15.07.10, 07:33
Czy ktoś z Państwa wie, co za prace rozpoczęły się na ul. Stawki 8
(w miejscu dawnej stacji paliw)?
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Stawki 8 24.07.10, 01:48
      Kiedyś pani z biura sprzedaży Echo Inv. mówiła mi, że będzie tam
      blok mieszkalny. Może zaczynają budować?
    • ibmir Stawki 8 - marzenie 17.08.10, 10:57
      Prace ustały, dziura pozostała... Nie za ładna ta dziura. Skwer
      byłby ładniejszy. Z placem zabaw na przykład. ;)
      • kropkaa Re: Stawki 8 - marzenie 17.08.10, 13:18
        Plac zabaw IMO nie bardzo, chyba, że bardzo dobrze ogrodzony - w
        Kraśniaku dzieci non stop same wyłażą poza ogrodzenie, a tu całkiem
        ruchliwa ulica by przylegała.
        • ibmir Re: Stawki 8 - marzenie 18.08.10, 06:53
          Ale o drzewach w tym miejscu, nadal warto pomarzyć... ;)
          • sibeliuss Re: Stawki 8 - marzenie 18.08.10, 18:11
            Developer musiałby na głowę upaść, żeby kupować drogi plac pod park.
            • ibmir Re: Stawki 8 - marzenie 19.08.10, 10:51
              Daltego to marzenie: o mieście - na miarę szczęśliwego człowieka i o
              człowieku - świadomie kreującym miary miasta.
              Marzenie jak idea. Idea jako priorytet. Że pieniądz to narzędzie,
              nie supremacja.
              • kropkaa Re: Stawki 8 - marzenie 19.08.10, 10:56
                A propos drzew i zieleni to, co ostatnio ma miejsce na Muranowie,
                czy ogławianie drzew, wcale takie oczywiste jako działanie nie jest.
                Przy drogach ma to być zabronione. Tak się zastanawiam, do kogo by
                się zwrócić, by skontrolował działania i zgody pani z ADK
                odpowiedzialnej za rzeź drzew.
    • ibmir Stawki 8 - zaczęło się! 22.07.11, 17:22
      Rozpoczęto budowę. Ale czego? Enigmatyczne informacje na tablicy: że budynek mieszkalny, z zapleczem gospodarczym i usługowym...
      Ciekaw też jestem, jak wysokie to będzie.
      • konradbryw Re: Stawki 8 - zaczęło się! 22.07.11, 19:38
        smwola.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=430:inwestycja-przy-ul-stawki-8&catid=70:dzia-inwestycji&Itemid=99
        • ibmir Stawki 8 - zaczęło się :( 23.07.11, 07:39
          taki kolos? ale mi smutno :(((
          • aniazm Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 28.07.11, 17:56
            a mi nie, bo to mój nowy adres zamieszkania:)
            • ibmir Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 29.07.11, 09:13
              Będziemy więc pewnie widzieć się przez okna... i to widzieć całkiem dobrze.
              A - jeśli mogę spytać - przewidują w projekcie jakąś zieleń, patio? Czy to wielkie bloczysko? Nie mogę znaleźć wizualizacji.
              • aniazm Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 29.07.11, 15:29
                rozumiem, że mieszkasz w echo? ja będę w studni, więc sobie będziemy z innymi sąsiadami zaglądać. co do zieleni, ma być dużo od strony szkoły, po środku jakieś alejki, plac zabaw, przynajmniej tak mówią. plany planami, a jak będzie... zobaczymy:)
                • zuzacat Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 29.07.11, 22:05
                  Prawie wszedzie teraz ludzie zagladaja sobie do okien ... i coraz czesciej przestaja miec w tych oknach firanki czyli powoli zaczynamy zachowywac sie jak cywilizowani ludzie :)

Mnie tam nie przeraza sasiad w gaciach na przeciwko, z czasem chyba w ogole przestaje sie zwracac na to uwage :)
                  Oby tylko sasiedzi byli fajni, mało upierdliwi czy przeczuleni.

pozdro
            • kropkaa Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 31.07.11, 21:18
              Z ciekawości zapytam - skąd wiedziałaś kto i co tam buduje? Przeceiż tablica pojawiła się dopiero w ub. pt? Tak szybko kupiłaś mieszkanie czy nabyłaś już wcześniej?
              • ibmir Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 03.08.11, 08:34
                Właśnie; dziwne też, że nie ma żadnej wizualizacji tego budynku - ni przy placu gdzie trwają prace, ni w internecie. Teraz przy niejednej budowie stoją tego rodzaju tablice; jest to przy okazji ukłon w stronę sąsiadów zagospodarowywanej przestrzeni.
              • aniazm Re: Stawki 8 - zaczęło się :( 10.08.11, 18:31
                mój tata zobaczył ogłoszenie na klatce jednego z bloków SM Wola. w ogóle się nie reklamowali, także psim swędem znalazłam to mieszkanie. umowę rezerwacyjną podpisaliśmy w marcu.
    • pawins Re: Stawki 8 27.03.12, 19:17
      smwola.com.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=70&Itemid=99

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka