Dodaj do ulubionych

wiza do Chin

23.12.06, 00:21
bylem rok temu na 2 tygodnie w Shanghaju i okolicach, kusi mnie by pojechac jeszcze raz na wiosne - czytam ze kilku forumowiczow spedzilo w Chinach 2-3 miesiace, mam pytanie - na jaka wize ?? z tego co sie dowiadywalem ostatnio, zalatwiajac poprzedni wyjazd, miesiac to max. na wize turystyczna (i sa problemy z jej przedluzaniem na miejscu) - chce tym razem wybrac sie na jak dlugo sie da, wiec nie wiem czy bede mial tylko ten miesiac (jak na pozwiedzanie Chin to jednak malo) czy moge cos wykombinowac i posiedziec tam dluzej ??
Obserwuj wątek
    • chomskybornagain1 Re: wiza do Chin 30.12.06, 14:07
      w hongkongu daja na pol roku ale kosztuje to od 500 do 100 HKD zaleznie od tego gdzie sie robi
      • xiaolidkabis Re: wiza do Chin 22.01.07, 23:34
        ja dostalam wize turystyczna w chinskim konsulacie w Wawie na 3 miesiace.
        poniewaz polacy nie musza placic za wize do Chin, gdy ubiegaja sie o nia w
        Polsce, wiec jest to oplacalne. musisz pokazac rezerwacje lotnicza w obie
        strony. zalatwiaja to szybciutko. 3 dni robocze. a jesli chcesz szybciej, to za
        oplata (zdaje sie,ze cos ok 150 zl) moze byc wydana wiza w trybie ekspresowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka