10.09.10, 22:43
Informuję wszystkich, że naprzeciw budowanego Muzeum otworzyli Pub HAIFA. Kto jest właścicielem teoretycznie nie wiadomo, ale wiadomo, że będzie koszernie. Czyli mamy początki tego o czym ktoś wcześniej pisał na Forum. Ciekawe kiedy zaczną znikać inne sklepy. Niedowiarki obudzą się za jakiś czas ale to już będzie po gwizdku.
Obserwuj wątek
    • muramaru Re: Nowy Pub 11.09.10, 13:00
      W którym dokładnie miejscu?
    • diaspora13 Re: Nowy Pub 11.09.10, 20:42
      To znaczy czego? Czy możesz sprecyzować, a nie tak tajemniczo?
      Czy chodzi Ci o to, że na Muranowie wreszcie pojawiają się miejsca, gdzie można wypić kawę wcześniej niż o godz. 13 i zjeść coś poza fast foodem?
      Bo nowy lokal nie jest pubem, tylko mini kawiarnią i restauracją - to tak na marginesie. Koszerną i wegetariańską - owszem. Z tego co wiem otwarli go właściciele Tel Avivu na Poznańskiej.
      • warszawianka_jedna Re: Nowy Pub 13.09.10, 11:05
        diaspora13 napisała:
        > Bo nowy lokal nie jest pubem, tylko mini kawiarnią i restauracją - to tak na ma
        > rginesie. Koszerną i wegetariańską - owszem. Z tego co wiem otwarli go właścici
        > ele Tel Avivu na Poznańskiej.

pewnie liczą na zwiedzających muzeum, nazwa jest chwytliwa.
        Żadnego przyzwoitego jedzenia raczej tam nie będzie, bo nie ma zaplecza, najwyżej gotowce z mikrofali.

Ja myślę, że tam utrzymał by się tani pub dla młodzieży, alternatywa dla Bar a boo.
        • kropkaa Re: Nowy Pub 13.09.10, 15:46
          > Ja myślę, że tam utrzymał by się tani pub dla młodzieży, alternatywa dla Bar a boo.

Nie ma szans, to jest blok mieszkalny.
          A propos Bar a boo - szkoda, że nie mają cen a la restauracyjka osiedlowa.
          • krwawymsciciel Re: Nowy Pub 13.09.10, 15:56
            restauracyjki osiedlowe ciągną się wzdłuż Jana Pawła
        • ibmir Świetnie, że klubokawiarnia 17.09.10, 08:04
          O nieee! Żadnych gotowców proszę. :)))
          Byłem tam wczoraj - bardzo przyjemnie. Polecam lemonanę! Choć Tel-Aviv ma więcej przestrzeni i - mniej przytłaczający intensywnością ciemnych barw - klimat. Ale kolorowe poduszki pod witrynami - bomba; i można się rozłożyć, bez kurczenia nóg pod stołem. To lubię.
          I - co bardzo mnie cieszy - gdy wszedłem, kilka stolików było mocno oblężonych. Zawsze raźniej w grupie. I sąsiadów można poznać. ;)
          Idę tam dziś na kawę ze znajomymi, obgadać wizytację na Kiermaszu z Nowolipek...
          • ibmir Re: Świetnie, że klubokawiarnia 17.09.10, 09:45
            Aaa, jeszcze jedno. Ceny są jednak za drogie jak na nową klubokawiarnię. Po zachęceniu klienteli - proszę bardzo, ale teraz zanadto odstrasza latte za 11 zeta. Nawet mnie. To nie Poznańska; daleko za granicami City. ;)
    • warszawianka_jedna Re: Nowy Pub 12.09.10, 17:03
      przedtem była tu Winokracja, sklep z winami i mini kawiarnia. Jakoś nie bardzo się reklamowali, maleńkie wnętrze, nie mieli ogródka. Nie wiem, czy się przenieśli, czy nie wytrzymali konkurencji.
      • kropkaa Re: Nowy Pub 13.09.10, 00:05
        Winokracja była wspaniała! Mało mi serce z żalu nie pękło, gdy zobaczyłam, że oto nadszedł ich kres - pan przemiły, b. dobre wino i ceny.
        Myślę, że mieli mały popyt, pustawo tam było, zawsze bez przeszkód z kwadrans mogłam sobie pokonwersować.
        Z tego, co się dowiedziałam od sąsiada-fryzjera - przenieśli się na Plac na Rozdrożu.
        Wielka szkoda!
        Mini ogródek jakiś czas był, ale pustawe te stoliki stały.
        • aniazm Re: Nowy Pub 15.09.10, 14:56
          jak to?!? wczoraj przechodziłam i widziałam Winokrację, czyżby tak z dnia na dzień się zwinęli?
          • kropkaa Re: Nowy Pub 15.09.10, 16:22
            Szyld i naklejka na szybie zostały, wina poszły za właścicielem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka