sytuacji-wiosna 2003!Tego fani Kolejorza nie zaakceptują!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolej Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: *.stacje.agora.pl 30.05.03, 16:17 wyjaśnienia gazety przyjmuję ;-) Dla mnie najważniejsze jest to, że zamaist średniego i przereklamowanego Polędwicy będziemy mieli w przyszłym sezonie Lasockiego - który defensywnym pomocnikiem jest mocno średnim, ale lewym obrońcą był doskonałym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loopic Re: Piłka nożna: transferów Lecha Poznań ciąg dal IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 22:27 Moim zdaniem utrata Poledicy to wielka strata. Dobry zawodnik, ktorego Lech znowu wypromowal i go straci...na rzecz Legii.Zarzad jest niepowazny,nie wierze,ze przy obecnym zainteresowaniu wokol Lecha nie ma chetnych do sponsorowania na wieksza skale(tak jak w Krakowie). Tylko niektorym osobom moze nie zalezec na stracie wladzy w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pyzy IV trybuna IP: *.pl / 192.168.0.* 30.05.03, 17:53 Proszę nie łączyć klubu ze sprawą gruntów i budową IV trybuny. Grunty sprzedawało miasto i odpowiedni (nieodpowiedzialni) urzędnicy. Ciekawe, że znów trudno znaleźć winnego - tego przekrętu. Budową zajmuje się POSiR , a nie klub Lech Poznań. Klub nie jest właścicielem stadionu. Chyba że coś się zmieniło w tej sprawie. Kiedyś już pisałem aby włodarze klubu nie angażowali sie tak mocno w budowę jak coś walnie będzie problem. Odpowiedz Link Zgłoś