Dodaj do ulubionych

Postępy Kamilka

22.07.05, 11:55
Witam!
Kamil 20 lipca skonczył 11 miesiecy. I tego dnia zaczął nagminnie siadac,ale w wygodny dla siebie sposób. Gdy go posadzę, to
przechodzi do pozycji czworaków (ale jeszcze nie czworakuje), potem na brzuch. A gdy chce usiąść to cofa rączki, wraca do pozycji
czworaków, dalej cofa rączki aż usiadzie. Widocznie tak mu jest łatwiej, a dla mnie najważniejsze jest że sam siada.
I zaczyna stawać. Dzisiaj rano stanął na nogach, podpierajac się rączkami i głowką o podłogę. Potem poderwał się do góry i upadł
(na szczęście byłam przy nim). A jak go się trzyma za rączki to chodzi. Jest to jeszcze nieporadny chód, szybko przebiera nóżkami,
tak ze najpierw idą nogi, a potem za nimi tułów.
16 sierpnia jedziemy na turnus reh. do Włocławka. Mam nadzieję, ze tam nauczy się raczkować.
Pozdrawiam
Arleta
Obserwuj wątek
    • monika3061 Re: Postępy Kamilka 22.07.05, 13:19
      Bardzo fajnie że dzieciaczek robi postępy.Moj usilnie stara sie chodzić,chociaż
      ma problemy z równowagą.Jednak jak się wkurzy na mnie, że nie chce z nim
      chodzić za rękę ,to potrafi nawet sam wyjść z pokoiku i iść do pokoju
      obok.Doprowadzając mnie tym do zawału.Zycze dalszych postepów Monika
      • kusoaga Re: Postępy Kamilka 24.07.05, 10:26
        czesc moj maciek urodzony 27 maja2004 dopiero w roczek zaczal czworaczkowac i
        praktycznie sam siadac w sposob opisany u ciebie.teraz jak tylko ma okazje to
        lapie sie wszystkiego i staje chociaz nasza rehabilitantka mowi ze ma jeszcze
        czas,ze jeszcze za slaby i zle nozki ustawia.zreszta z tym czworakowaniem tez
        bylo tak,ze my z mezem sie cieszylismy ze wkoncu zaczal a rehabilitantka,ze
        zle czworakuje-za bardzo usiada na pupe i dala wskozwki,ale i bez nich po ok 2
        tyg. maciek sie sam wzmocnil i ladnie czworakowal.rehabilitanka powiedziala ze
        dzieci dopiero jak skoncza 1,5 roku sa gotowe fizjologicznie do tego zeby same
        chodzic,takze jeszcze maja czas. i kazala puszczac mimo uszu uwagi,ze ma roczek
        i jeszcze nie chodzi. jeszcze sie nachodzi w zyciu.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka